Nieuwe Ebbingestraat 59 61 9712 NE Groningen

€ 1.750.000 k.k.

Omschrijving

==BELEGGINGSOBJECT==

Unieke kans om een groot beleggingsobject met potentie te verwerven in de binnenstad van Groningen. Het complex bestaat uit 2 (twee) panden, te weten de Nieuwe Ebbingestraat 59, 59a en 59b en de Nieuwe Ebbingestraat 61, 61a in Groningen. Gelegen aan de Nieuwe Ebbingestraat, nabij het UMCG en op de drukke centrale verbindingsas tussen de Grote Markt en het Universiteitscampus.

• Nieuwe Ebbingestraat 59 en 61 zijn samengevoegd en sinds 1998 verhuurd aan de Etos;
• Nieuwe Ebbingestraat 59 a betreft een verhuurd zelfstandig 2 kamer appartement;
• Nieuwe Ebbingestraat 59 b betreft een verhuurd zelfstandig 2 kamer appartement;
• Nieuwe Ebbingestraat 61 a betreft een verhuurd studentenhuis.

Het complex heeft potentiemogelijkheden! De makelaar kan u daar verder over informeren. De kale huurstroom (prijspijldatum d.d. 1 juli 2022) bedraagt thans € 80.396,- per jaar o.b.v. lopende huurovereenkomsten.

WINKELRUIMTE NIEUWE EBBINGESTRAAT 59 & 61:
Deze wordt gehuurd door Etos (onderdeel van Ahold) welke zelf heeft geïnvesteerd in het gehuurde bij verbouwingen medio 1998 en 2006. De begane grond van nr. 59 en nr. 61 zijn samengevoegd. De winkelruimte is conform de huurovereenkomst circa 296 m² groot waarvan circa 25 m² magazijnruimte op de 1e verdieping.

ZELFSTANDIGE APPARTEMENT NIEUWE EBBINGESTRAAT 59a:
Leuk 2-kamer appartement op de 1e verdieping van circa 55 m² met eigen berging van circa 3 m² tevens op de 1e verdieping. Voorzien van intercom, mechanische ventilatie en CV. Entree in hal van circa 2 4 m², Badkamer met wastafel, toilet en douche van circa 4 2 m². Technische ruimte van circa 2 m². Straatgerichte woonkamer van circa 22 m². Half open keuken van circa 12 5 m². Trap naar 2 e verdieping met slaapkamer aan de achterzijde van circa 11 3 m².

ZELFSTANDIG APPARTEMENT NIEUWE EBBINGESTRAAT 59b:
Leuk 2-kamer appartement op de 2e verdieping van circa 48 m² met entree en eigen berging van circa 3 m² op de 1e verdieping Voorzien van intercom, mechanische ventilatie en CV Entree in hal/gang van circa 6 4 m², Badkamer met wastafel, toilet en douche van circa 3,9 m². Technische ruimte van circa 2 m² Straatgerichte woonkamer van circa 26 m² met open keuken Slaapkamer aan de achterzijde van circa 9,2 m² Toegang tot een royaal dakterras aan de achterzijde van circa 20 m²!

STUDENTENHUIS NIEUWE EBBINGESTRAAT 59 & 61a:
Dit betreft echt een gigantisch studentenhuis waar thans 6 kamers zijn verhuurd. De gehele zolder op de 3e verdieping is niet verhuurd. Eigenaar heeft overleg gehad met gemeente voor realisatie van 2 á 3 kamers in deze zolderverdieping Er zijn mogelijkheden voor realisatie van 2 á 3 verdiepingen op magazijn 4 x 6 m) Deze mogelijkheid is nog niet verder uitgewerkt Wel heeft de eigenaar al een positieve (telefonische) reactie van de gemeente Toegang tot de extra verdiepingen is eenvoudig mogelijk via dezelfde route als naar de ingang van de bestaande woon verdiepingen.

KENMERKEN:
• Woon-/winkel beleggingsobject in verhuurde staat;
• Bouwjaar Nieuwe Ebbingestraat 59-59b medio 1998 conform BAG;
• Bouwjaar Nieuwe Ebbingestraat 61-61a medio 1890 conform BAG;
• Energielabel B Nieuwe Ebbingestraat 59b;
• Energielabel G Nieuwe Ebbingestraat 61a;
• Beeldbepalend pand Nieuwe Ebbingestraat 61-61a;
• Oppervlakte circa 610 m² conform de BAG. Aan dit metrage kunnen geen rechten worden ontleend;
• Het beleggingspand wordt verkocht in de huidige fysieke en juridische staat ‘as is – where is’ in verhuurde staat;
• Actuele kale huur € 80.396,- per jaar o.b.v. lopende huurovereenkomsten (Peildatum 01-07-2022);
• Vanafprijs: € 1.750.000,- kosten koper, vrij van btw;
• Voor overige informatie vraag de makelaar.

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u in overleg en bij concrete interesse graag een rondleiding!
Een objectinformatiebrochure met gedetailleerdere informatie is beschikbaar.

VERKOOPVOORWAARDEN:
• Het object wordt verkocht in de huidige staat ‘As Is- Where is’. Koper is door verkoper, dan wel makelaar van verkoper, in de gelegenheid gesteld, alvorens tot aankoop over te gaan, alle vormen van onderzoek en recherche uit te laten voeren naar de onroerende zaak, perceel, bestemming en eventuele huurders waaronder o.a. een bouwkundig onderzoek, specialistisch onderzoek, onderzoek naar bestemming en gebruik, gemeente, milieu en/of bodemverontreiniging, betalingsmoraliteit huurders en al wat meer zij betrekking hebbende op het object en in belang van de koper.
• Eigenaar/ verkoper verlangt een waarborgsom/ bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom uiterlijk 4 weken na ondertekening van de koopovereenkomst.
• De koop is uitdrukkelijk pas definitief na definitieve goedkeuring opdrachtgever en daarmee na ondertekening koopovereenkomst door beide partijen.
• Bij de gemeente of het kadaster kunt u terecht voor allerlei informatie als mogelijkheden tot (ver)bouw, bestemmingsplan, zakelijke rechten of plichten, erfdienstbaarheden, verontreiniging, gemeentelijke voorwaarden etc. voor zover deze niet bekend gemaakt zijn.
• Makelaar verkoper stelt een koopovereenkomst op waarin onder andere, doch niet uitsluitend, deze bepalingen zijn opgenomen en alle risico’s overgaan op koper. Deze en overige informatie is onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring opdrachtgever. Aan de inhoud van deze informatie en bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. De opgegeven maatvoering is indicatief en kunnen nimmer rechten aan worden ontleend.

DISCLAIMER:
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie alsmede een eventuele koopovereenkomst is onder voorbehoud definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.750.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998

Oppervlakten

Oppervlakte
655 m²
Perceel
299 m²

Energie

Energielabel
B

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 80.396 per jaar
Huurders
9 huurders

Omgeving

Hortusbuurt-Ebbingekwartier, Groningen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Nieuwe Ebbingestraat 59 61

€ 1.750.000 k.k.