Marktplein 12 4191 AC Geldermalsen

€ 875.000 k.k.

Omschrijving

Beleggingsobject inclusief bouwplan

Geldermalsen, Marktplein 12, 12a & 12b
Geldermalsen, Achter ’t Veer 30 & 30a

Object
Complex bestaande uit één verhuurde winkelruimte, twee verhuurde woningen en een voormalige bakkerij met een bouwplan voor een commerciële ruimte op de begane grond (horeca mogelijk) en een bovenwoning.

Aan de zijde van het Marktplein bestaat het complex uit een klassiek woon-/ winkelpand dat ongeveer de voorste helft van het perceel beslaat en door de huidige eigenaar in 2007 volledig is gerenoveerd en verbouwd. Op de begane grond bevindt zich een winkelruimte die is verhuurd. Voorzien van een eigen entree aan het Marktplein bevinden zich boven de winkelruimte twee verhuurde woningen. Op de andere helft van het perceel bevindt zich een voormalige bakkerij die thans leeg staat. Voor dit gedeelte van het perceel en complex is een verbouwingsplan beschikbaar waarvoor een vergunning is afgegeven. In dit plan wordt de begane grond aangepast tot een commerciële ruimte en de verdieping(en) tot een woning.

Markplein 12 is gelegen aan de markt in Geldermalsen. De in 2011 volledig heringerichte markt is het hart van het winkelgebied van Geldermalsen. Aan hetzelfde deel van de markt ligt aan één zijde een grote delicatessenwinkel/horecagelegenheid en aan de andere zijde achtereenvolgens een cafetaria, een kinderkledingwinkel, een horecagelegenheid en een vestiging van Blokker. Naast de functie als ‘winkelstraat’ is de markt ook de plek in Geldermalsen voor de weekmarkt en voor evenementen zoals braderieën, de kerstmarkt en de viering van bijvoorbeeld Koninginnedag. De achterzijde van het perceel ligt aan Achter ’t Veer. Achter ’t Veer is een brede openbare ruimte tussen de winkelbebouwing aan de markt en aan de andere zijde het park en de Linge. De bebouwing aan deze kant van het object is wisselend van eenvoudige opslagruimte tot een gebouw met enkele appartementen. Het plan voor de opwaardering van deze kant van het dorp nadert thans zijn voltooiing. De openbare ruimte heeft een transformatie ondergaan en park en jachthaven worden nu meer betrokken bij het centrum van het dorp. De sfeer van een achter het centrum gelegen parkeerterrein is volledig gewijzigd; het centrum van het dorp richt zich meer op het park en de Linge. Achter ’t Veer 30 biedt uitstekend mogelijkheden om de profiteren van deze transformatie.

Maten en afmetingen
- kadastraal gemeente Geldermalsen sectie G nummer 329 (216 m²)
- buitenterrein: circa 16m² verhard
- gebruiksoppervlak commerciële ruimte Marktplein 12 circa 95 m²
- gebruiksoppervlak commerciële ruimte Achter ’t Veer 30 circa 99 m²
- gebruiksoppervlak wonen (3 woningen) samen circa 235 m²
- frontbreedte voor en achterzijde circa 6,3 m¹

Bouwkundige kenmerken
Het pand bestaat oorspronkelijk uit twee delen. Aan de zijde van het Marktplein een winkelpand met bovenwoning over ongeveer een derde van de diepte van het perceel. Verder aan de zijde van Achter ’t Veer ook over ongeveer een derde van de diepte een bedrijfsgebouw (bakkerij met opslag) met een verdieping en een zolder. In de loop der jaren is de tussenruimte op de begane grond opgevuld en toegevoegd aan de winkelruimte. De draagconstructie van het winkelpand en het bedrijfsgebouw bestaan uit baksteen met houten vloeren en houten dakconstructies. Het dak van het winkelpand en de bedrijfsruimte is gedekt met pannen. De opgevulde ruimte tussen de beide gebouwen is voorzien van een plat dak met bitumineuze dakbedekking. Het pand is in 2007 gerenoveerd waarbij onder andere een fraaie klassieke winkelpui is teruggekomen.

Indeling
Klassiek woon-/winkelpand in steen opgetrokken met een betonnen vloer op de begane grond en houten verdiepingsvloeren. De woonruimte op de begane grond heeft zijn entree aan de voorzijde van het pand. Deze woning bestaat uit één grote ruimte met een keuken in het middendeel en sanitair en suite bij het slaapgedeelte. Aan de zijkant van het gebouw bevindt zich de entree naar beide maisonnettes die zijn gelegen boven de begane grond. De maisonnette aan de straatzijde heeft een woonkamer, keuken, toiletruimte en badkamer op de eerste verdieping en een overloop, bergruimte, slaapkamer en balkon op de tweede verdieping. De maisonnette aan de achterzijde (pleinkant) heeft een woonkamer, keuken en dakterras op de eerste verdieping en een overloop, badkamer en slaapkamer op de tweede verdieping.

Opleveringsniveau
Het object wordt geleverd in de huidige staat waarbij de lopende huurovereenkomsten dienen te worden gerespecteerd. Wat de voormalige bakkerij betreft wordt het object geleverd inclusief het bouwplan.

Parkeermogelijkheden
Het perceel is, na realisatie van het bouwplan, volledig bebouwd. Het Marktplein is een voetgangersgebied waar niet kan worden geparkeerd. Door de ligging op de “kop” van de markt kan echter ook aan de voorzijde in de directe omgeving langs de Kerkstraat (betaald) worden geparkeerd. Aan de zijde van Achter ’t Veer kan (betaald) geparkeerd worden op de grote openbare parkeerplaats. Gratis parkeren is beschikbaar op loopafstand.

Bestemming
Het vigerende bestemmingsplan is het plan ‘Centrum 2013’ vastgesteld 24-09-2013. Het perceel heeft de enkelbestemming ‘Centrum – 1’ inclusief de functieaanduiding horeca. Op de begane grond zijn toegestaan detailhandel, dienstverlening, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en horecabedrijven in categorie 1, 2 en 3. Wonen is enkel toegestaan op de verdieping(en). Specifieke informatie over de gebruiksmogelijkheden of de bestemming kunnen verkregen worden bij de gemeente Westbetuwe; op de website staat ook een link naar het bestemmingsplan.

Huurovereenkomsten
Details met betrekking tot de huurovereenkomsten zijn, bij serieuze belangstelling, op verzoek beschikbaar.

Voorwaarden
Koopsom onder de conditie kosten koper. Het pand wordt vrij van omzetbelasting geleverd. Koopovereenkomst conform model NVM. In de overeenkomst zal een exoneratieclausule (niet-zelfbewoningsclausule) worden opgenomen.

Beschikbaarheid
Aanvaarding in overleg en per direct mogelijk.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 kosten koper
Aangeboden sinds
22 september 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
194 m²
Perceel
216 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 37.500 per jaar
Huurders
1 huurder

Omgeving

Geldermalsen Middengebied, Geldermalsen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Marktplein 12

€ 875.000 k.k.