Spui 1 4611 GX Bergen op Zoom

Prijs op aanvraag

Omschrijving

- Twee Rijksmonumenten
- Gelegen in Bourgondisch Bergen op Zoom
- Ruime parkeermogelijkheden

Algemeen
Bergen op Zoom is ontstaan in de Romeinse tijd en gelegen op een zandrug in een veengebied dat uitmondde in de Scheldedelta. Het gebied heet tegenwoordig de Brabantse Wal. Rond 1200 kreeg Bergen op Zoom stadsrechten en werd Bergen op Zoom een belangrijke handelsstad. De huidige Oosterschelde was, in tegenstelling tot nu, de doorgang naar de haven van Antwerpen. Na de Sint-Felixvloed in 1530 begon de Oosterschelde te verzanden en werd de Westerschelde steeds belangrijker voor de bereikbaarheid van de haven van Antwerpen. Door de ligging, op het grensgebied van Nederland en België, werd Bergen op Zoom belangrijk als garnizoensstad. In de loop der jaren zijn er meerdere kazernes gebouwd die inmiddels een andere functie hebben gekregen.

Voor de industriële ontwikkeling van Bergen op Zoom is belangrijk geweest zowel de bouw van de suikerfabrieken in Bergen op Zoom waarvan één, de Zeeland, omgebouwd is tot winkelcentrum als de aanleg van de Theodorushaven.

De directe verbinding met de Oosterschelde is verdwenen. Daardoor zijn er echter binnenmeren ontstaan die een belangrijke recreatieve functie hebben.

Locatie
Het restaurant "Spuihuis" bestaat uit twee panden: het Spuihuis en De Tol en ligt op de kop van de gedempte haven van Bergen op Zoom in het historisch deel van de stad. In oorsprong is het gebouwd als twee woonhuizen in de 16e eeuw.

Bereikbaarheid
Per auto.
Goed. Via de ring is de locatie goed bereikbaar.

Per openbaar vervoer.
Redelijk. Aan de nabijgelegen van Konijnenburgweg zijn haltes van de busdiensten.

Vloeroppervlakte
Voor verkoop is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 690 m².
Kelders ca. 100 m², begane grond ca. 210 m², eerste verdieping ca. 180 m², tweede verdieping ca. 190 m², zolder ca. 10 m²

Indeling
Het object is als volgt ingedeeld:
Entree, gelegen in het midden van het pand met tochtportaal en meterkast. Restaurantruimte aan de linkerzijde, met doorgang naar kelderruimte en toiletgroepen. Tevens is hier een spiltrap naar de eerste verdieping. Aan de rechterzijde het buffet en restaurantruimte. Achter het buffet een werkruimte.Doorloop naar het pand Rijkebuurtstraat 32. Hier is tevens restaurant. Via een portaal toegang tot een tweede toiletgroep. Een vaste trap leidt ook hier naar de restaurant- annex zaalruimte op de verdieping.

Op de eerste verdieping van het pand Spui 1 is een zaal annex restaurant-ruimte met vide; berging en keuken en aan de zijde van de Rijkebuurtstraat een zaalruimte. Uiteraard zijn er op deze verdieping ook toiletgroepen.

De tweede verdieping aan de zijde van Spui 1 bestaat uit een zaal met zolder en aan de zijde van de Rijkebuurtstraat uit een bergzolder. Ook hier zijn toiletten.

Opleveringsniveau
De beide panden, Spui 1 en Rijkebuurtstraat 32/32A zijn in gebruik als restaurant en als zodanig voorzien van de noodzakelijke voorzieningen als keuken, sanitaire groepen, koelingen, luchtbehandeling, noodvoorzieningen etc.

Parkeren
Op eigen terrein is parkeren niet mogelijk. Wel zijn er zeer ruime parkeervoorzieningen in de directe nabijheid. Parkeren dient wel betaald te worden.

Bestemming
Van toepassing is het bestemmingsplan “Binnenstad”. Binnen het bestemmingsplan heeft het object de bestemming “Horeca”.

Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Bergen op Zoom
Sectie: G
Nummers: 7200 en 7679
Kadastrale grootte: totaal 231 m²

Bouwperiode
Het oorspronkelijke bouwjaar ligt in de 17de eeuw. Nadien zijn diverse moderniseringen en aanpassingen gedaan.

Vraagprijs
Op aanvraag.

Zekerheidstelling
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

Notaris
Ter keuze van de koper.

Aanvaarding
In overleg.

Bijzonderheden
De huidige huurovereenkomst is opgezegd tegen 31 december 2021. De exploitatiegebonden inventaris als keukenapparatuur, meubilair etc. is eigendom van de exploitant.

Voor de volledige tekst download onze brochure.

Onze bedrijfsmakelaars zijn u graag van dienst!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
690 m²
Perceel
231 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 115.000 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Spui 1

Prijs op aanvraag