Oostwoldjerweg 5 9628 TA Siddeburen

€ 925.000 k.k.

Omschrijving

Middenin het bosrijke Duurswold - een gebied wat in de vroege middeleeuwen is ontstaan op een hooggelegen boogvormige rug van keileem en dekzand - staat aan de Oostwold-jerweg 5 net buiten de kern van Siddeburen een karakteristieke Oldambtster herenboerderij uit 1909. De stijlkenmerken van de boerderij zijn geïnspireerd op de boerderijen in de rijke kleigebieden van het Oldambt, als uitdrukking van de bloeiende landbouw aan het begin van de twintigste eeuw in deze streek. Hoge ramen en plafonds, rijkelijk gedecoreerde gevels met ornamenten en een hoogwaardig exclusief interieur met ‘Art Nouveaux’ motieven. De boerderij staat vanwege zijn authenticiteit en architectuurhistorische waarde als gemeentelijk monument geregistreerd, alsmede om de cultuurhistorische waarde vanwege een ver-borgen onderduikerkamer uit de Tweede Wereldoorlog*.

De boerderij met bijgebouwen is gelegen op een perceel van maar liefst 10.000m2, met ruime parkeervoorzieningen aan de voor- en achterzijde. Op het schuurdak zijn zonnepanelen aangebracht waarmee tot 8,6kWh stroom kan worden opgewekt. De boerderij wordt aan alle zijden omringd door een parkachtige Engelse Landschapstuin met grote waterpartij en bossingels. Tevens beschikt het in alle windrichtingen over een vrij uitzicht, onder meer over de landerijen rondom de boerderij en het dorp Siddeburen. Het dorp Siddeburen kent daarbij een duidelijke regiofunctie, onder meer als het gevolg van een hoogwaardige voorzieningenniveau. Dit niet alleen op het gebied van de dagelijkse voorzieningen, ook op recreatief gebied - onder andere middels het naburige Schildmeer met o.a. watersportvoorzieningen en een golfbaan - heeft het veel te bieden.

Het royale voorhuis is - alhoewel zeer authentiek - toch voorzien van het modern hedendaags wooncomfort zoals dak-, muur-, vloer- en glasisolatie. Ook beschikt het geheel over centrale verwarming via zowel een gasgestookte HR-combiketel als een op hout gestookte CV-kachel. De zaadzolder van het voorhuis is in 2015 ingrijpend verbouwd, waarbij een royale vijfde en zesde slaapkamer maar ook een tweede badkamer aan het voorhuis zijn toegevoegd. Tijdens deze verbouwing zijn tevens het pannendak, de schoorsteen en de glas-in-lood vensters vervangen, waarbij de timpaan, de zijgevels en het boogvormige gevelmetselwerk constructief extra zijn versterkt. In de tweekaps schuur van de boerderij - waarvan in 2009 het volledige dak ook nog is vervangen - zijn twee ruime, zelfstandige en gelijkvloerse appartementen voorzien van eigen huisnummers gelegen.

Het resterende schuurgedeelte wordt thans gebruikt voor de verhuur van stallingruimte. Achter de boerderij bevinden zich twee bijgebouwen, een kleine bijschuur - anno 1909 - en een voormalige wagenloods van recentere datum te weten 1955. In de bijschuur is een zelfstandige woning gerealiseerd, voorzien van een eigen huisnummer. In de voormalige wagenloods zijn nog eens twee geschakelde woningen gelegen, eveneens voorzien van eigen huisnummers. Alle woningen zijn voorzien van een eigen entree, badkamer, keuken met inbouwapparatuur, één of meerdere slaapkamers, CV-combiketel, internet, schoteltelevisie, meubels, stoffering en allerhande huishoudelijke apparatuur. Als gevolg van de structurele huurinkomsten uit stallingruimte en de verhuur van vijf gemeubileerde woningen zijn de woonlasten voor de bewoner van het voorhuis verwaarloosbaar.

* Meer informatie zie:

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 925.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met beperkte rechten

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
730 m²
Perceel
9.862 m²

Energie

Voorlopig energielabel
G

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
30 parkeerplaatsen (15 overdekt, 15 niet-overdekt)

Beleggingsobject

Huurders
5 huurders

NVM makelaar

Brandsma | De Jong makelaars & taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:00
Bel 0596-630920

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oostwoldjerweg 5

€ 925.000 k.k.