• Verkocht onder voorbehoud

Zegenstraat 10 - 20 3082 XT Rotterdam

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Unieke kans om in de karakteristieke Zegenstraat uw toekomstige project te realiseren.

Namens de Gemeente Rotterdam mogen wij, bij inschrijving, 6 boven- en 6 benedenwoningen aan de Zegenstraat in Oud-Charlois te koop aanbieden. De woningen, beneden- en bovenwoningen, dienen samengevoegd te worden tot 6 woonhuizen. De woningen hebben een vóór- en achtertuin en zijn gelegen vlakbij voorzieningen in een straat met veel groen, direct achter de Boergoensevliet.

Kijkmomenten:
Op afspraak, wij verzoeken u vriendelijk een email te sturen naar:

Digitale dossier:
Wanneer u zich bij ons aanmeldt kunt u middels onze dataroom alle beschikbare informatie omtrent het object downloaden.

Object:
De panden zijn nu nog verdeeld in 2 woningtypes, woningtype 10A tot 20A hebben een oppervlakte van ca. 51 m² (GO) en woningtype 10B tot 20B hebben een oppervlakte van ca. 101 m². Samengevoegd hebben de woningen een oppervlakte van ca. 151 m² (GO).
De woningen hebben zowel een voor- als achtertuin. De achtertuinen gelegen op het zuid-oosten zijn ca. 12 meter diep en 4,5 meter breed waardoor u hier tot in de late uurtjes van de zon kunt genieten.

Locatie:
De woningen bevinden zich in de rustige wijk Oud-Charlois. Er is veel groen in de buurt en het Zuiderpark en een kinderboerderij bevinden zich op loopafstand. Ook het openbaar vervoer, diverse winkels en een overdekt winkelcentrum (Zuidplein) bevinden zich op loopafstand.

Toekomstvisie:
Oud-Charlois is een gewilde buurt aan het worden. Panden worden gerenoveerd, samengevoegd en opgeknapt. De ligging nabij de toegang tot Rotterdam Centrum, winkelcentrum Zuidplein en diverse parken is goed.

Woningbouwverenigingen, de Gemeente Rotterdam en particuliere verhuurders spannen zich samen in om de kwaliteit van woningen en appartementen te verhogen waardoor de buurten meer leefbaar worden.

De panden aan de Zegenstraat zijn een goed voorbeeld van zo’n initiatief.

Het samenvoegen van boven- en benedenhuizen, met herstel van fundering, zorgen er voor dat het traditionele jaren dertig straatbeeld met voortuinen behouden blijft en er zich bewoners kunnen vestigen die grondgebonden woningen zoeken met voldoende ruimte.

Vraagprijs:
Er is geen vraagprijs vastgesteld, u wordt uitgenodigd tot het uitbrengen van één bod op alle woningen.

Verkoopproces en inschrijving:
De verkoop vindt plaats middels verkoop bij inschrijving en onder voorbehoud van gunning. Verkoper zal een onderzoek uit laten voeren naar koper volgens Bibob richtlijnen.
Er zullen diverse kijkmomenten worden georganiseerd. Bij interesse kunt u contact opnemen met Kolpa Makelaars, waarna u toegang krijgt tot de dataroom. De verkoopprocedure met inschrijfformulier staat beschreven in de dataroom.

Biedingen zonder voorbehouden kunnen uitsluitend uitgebracht worden bij de notaris in gesloten envelop. De bieding dient uiterlijk op 22 juli 2020 12:00 uur te zijn ontvangen door Westport Notarissen N.V. (“Central Plaza Tower A”, Weena 592, 3012 CN te Rotterdam).

Biedingen ontvangen door de gemeente Rotterdam of Kolpa Van der Hoek makelaars BV worden niet in behandeling genomen.

Onderzoeken:
De gemeente Rotterdam heeft verschillende onderzoeken laten verrichten en reeds opdracht gegeven tot funderingsherstel.
Informatie is terug te vinden in de dataroom. Alle risico’s en verantwoordelijkheden gaan met ingang van de notariële overdracht over op koper.

Kadastrale gegevens:
- Zegenstraat 10: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 657, gelegen op eigen grond, groot 126 m²;
- Zegenstraat 12: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 658, gelegen op eigen grond, groot 133 m²;
- Zegenstraat 14: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 659, gelegen op eigen grond, groot 129 m²;
- Zegenstraat 16: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 660, gelegen op eigen grond, groot 129 m²;
- Zegenstraat 18: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 661, gelegen op eigen grond, groot 129 m²;
- Zegenstraat 20: gemeente Charlois, sectie H, indexnummer 662, gelegen op eigen grond, groot 132 m²;

Bestemmingsplan:
Het vigerende bestemmingsplan voor de locatie is het bestemmingsplan ‘‘Oud-Charlois", onherroepelijk vastgesteld op d.d. 12 november 2008. De locatie heeft in dit bestemmingsplan de bestemming Wonen.

Uitgangspunten:
- De woningen, beneden- en bovenwoningen, dienen samengevoegd te worden tot 6 woonhuizen;
- Er wordt verkocht aan één partij, die zelf de in zijn visie vereiste renovatie aan het casco bepaalt en uitvoert alvorens koper (als ontwikkelaar) doorverkoopt aan eigenaren- bewoners. Dit kan tevens een groep particulieren zijn, als zij zich juridisch verenigen en onvoorwaardelijk kunnen afnemen;
- Eigenaren-bewoners kunnen op basis van de Subsidieregeling voor het samenvoegen en vergroten van woningen in Rotterdam Zuid 2019 een aanvraag indienen;
- Eventuele bouw- of verbouwplannen worden getoetst aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit en Welstandsnota Rotterdam;
- De koper/ontwikkelaar is jegens de Gemeente verplicht om de betreffende kopers de keuze te geven tussen de koop van:
a. een door de Koper ingedeelde en al dan niet van een keuken en sanitaire voorzieningen voorziene woning; en
b. een woning die door de betreffende koper zal worden ingedeeld en zelf zal worden voorzien van een keuken en sanitaire voorzieningen.
- De Onroerende Zaak heeft de bestemming wonen met de daarbij behorende voorzieningen
zoals (inpandige) bergingen en garageboxen, aanbouwen, bijgebouwen, alsmede tuinen, groen,
water en ontsluitingswegen en -paden, niet zijnde huurwoningen en/of kamerverhuur. De Onroerende Zaak dient ook als zodanig gebruikt te worden. Het hiervoor vermelde sluit de mogelijkheid tot vakantieverhuur niet uit; dergelijk gebruik is toegestaan mits dit voldoet aan het ter zake geldende beleid van de Gemeente;
- Juridische en feitelijke levering eerst na een onaantastbare omgevingsvergunning voor de samenvoeging getoetst op de vigerende bouwverordening. Er gelden geen additionele duurzaamheidseisen;
- Koper krijgt 4 maanden om een aanvraag in te dienen bij het omgevingsloket. Plattegronden van de samenvoeging worden tegelijkertijd ter toetsing aangeleverd bij SO Rotterdam (afdeling Vastgoed) om te zien of het voldoet aan de geformuleerde eisen;
- Het verdient de voorkeur om de glas-in-loodramen in stand te houden.

Oplevering:
Het object wordt met funderingsherstel opgeleverd. Alle risico’s en verantwoordelijkheden gaan met ingang van de notariële overdracht over op koper.

Nadere informatie:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden verleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kolpa Van der Hoek Bedrijfsmakelaars B.V. is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM- makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het gehele kooptraject.

Kolpa Van der Hoek Bedrijfsmakelaars BV
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam

010-4226144

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten

Oppervlakte
151 m²
Perceel
778 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Zegenstraat 10 - 20

Prijs n.o.t.k.