• Verkocht onder voorbehoud

Grathemerweg 48 - 48A-B 6037 RP Kelpen-Oler

€ 385.000 k.k.

Omschrijving

Het betreft een verhuurd eetcafé met bovenwoning met separate opgang. Daarnaast bevindt zich aan achterzijde een voormalig servicepunt met aparte entree en apart huisnummer (48B). Naast het registergoed heeft de pandeigenaar/verkoper ook een gedeelte van de bedrijfsinventaris verhuurder aan de huidige exploitanten.

Het aangeboden registergoed betreft een geschakelde/half vrijstaande locatie welke volgens de “Basisregistratie Adressen en Gebouwen” is gebouwd rond 1935. De exploitatie wordt sinds 01 januari 2014 succesvol gedraaid door de huidige uitbaters. Ze hebben een café-functie, een eetcafé functie en bieden daarnaast plaats aan de vele verenigingen welke de hechte gemeenschap van Kelpen-Oler rijk is. Al met al zijn er voldoende aanknopingspunten voor de exploitanten om een gezonde en goed renderende bedrijfsexploitatie te draaien. Aan de zijkant van het pand is een mooie massieve overkapping gerealiseerd t.b.v. een overdekt terras. Ook zijn er terrasmogelijkheden aan de voorzijde van het pand. In totaal kunnen er ca 50 gasten zitten (inclusief de loungesets).

In het gebouw bevindt zich een (eet-)café ruimte met bar en een spelletjesruimte aan voorzijde, separaat af te splitsen middels een demontabele schuifmuur met de zaal/biljartruimte. In het publieke gedeelte kunnen maximaal ca 120 gasten zitten, als de biljarts in de magazijnruimte staan. Aan de achterzijde bevindt zich de (voormalige) serviceruimte, magazijn alsmede een BBQ ruimte. Centraal gelegen bevinden zich de keurig nette gescheiden toilettengroepen. Ook is een invalidetoilet aanwezig. Tenslotte is er een semi bedrijfskeuken met separate ruimte voor koelingen en separate ruimte voor afwas aanwezig.

De woning is te bereiken via een aparte voordeur en heeft een zelfstandig huisnummer (48A). De woning heeft op de eerste verdieping 2 slaapkamers, meerdere vaste wandkasten, een toilet, een doucheruimte met vaste wastafel, een keuken, een ruime woonkamer alsmede een ruim dakterras. Op de tweede verdieping, te bereiken met een vaste trap, ligt een mooie ruime slaapkamer met dakkapel en een grote zolder (eventueel ook nog om te turnen tot slaapkamer).

Locatie
Het registergoed is centraal gelegen in het Limburgse dorp Kelpen-Oler, een kerkdorp behorende tot de gemeente Leudal. Het registergoed ligt aan de doorgaande weg in het dorp direct langs de kerk. De bereikbaarheid is prima te noemen. Kelpen-Oler heeft zelfs een naamsvermelding op de nabijgelegen afrit van de autobaan de A2. Het aangeboden registergoed bevindt zich derhalve op een zichtlocatie.
Kelpen-Oler is een landelijk gelegen kerkdorp dat valt onder de gemeente Leudal, dat bekend staat om een groot en divers natuurgebied.

Door de gunstige ligging van Kelpen-Oler aan de A2 is de bereikbaarheid uitstekend. Het centrum van de levendige stad Roermond is in slechts 15 minuten te bereiken.
Kelpen-Oler is gesitueerd tien kilometer ten oosten van Weert en ongeveer twaalf kilometer ten westen van Roermond, vlak ten zuiden van de spoorlijn Budel-Vlodrop.

Object:
Het gebouw bestaat uit:
Bouwlaag Omschrijving Oppervlakte (v.v.o.)
Begane Grond (48) horeca ca. 248 m²
Verdiepingen (48A) woning - ca. 134 m²
Begande grond (48B) bijeenkomstfunctie ca. 23 m²
Totaal ca. 405 m²

Parkeren:
Op het perceel zijn parkeerfaciliteiten op eigen grondgebied. Daarnaast zijn in de directe nabijheid van het verkochte voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Bestemming:
Enkelbestemming horeca, met als functieaanduidingen; horeca categorie 2, specifieke vorm van detailhandel servicepunt, wonen en bebouwingspercentage van maximaal 80%. horeca categorie 2 houdt o.a. in bierhuis, biljartcentrum, café, proeflokaal, shoarma/grillroom, zalenverhuur, restaurant met bezorg- en/of afhaalservice zoals o.a. pizza, kebab, chinees, drive-in restaurant, etc.).

Opleveringsniveau:
Het object wordt in huidige staat (´as-is, where-is´) opgeleverd.

Koopgegevens:
Vraagprijs:
€ 385.000,- kosten koper.

Aanvaarding:
In overleg, op korte termijn mogelijk.

Kadastrale info:
het object is kadastraal bekend:
Gemeente Grathem, sectie E, nummers 480 en 500
Totaal groot: 678 m2

Eigendom soort:
Volle eigendom.

Oplevering:
In huidige staat, met lopende huurcontracten.

Verkoop of verhuur van dit object is te allen tijde onder voorbehoud van schriftelijke goedkeuring door eigenaar.
Alle maten en afmetingen zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Huurdersgegevens
BEDRIJFSINVENTARIS
Een groot gedeelte van de bedrijfsinventaris is in eigendom van de verkoper en behoort tot het gehuurde. Een inventarislijst is aanwezig voor serieuze geïnteresseerden. Daarnaast hebben de huurders ook een inventaris in eigendom t.b.v. de exploitatie welke niet tot het gekochte behoort. Ook van deze inventaris is een lijst aanwezig.

EXPLOITATIE
De exploitatie behoort niet tot de overname. Volgens opgave van de exploitanten draait de zaak prima en kunnen alle verplichtingen netjes nagekomen worden inclusief de maandelijkse huurbetalingen.

HUURCONTRACT/REGISTERGOED
De huurovereenkomst, met als ingangsdatum van 01-01-2014, heeft een looptijd tot 01-01-2024, waarna het telkens voor 5 jaar wordt verlengd.
De huurprijs voor het bedrijfsgedeelte bedraagt 1.304,67 per maand excl. btw, de huurprijs voor de bedrijfsinventaris bedraagt € 280,00 excl. btw per maand en de huurprijs voor de woning bedraagt 521,84 per maand (niet btw-belast).
Daarnaast bedraagt de huurwaarborg € 2.550,00 excl. Btw over het zakelijk gedeelte en €500,00 voor de woning. De huurovereenkomst van het zakelijk gedeelte en de woning zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

CONTRACTEN/VERPLICHTINGEN
Volgens mondelinge opgave van de huurders, zijn er geen contractuele verplichtingen aangegaan jegens brouwerij, speelautomaten en/of leveranciers.

MILIEU-EISEN/VEILIGHEID
Het registergoed voldoet aan de milieu- en veiligheidseisen. Daarnaast zijn de persoonsgebonden vergunningen (drank- en horecawetvergunning) afgegeven aan de huurders. De gemeente heeft vooralsnog aangegeven dat er géén vetafscheider geplaatst hoeft te worden op het terrein.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 385.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1931-1944

Oppervlakten

Oppervlakte
382 m²
Perceel
678 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum, in woonwijk en landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Beleggingsobject

Huurders
2 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grathemerweg 48 - 48A-B

€ 385.000 k.k.