Steenstraat 14 - 16 2312 BW Leiden

€ 795.000 k.k.

Omschrijving

Steenstraat 14-16/Sint Aagtenstraat 3 te Leiden

Zeer interessant beleggingsobject, gelegen op een high traffic locatie tussen Leiden Centraal Station en het Leidse stadscentrum.

De belegging bestaat uit een verhuurde winkelruimte op de begane grond van ca. 38 m² (Steenstraat 16) met woonruimte, vrij van huur en gebruik, gelegen op de 1e en de 2e verdieping (totaal ca. 119 m²). De verdiepingen zijn ontsloten via een eigen opgang aan de Steenstraat. De achtergelegen bedrijfs-/opslagruimte met kantoorruimte van ca. 95 m², bereikbaar middels een poort aan de Sint Aagtenstraat, behoort tot het verkochte en hierdoor behoort een (toekomstige) uitbreiding van de winkelruimte tot de mogelijkheden.

Het naastgelegen object aan de Steenstraat 18-20 is eveneens voor verkoop beschikbaar.

Locatie
Het pand is gelegen op loopafstand van o.a. de Haarlemmerstraat en Leiden Centraal Station. Tevens zijn er op loopafstand verschillende faciliteiten binnen handbereik zoals o.a. een supermarkt, parkeergarages, een zeer ruim aanbod winkels en horeca.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Leiden
Sectie B
Nummer 3757 (gedeeltelijk)
Groot 228 m2

De kadastrale erfgrens komt niet overeen met de feitelijke situatie. Er zal een grensreconstructie uitgevoerd waarbij de juiste kadastrale grenzen bepaald zullen worden.

Bij een separate verkoop van Steenstraat 14-16 en Steenstraat 18-20 zal het perceel ook kadastraal worden gesplitst.

Huursituatie
De winkelruimte is verhuurd tot en met 31 december 2023 en zou volgens een in het verleden gesloten ‘vaststellingsovereenkomst’ per voornoemde datum door huurder leeg en ontruimd terug opgeleverd moeten worden. De onderverhuur situatie welke ten grondslag ligt aan deze afspraak is echter niet meer aan de orde.

Huurinkomsten winkelruimte
De actuele huur van de winkelruimte bedraagt € 1.095,44 per maand, excl. BTW.

De woonruimte op de verdiepingen is vrij van huur en gebruik.

Leveringen en diensten
De winkelruimte draagt zelf zorg voor de levering van water en elektra.

De huurovereenkomst/’vaststellingsovereenkomst’, alsmede de laatste aanslag van de gemeentelijke- en waterschapsbelasting zijn bij concrete interesse beschikbaar via Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

Waarborgsom
Door de huurder van de winkelruimte is een waarborgsom gestort van € 3.750,-.

Verkooptraject
Het onroerend goed zal worden verkocht bij inschrijving. Bezichtigingen zijn in overleg met Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. mogelijk op een daartoe afgesproken datum/tijdstip.

Uiterlijk 17 december 2021 om 17:00 uur zullen alle biedingen ter beoordeling aan de verkoper worden doorgestuurd.

Graag verzoeken wij u, wanneer u een bieding uit brengt, kenbaar te maken of u een voorbehoud van financiering dient te maken en zo ja, welk bedrag er via externe financieringsbronnen gefinancierd dient te worden.

Bieden vanaf € 795.000,- k.k.

Zekerheidstelling
Koper dient binnen 1 week na schriftelijke acceptatie van het voorstel een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom bij de door koper aan te wijzen notaris.

Energielabel
Steenstraat 14 (woonruimte) energielabel G
Steenstraat 16 (winkelruimte) energielabel A

De energielabels zijn op te vragen bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

As is, where is
Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot (installatie) technische, bouwkundige, juridische, milieukundige (inclusief bodem, grondwater, tanks en asbest), feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Asbestclausule
Gezien de ouderdom van de opstallen kunnen er asbesthoudende stoffen / materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. In het geval deze aanwezig zijn en worden verwijderd, dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Overig
- Eind vorig jaar is er groot onderhoud uitgevoerd aan het dak, waarbij het dak is voorzien van nieuwe isolatie en nieuwe panlatten. Vervolgens zijn de dakpannen teruggelegd en verankerd met metalen klemmetjes, zodat de pannen niet meer loswaaien. Zie foto’s in bijlage. Tevens is de dakbedekking van het platte dak vervangen en zijn de aansluitingen op de hemelwaterafvoer en de goten vernieuwd.

- De poort vanaf de Sint Aagtenstraat naar de bedrijfs-/opslagruimte is (in een ver verleden) overkapt zonder bouwvergunning.

- Steenstraat 14-16 is aangewezen als gemeentelijk monument.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Aangeboden sinds
23 november 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1810

Oppervlakten

Oppervlakte
252 m²
Perceel
228 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 13.145 per jaar
Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Steenstraat 14 - 16

€ 795.000 k.k.