Dorpsstraat 49 - 51 1421 AS Uithoorn

€ 885.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen in het centrum van Uithoorn, direct bij de Amstel en op loopafstand van het winkelcentrum Amstelplein wordt te koop aangeboden, een vrijstaand (winkel/horeca) pand. Het pand wordt momenteel deels verhuurd, waarbij de ruimtes onlangs flink gerenoveerd zijn.

In het kort:
- Object dat onderverdeeld is in 3 ruimtes
- Huidige huuropbrengst € 35.670,- per jaar
- Nog circa 300 m2 bedrijfsruimte (bijv. kantoren) te verhuren. Indicatie huursom € 18.000,- (niet verbouwd) á € 30.000,- (na verbouwing). Hiermee komt de potentiële huuropbrengst (na verbouwing) op € 65.670,- per jaar
- Object valt onder het ruime bestemmingsplan ‘Dorpscentrum I’

Locatie:
Het betreft een karakteristiek pand uit 1910 dat ruim een eeuw in bezit is geweest van de vorige eigenaar. Het ligt op de scheidingslijn tussen de Dorpsstraat en het Marktplein waar het in de zomer bruist van de ‘dagjesmensen’ in het pas gerenoveerde haventje.

Indeling:
Het pand kenmerkt zich door een duidelijk voor- en achtergedeelte op de begaande grond. Het voorgedeelte heeft circa 8 meter etalage en een oppervlakte van 104 m2. Dit gedeelte van het pand is per 1 september 2020 in een 5+5 jarig contract verhuurd. Huurder heeft in aanloop forse investeringen gedaan in de ruimte om haar bedrijfsvoering op te starten.

Het achtergedeelte van het pand is door een wand afgeschermd, zodat er twee ruimtes ontstaan. De achterzijde is door het steegje eenvoudig te bereiken. Het object wordt in vergelijking met de voorzijde aanzienlijk breder, maar dient nog wel enigszins gemoderniseerd te worden. De ruimte omslaat ruim 300 m3, waar diverse bestemmingen aan gegeven kan worden.

Het appartement dat eveneens via het steegje te bereiken is, heeft een eigen opgang. Er is een apart huisnummer aangevraagd, waardoor het appartement zonder problemen kadastraal te splitsen is. Het appartement is sinds 2017 voor onbepaalde tijd verhuurd aan een gezin met 1 zoon. Het appartement heeft een oppervlakte van circa 130 m2 en beschikt over 2 slaapkamers. Recentelijk is er daarnaast een dakterras van circa 25 m2 gerealiseerd.

Overige informatie:
Stand van oplevering: in huidige staat
Huurovereenkomsten: ROZ-modellen, te overleggen na bezichtiging

Disclaimer Hoogveste
Dit pand wordt aangeboden middels een deeldienst. Voor meer informatie over dit pand verwijzen wij u door naar de beheer/eigenaar. Contactgegevens van de beheerder/eigenaar kunt u telefonisch of per mail aanvragen bij Hoogveste/MKBinternetmakelaar.
Hoogveste BV is niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die op Funda vermeld staat. Aan deze gegevens kunnen geen rechten

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 885.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten

Oppervlakte
538 m²
Perceel
530 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 130 m²)

Energie

Energielabel
B

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 35.670 per jaar
Huurders
1 huurder
Verhuurd
238 m²

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dorpsstraat 49 - 51

€ 885.000 k.k.