Prinses Margrietstraat 29 - 31 5831 EZ Boxmeer

€ 490.000 k.k.

Omschrijving

Degelijk gebouwd kantoor op loopafstand van het winkelcentrum en het treinstation.

Gemeente wil, onder voorbehoud, medewerking verlenen tot creëren van 8 parkeerplaatsen en bestemmingsplanwijziging voor verhogen gebouw met een extra laag, voor eventueel ombouw naar appartementen.

Het pand is goed bereikbaar, gelegen tussen het centrum en het treinstation. Station Nijmegen-Heyendaal (Radboud Universiteit en HAN) is bereikbaar in 17 treinminuten.

Supermarkten Albert Heijn, Lidl en Jumbo zijn op 5 minuten loopafstand.

In het bestemmingsplan ‘Boxmeer Zuidwest’ is dit pand bestemd als ‘gemengd’. Dit biedt mogelijkheden voor wonen, dienstverlening, maatschappelijk en aan huis gebonden beroepen. De bestemming wonen biedt mogelijkheden voor maximaal 11 wooneenheden. Op dit moment ligt bestemmingsplan ‘Burg. Verkuijlstraat/Bakelgeert e.o.’ als ontwerp ter inzage.

Het pand heeft deels een kantoorfunctie en deels een woonfunctie.

Afhankelijk van welk type appartementen (goedkoop, midden, duur) en of het voor de verhuur of verkoop is, zouden 8 parkeerplaatsen de mogelijkheid bieden voor het creëren van 7 appartementen.

Het pand is een zichtlocatie. De Burgemeester Verkuijlstraat is een van de hoofdwegen die door Boxmeer loopt. Dit zal verder verbeteren nadat de geplande rotonde is gerealiseerd.

Herontwikkeling Burgemeester Verkuijlstraat.

De gemeente is bezig met het herontwikkeling van de Burgemeester Verkuijlstraat. Het pand komt prominent aan de rotonde te liggen.

Voor het mogelijk maken van de rotonde heeft de gemeente ruim 120 m2 van het perceel nodig. Hiervoor lopen op dit moment gesprekken met de gemeente. Het concept voorstel is een grondruil in combinatie met de intentie om het bestemmingsplanprocedure op te starten en te doorlopen. Aan de Prinses Margrietstraat wordt grond ontvangen voor, onder voorbehoud, tuin of voor het creëren van 8 parkeerplaatsen. Dit zou het eventueel mogelijk om het pand om te bouwen naar appartementen, omdat de ontwikkelaar hiervoor parkeerplaatsen op eigen grond dient te creëren. De maximale goothoogte staat in de basisuitgangspunten beschreven als 10 meter (gelijk aan bouwhoogte). Dit zou de mogelijkheid bieden voor een extra laag.

Het gebouw heeft een inhoud van bijna 1.200 m3.

Ligging en bereikbaarheid:

Het object is gelegen in het stadscentrum aan de rand van het kernwinkelgebied aan de doorgaande weg. Alle centrumvoorzieningen zijn op loopafstand. Daarnaast is de locatie zowel per auto als per openbaar vervoer goed te bereiken. Het station is op circa 7 minuten loopafstand.

Vrijwel het gehele pand wordt verhuurd als kantoor. De huuropbrengst is 2.360 euro per maand.

Het is een bijzonder licht kantoor met veel ramen. Je hebt een mooie view naar zwembad ‘t Hoogkoor.

Het pand is in twee fases gebouwd: het zuidwestelijk deel in 1977 en het noordoostelijk deel in 1987.

Het hele pand is voorzien van een kruipruimte en heeft een betonnen dek. Het object beschikt over een dubbele glasvezelaansluiting.

Verwarming geschiedt met luchtverwarming. Beide ketels zijn in 2019 vervangen voor gebruikte HR toestellen. Hiermee is in het energielabel nog geen rekening gehouden.

Het pand heeft geïsoleerde spouwmuren. Dakbedekking van het noordoostelijk deel is aan vervanging toe. Meerdere betonlateien boven de ramen hebben scheurtjes of betonrot. De bruto vloeroppervlakte (BVO) is 422m2 waarvan 55m2 constructieve oppervlakte.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 490.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1977

Oppervlakten

Oppervlakte
366 m²
Perceel
599 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 28.320 per jaar
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Prinses Margrietstraat 29 - 31

€ 490.000 k.k.