Zijlsingel 25 2315 KC Leiden

€ 490.000 k.k.

Omschrijving

Zijlsingel 25/Waardstraat 1a te Leiden

Zeer interessant beleggingsobject op een zichtlocatie nabij het centrum van Leiden. Het betreft hier een onroerend goed met een horecagelegenheid (ca. 68 m² VVO) op de begane grond en een ruime bovenwoning (ruim 62 m² GO), welke is voorzien van een separate entree.

Locatie
Het pand is gelegen aan de cityring van Leiden, tegenover het prestigieuze project ‘De Meelfabriek’. Op steenworp afstand zijn alle voorzieningen binnen handbereik zoals o.a. supermarkten, parkeergarages en een zeer ruim aanbod winkels en horeca.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Leiden
Sectie K
Nummer 4506
Groot 93 m²

Huursituatie
Begane grond, horeca
Per 15 december 2015 verhuurd voor een periode van 2 jaar met 3 verlengingsjaren. Sinds 1 januari 2021 wordt de huurovereenkomst (telkens) verlengd met 5 verlengingsjaren. De huurovereenkomst expireert derhalve op zijn vroegst op 31 december 2025.

1e verdieping, woonruimte
Kamergewijs verhuurd voor bepaalde tijd. De huurovereenkomsten zijn op te vragen bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

Er is geen onttrekkingsvergunning afgegeven en/of gebruiksmelding brandveiligheid gedaan.

Totale huurinkomsten
Begane grond, horeca
De actuele huur van de winkelruimte bedraagt
€ 1.500,- per maand.

1e verdieping, woonruimte
Huurder 1 € 412,- per maand
Huurder 2 € 435,- per maand
Huurder 3 € 455,- per maand

De totale huuropbrengst is derhalve € 33.624,- per jaar.

Leveringen en diensten
Voornoemde huurprijzen zijn exclusief verbruik gas, water, elektra en televisie / internet. Zowel de winkelruimte als de bewoners van de bovenwoning dragen zelf zorg voor de levering van gas, water en elektra.

Waarborgsom
De huurder van de winkelruimte heeft een waarborgsom gesteld van € 3.000,- en de 3 huurders van de woonruimten hebben gezamenlijk € 1.230,- aan waarborgsommen betaald aan verhuurder.

Verkooptraject
Het onroerend goed zal worden verkocht bij inschrijving. Bezichtigingen zijn in overleg met Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. mogelijk op een daartoe afgesproken datum/tijdstip.

Uiterlijk 17 december 2021 om 12:00 uur zullen alle biedingen ter beoordeling aan de verkoper worden doorgestuurd.

Graag verzoeken wij u, wanneer u een bieding uit brengt, kenbaar te maken of u een voorbehoud van financiering dient te maken en zo ja, welk bedrag er via externe financieringsbronnen gefinancierd dient te worden.

Richtprijs € 490.000,- k.k.

Zekerheidstelling
Koper dient binnen 1 week na schriftelijke acceptatie van het voorstel een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom bij de door koper aan te wijzen notaris.

Energielabel
Zijlstraat 25 energielabel volgt
Waardstraat 1a energielabel volgt

As is, where is
Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot (installatie) technische, bouwkundige, juridische, milieukundige (inclusief bodem, grondwater, tanks en asbest), feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Asbestclausule
Gezien de ouderdom van de opstallen kunnen er asbesthoudende stoffen / materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. In het geval deze aanwezig zijn en worden verwijderd, dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 490.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten

Oppervlakte
130 m²
Perceel
93 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 33.624 per jaar
Huurders
4 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Zijlsingel 25

€ 490.000 k.k.