Brugstraat 25 9712 AB Groningen

€ 2.000.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen
Dit prachtige Rijksmonument is gelegen op een toplocatie aan de Brugstraat in Groningen. Het winkelpand Brugstraat 25, gelegen op de begane grond en deel uitmakend van de karakteristieke monumentale galerij, is verhuurd aan Thuiskantoor Jacobs, de vroegere kantoorboekhandel Jacobs, een begrip in Groningen. De ruime bovenwoning Brugstraat 25a beschikt over een kamerverhuurvergunning voor maar liefst 9 bewoners.

Locatie
De Brugstraat is gesitueerd in de westelijke binnenstad van Groningen. Stad Groningen is een van de zes grootste steden van Nederland. De gemeente Groningen telt ca. 233.000 inwoners (2021). De Brugstraat is van oudsher de belangrijkste westelijke toegangsweg tot het centrum en is op steenworpafstand gelegen van de A-kerk en de Vismarkt. Oftewel de route naar het centrum vanuit de Westerhaven parkeergarage (waarboven Mediamarkt) loopt als volgt: Westerhaven-Astraat-Brugstraat-Akerkhof-Vismarkt-Grote Markt of Herestraat. Zowel per OV als per auto is het object uitstekend bereikbaar. Binnen vijf minuten lopen zijn zowel de bushaltes aan het Gedempte Zuiderdiep als de Q-park Westerhaven te bereiken.

Rijksmonument
De winkel (nr. 25) heeft inclusief magazijnruimte beneden en boven totaal 221 m² vloeroppervlak (VVO). De woning (nr. 25a) kent een metrage van totaal 290 m² (GBO) verdeeld over drie etages. Bouwjaar is 1909.

Architectuur
Het object maakt deel uit van een groep van zeven bedrijfspanden met bovenwoningen. Over de volle lengte van de reeks van panden is op de begane grond een galerij aangebracht, met een diepte van circa 2,5 meter. De winkelgalerij met bovenwoningen is gebouwd in 1909 naar ontwerp van de Groninger architect P.M.A. Huurman, het achterhuis bestond destijds al en stamt uit 1880. Dit achterhuis ligt aan een brandgang die achter alle zeven panden loopt en uitmondt aan de Hoge der A. De galerij aan de voorzijde heeft een stelling van veertien zuilen van roze graniet op grijze granieten sokkels. De zuilen worden bekroond door zandstenen kapitelen, gebeeldhouwd in de vorm van kikkers, vogels en bloemen. Op de zuilen rust een architraaf, die is bekleed met gele geglazuurde tegels, van de hand van de Koninklijke Tichelaar uit Makkum. De gevel op de verdieping is opgetrokken uit rode baksteen. Bovendien beschikt de Brugstraat 25-25a over een topgevel, waardoor het pand zich ondanks vergelijkbare architectuur toch onderscheidt van de rest (bron: archief Gemeente Groningen).

Huuroverzicht
Brugstraat 25: EUR 40.000,-
Brugstraat 25a: EUR 28.404,-
Opgemerkt moet worden dat zowel de winkel als de kamers een behoorlijke huurlatentie in zich hebben, met andere woorden er is onder marktniveau en het woningwaarderingsstelsel verhuurd.

Verkoopproces
Verkoop van het object geschiedt volgens een gestructureerd verkoopproces. Als u belangstelling heeft kunt u ons e-mailen of bellen en kunnen wij u het Investment Memorandum (IM) en de Informatiemap doen toekomen. Hierin zijn (nagenoeg) alle gegevens beschikbaar. Tevens kan met de makelaar een afspraak voor bezichtiging worden gemaakt. Indien u interesse heeft en dit pand zou willen verwerven dan is het belangrijk dat u voor donderdag 8 juli 2021 om 12:00 uur het biedingsformulier volledig ingevuld en ondertekend bij ons heeft ingeleverd. Het inleveren kan per post, persoonlijk of per e-mail. U kunt het biedingsformulier vinden in de Informatiemap.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.000.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
511 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 290 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 68.404 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Brugstraat 25

€ 2.000.000 k.k.