• Verkocht onder voorbehoud

Oogstplein 7545 Enschede

Verkoop bij inschrijving

Omschrijving

16 appartementen aan het Oogstplein te Enschede te koop.

Een complex gedateerd uit 1960, bestaande uit 16 appartementen met een commerciële plint, gelegen in de wijk Stadsveld in Enschede. Alle appartementen hebben een oppervlakte van +- 70 m2. De appartementen zijn gelegen op de eerste tot en met derde verdieping van het complex. De appartementen zijn aan weerszijden van het gebouw toegankelijk via het trappenhuis. In de kelder bevinden zich de bergingen.

De 16 aangeboden appartementen zijn op dit moment niet geschikt om in te wonen, zijn afgesloten van alle nutsvoorzieningen en dienen allen te worden gerenoveerd. De appartementen worden verwarmd middels een gaskachel en tevens is asbest aanwezig. Om een beeld te krijgen bij de huidige staat van de betreffende appartementen hebben wij een aantal foto's bijgesloten.

Bij aankoop van deze appartementen verplicht koper zich de werkzaamheden in de appartementen uit te voeren vóór 2022, conform afspraken binnen de VvE en de gemeente Enschede. De woningen krijgen na renovatie tenminste label B. Alle kosten zijn voor rekening en risico van koper.

Tevens heeft verkoper afspraken gemaakt met 5 huurders omtrent de uit te voeren renovatie. De vijf huurcontracten zijn op basis van gereguleerde huur en ook na eventuele terugkeer van deze huurders zal met deze huurders een gereguleerd huurcontract moeten worden afgesloten.

Op korte termijn zal het gebouw een grootscheepse renovatie ondergaan. Hiervoor dient de koper de genomen besluiten door de Vereniging van Eigenaars inzake de uit te voeren renovatie/groot onderhoud en de daaruit voortvloeiende verplichtingen in acht te nemen. Waaronder de verplichting tot het storten van € 53.233,26 per appartementsrecht.

Naast de rechten van de verkoper, heeft een belegger een meerderheidsbelang in de Vereniging van Eigenaars, vanwege de rechten van vijf appartementen en de commerciële plint (waar zich thans supermarkt Dirk bevindt).

Procedure voor aanvraag goedkeuring verkopen van woningen en maatschappelijk vastgoed woningcorporaties:

Verkoper is verplicht de procedure voor aanvraag goedkeuring verkopen van woningen en maatschappelijk vastgoed woningcorporaties te doorlopen van de Autoriteit Woningcorporaties. Koper zal hieraan haar medewerking verlenen en ook tijdig de hiervoor benodigde informatie en stukken aan leveren, waaronder:
• door koper ondertekend koopcontract;
• VOG-verklaring van de koper;
• door koper ondertekend sociaal gedragsverklaring (VB of IVBN).

De 16 appartementen vallen onder het gereguleerde regime. Koper moet de 16 appartementen ten minste zeven jaar na eigendomsoverdracht voor verhuur bestemd houden. Dit conform artikel 26 lid 1 Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting 2015.

In het geval er geen goedkeuring wordt verkregen van de Autoriteit Woningcorporaties voor de verkoop van deze 16 appartementen, dan zal de koopovereenkomst worden ontbonden. Verkoper is dan geen (schade)vergoeding verschuldigd.

Openbare verkoop bij inschrijving
De verkoop vindt plaats door middel van een inschrijving. Via het inschrijfformulier kunt u als geïnteresseerde een bieding doen op de 16 appartementen. Het doen van een bieding verschaft de bieder geen rechten. Alle biedingen zijn onder het uitdrukkelijke voorbehoud van mogelijke gunning door verkoper. De verkoper is voornemens om met de beste bieder(s) een schriftelijke koopovereenkomst ex artikel 7:2 BW te sluiten.
Bij de uiteindelijke gunning speelt echter ook de kwalitatieve onderbouwing van het bod en de volkshuisvestelijke visie op het over te nemen bezit een belangrijke rol.

In de koopovereenkomst zullen de navolgende zaken worden opgenomen:
- Ouderdomsclausule.
- Asbestclausule.
- Koper moet de 16 appartementen ten minste zeven jaar na eigendomsoverdracht voor verhuur bestemd houden.
- Niet zelfbewoningsclausule (verkoper heeft nimmer in de appartementen gewoond).
- Schriftelijkheidsvereiste: partijen zijn pas gebonden niet eerder dan dat er een schriftelijke koopovereenkomst is getekend door partijen (schriftelijkheidsvereiste).
- Het stellen van een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

OPEN HUIS:
Vrijdag 27 maart is er een open huis gepland van 12:00 tot 14:00 uur.
Door de huidige situatie met het Corona-virus verzoeken wij u om voor het appartementencomplex te wachten zodat iedereen individueel één appartement kan bekijken.

INSCHRIJVING:
Open tot woensdag 1 april 12:00 uur.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Gebruik en bewoning

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten

Oppervlakte
1.200 m²
Perceel
2.715 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Beleggingsobject

Huurders
5 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oogstplein

Verkoop bij inschrijving