Grotestraat 103 7471 BM Goor

€ 249.000 k.k.

Omschrijving

Zeer net onderhouden winkelruimte met bijbehorende bovenwoning, gelegen in het hart van het winkelcentrum van Goor. De winkel van in totaal circa 48 m² is verhuurd, de bovenwoning van circa 98 m² staat thans leeg maar is verhuur-klaar. Op het ruime achterterrein is tevens nog een eenvoudige garage van circa 34 m² en een bergruimte/fietsenschuur van circa 6 m².
In de directe omgeving zijn diverse publiekstrekkers aanwezig zoals de naastgelegen Readshop, Takko en diverse vers-zaken. De bestemmingsmogelijkheden zijn ruim, zowel detailhandel, Webwinkels, dienstverlening als lichte horeca (categorie 1) zijn toegestaan, evenals bestaand wonen.

VRAAGPRIJS:
€ 249.000,= k.k.

INDELING:

BOVENWONING:
Entree aan de voorzijde, hal (circa 8,6 m²) met meterkast, toegang tot provisiekelder (circa 8,7 m²).

1e verdieping: Nette overloop, van waaruit toegang tot de woonkamer (18,9 m²) met open keuken (13,53 m²) en de badkamer ( circa 5,25 m²). Vanuit de woonkamer is de slaapkamer bereikbaar (circa 10,6 m²), deze kan tevens goed gebruikt worden als werk- of studeerkamer. De keuken is in 2012 volledig vernieuwd en voorzien van koelkast met vriesvak, combi-magnetron, elektrische kookplaat met afzuigkap, gootsteen met mengkraan en diverse inbouwkasten. De vloer van de woonkamer, keuken en slaapkamer is voorzien van een nette PVC-vloer. De badkamer dateert nog uit 1971 en is voorzien van bad met douchegelegenheid, toilet, wastafel met handdoekenkastje en spiegelkast (beiden nieuw). In de badkamer zijn tevens aansluitingen voor wasmachine en droger.

2e verdieping: Overloop voorzien van PVC vloer. Kleine slaapkamer (circa 10,4 m²) met inbouwkast. Tweede, grotere slaapkamer (circa 16,2 m²) met doorgang naar ruime berging (15,55 m²). Hier is een houten inloopkast gerealiseerd. Tevens is dit de opstelplaats van de CV-combiketel (NEFIT Topline, 2012)

WINKEL:
Entree aan de voorzijde met een klein tochtportaal (circa 1 m²), van daaruit toegang tot de verkoopruimte van (37,2 m²). De winkelruimte heeft een courante afmeting van circa 5.5*6.8 meter, waardoor deze zowel overzichtelijk is als flexibel indeelbaar. Het front van de winkel is circa 4 meter breed. In de achtergevel is over de gehele breedte een schuifpui, welke voor zeer veel daglicht in de ruimte zorgt. Tevens is via deze schuifpui het terras aan de achterzijde bereikbaar.

Aan de achterzijde van de winkelruimte is de doorgang naar de eenvoudige pantry (circa 7,35 m²), voorzien van originele granieten aanrecht met onderkastje. Vanuit de keuken komt men bij het portaal (circa 2,6 m²) met toilet en achteringang via eerder genoemd terras. In de keuken is tevens de opstelling van de CV (1995).

De winkelruimte is voorzien van systeemplafond, kabelgoten en wordt verwarmd middels radiatoren. De aanwezige laminaat vloer is van huidige huurder evenals de schutting.

FIETSENSCHUUR: Steens opgetrokken, betonnen vloer, plat dak met bitumen dakbedekking.

GARAGE: Betonnen vloer, rechter zijgevel betonnen schutting, linkerzijgevel en voorgevel steens metselwerk, achtergevel damwandprofielplaten, golfplaten dak. Voorzien van een ijzeren kanteldeur in de voorgevel en een loopdeur in de zijgevel. Staat van de garage is matig.

ERF/BUITENTERREIN:
Het terras achter de winkel (zuid) is voorzien van grindtegels en circa 25 m² groot. De huidige huurder heeft daarnaast een schutting geplaatst zodat het terras afgesloten is van het overige perceel. De afspraak is dat deze zal worden verwijderd bij beëindiging huur.

Het balkon bij het appartement is circa 25 m² groot en door vorige huurder gerealiseerd. Hier zijn geen bouwtekeningen van. Balkon is tijdens de bouwtechnische keuring tevens gekeurd en voldoende stevig bevonden. Dit is echter een visuele beoordeling. Het volledige keuringsrapport is op aanvraag beschikbaar.

Het overige deel van het perceel is deels verhard met betontegels, deels voorzien van gras en wordt gedeeld door huurders.

Er is een recht van overpad voor het naastgelegen perceel, Grotestraat nummer 101 en één ten laste van Grotestraat 105.

OVERIGE:
• Voor bezichtigingen wordt u verzocht contact op te nemen met LOF-Wonen te Goor, telefoonnummer 0547 - 26 26 26. Voor nadere informatie kunt u zowel contact opnemen met van der Horst Bedrijfsmakelaardij (0345-65 21 13) als LOF-Wonen.
• De winkel beneden wordt thans verhuurd aan een stichting welke maatschappelijke ondersteuning in diverse vormen biedt. Thans wordt het gebruikt als 'Proathuus', een ontmoetingscentrum voor diverse activiteiten. Huur op jaarbasis € 4800,= excl. servicekosten en vrij van btw. Vanwege de afhankelijkheid van subsidies heeft huurder een korte opzegtermijn. Huurder maakt echter al sinds 2015 gebruik van de ruimte, eerst als onderhuurder thans als hoofdhuurder.
• De bovenwoning staat thans leeg opdat nieuwe eigenaar zelf een huurder kan zoeken. Conform het puntensysteem valt de woning boven de huurtoeslaggrens. Verwachtte huuropbrengst bij verhuur € 9.600,= op jaarbasis.
• De bovenwoning en winkel beschikken beiden over eigen meters voor gas en elektra. De watermeter zit in de kelder van de bovenwoning. Er is een tussenmeter voor het verbruik door de winkel. Huurders hebben dit altijd onderling verrekend.
• Het energielabel F betreft de bovenwoning, de winkel heeft energielabel G.
• Onderhoud van het geheel is goed te noemen, in 1995 zijn diverse kozijnen vervangen en voorzien van dubbel glas, in 2012 is het bitumen op het platte dak van zowel de achterentree en toilet op de begane grond als de fietsenschuur vervangen eb is de bovenwoning gerenoveerd en het buitenschilderwerk is in 2019 gedaan. Recent is een bouwkundig onderzoek gedaan, welke op aanvraag beschikbaar is. De urgente punten hieruit worden al door huidige eigenaar opgepakt
• In de dakconstructie is op diverse plaatsen asbest verwerkt. Dit betreft o.a. het dakbeschot en enkele zijpanelen van de originele dakkapellen. Tevens lijkt de afvoerbuis van de CV van asbest te zijn. Er is geen volledige asbestinventarisatie gedaan.
• Voor het winkelpand zijn diverse openbare parkeerplaatsen. In het centrum van Goor geldt een zonering met een maximum parkeertijd van 1 uur. Vrij parkeren is op loopafstand aanwezig op de Schoolfeestweide en bij de Schoolstraat.
• Het object wordt aangeboden onder voorbehoud van gunning door de eigenaar.

BOUWWIJZE:
Traditionele bouw, te weten metselwerk spouwmuren met pannen zadeldak. Vermoedelijk bouwjaar 1954.

LOCATIE:
Goor is de kern van de in 2001 gevormde gemeente 'Hof van Twente' en kent een lange historie. Al in 1263 verkreeg het stadje officiele 'Stadsrechten' van de Bisschop van Utrecht. In de 19de en 20ste eeuw is het stadje zeer belangrijk gebleken in de Twentse Textielindustrie, later kwam daar meer bedrijvigheid bij. Vanuit de tijd van de textielindustrie dateren ook de jaarlijks terugkerende 'Goorse School- en Volksfeesten', met kermis en als hoogtepunten de jaarlijkse kinderoptocht op zaterdag en de grote optocht op zondag. Vele Gorenaren zijn hier bij betrokken en het kenmerkt de gemeenschapszin in de gemeente. Het centrum van Goor is compact en heeft een brede variëteit aan voorzieningen, zoals diverse verszaken, kledingwinkels, horeca-zaken, theater en cultureel centrum De Reggehof, het gemeentehuis met de openbare bibliotheek en de wekelijks terugkerende markt op vrijdag. Daarnaast beschikt het stadje over diverse basisscholen, een gezondheidscentrum, een middelbare school en een eigen treinstation. In de directe omgeving van Goor kan met recht genieten van de Twentse natuur. Landgoed het Weldam, het Twickelse Bos, De Friezeberg en de Holterberg zijn allemaal op fietsafstand gelegen.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan ‘Goor’ van de gemeente Hof van Twente en heeft als enkelbestemming ‘Centrum’. Voor het onderhavige object zijn de volgende gebruiken toegestaan: detailhandel met uitzondering van supermarkten, webwinkel, dienstverlening en horeca-categorie 1. Voor inzage van het volledige bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website dit plan zijn een aantal bepalingen opgenomen m.b.t. grootte, ligging en gebruik van het erf, hoofd- en bijgebouwen alsmede van de aangelegen percelen.

De door Van der Horst Bedrijfsmakelaardij en verkoper verstrekte informatie dient uitsluitend gezien te worden als een uitnodiging tot nader overleg of voor het uitbrengen van een bod.

Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, wordt noch door de makelaar, noch door diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. Aan afwijkingen in de tekst, maten en tekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 249.000 kosten koper
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1954

Oppervlakten

Oppervlakte
154 m²
Perceel
307 m²

Energie

Energielabel
F

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 parkeerplaatsen (1 overdekt, 1 niet-overdekt)

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 14.400 per jaar
Huurders
2 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grotestraat 103

€ 249.000 k.k.