Weerdsingel O.Z. 42-44 en Duifstraat 24-26 3514 AD Utrecht

€ 2.850.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP: WEERDSINGEL O.Z. 42-42BIS, 43-43BIS, 44-44BIS en DUIFSTRAAT 24-26 TE UTRECHT

1. INTRODUCTIE
Karakteristiek woon-/bedrijfsobject in verhuurde staat gelegen in de binnenstad van Utrecht met potentie tot transformatie.

Het object is gelegen aan de Weerdsingel O.Z. 42, 42BIS, 43, 43BIS, 44, 44BIS en Duifstraat 24-26 te Utrecht in de geliefde wijk ’Vogelenbuurt’, ten noorden van het centrum van Utrecht. Binnen enkele minuten sta je in het hart van de Domstad.

Het object is thans in geheel verhuurde staat en wordt verhuurd aan een 10tal huurders. De huurovereenkomsten zijn vrijwel allen aangegaan voor een bepaalde periode. De huidige huuropbrengst bedraagt totaal € 126.067,- per jaar exclusief servicekosten.

De koopsom bedraagt € 2.850.000,- k.k.

2. OPPERVLAKTEN NEN-2580
Het voor verkoop beschikbare vloeroppervlak is onderverdeeld als volgt:

Totaal bedrijfsgedeelte: 1.343 m² V.V.O. / 1.411 m² B.V.O
Totaal woongedeelte: 586 m² G.B.O. / 663 m² B.V.O.

De NEN2580 meetrapporten zijn opgemaakt door Object&Co d.d. april 2022. Voor de specificaties verwijzen wij u naar de dataroom.

3. BESTEMMINGSPLAN
Het vigerende bestemmingsplan betreft ‘De Meern Noord, Maximapark, Vogelenbuurt, Wittevrouwen’.
De gronden Weerdsingel O.Z. 42 en 43 en Duifstraat 26 mogen als volgt worden gebruikt:

U mag deze adressen gebruiken overeenkomstig het bestaande gebruik. Het huidige gebruik is ‘garage, werkplaats, showroom’. Daarnaast mag u deze adressen gebruiken ten behoeve van bedrijven in categorie 1 en 2 van de Lijst van bedrijfsactiviteiten, een autoherstelbedrijf en nutsvoorzieningen.

De gronden Weerdsingel O.Z. 42Bis en 43Bis, 44 en Duifstraat 24 mogen als volgt worden gebruikt:
U mag deze adressen gebruiken overeenkomstig het bestaande gebruik. Het huidige gebruik is ‘bedrijf en woning’.

Voor nadere informatie omtrent de bestemming en gebruikersmogelijkheden verwijzen wij u naar de Verklaringen Bestemming & Gebruik en/of de gemeente Utrecht.

4. BEREIKBAARHEID & LOCATIE
Gelegen aan de Weerdsingel in een karakteristiek stukje Utrecht op loopafstand van het bruisende centrum van Utrecht, te midden in een woongebied met in de nabijheid musea, cafés, restaurants, winkels.

Per auto
Per auto in ca. 12 autominuten te bereiken vanaf de Rijksweg A27, in ca. 18 autominuten vanaf de Rijksweg A12 en in ca. 17 autominuten vanaf de Rijksweg A2.

Per openbaar vervoer
Per openbaar vervoer is het object goed bereikbaar, bushaltes bevinden zich op loopafstand. De bushalte Neude is op ca. 6 loopminuten gelegen. Vanaf het Neude vertrekken er constant bussen naar verschillende delen van de stad, waarvan een aanzienlijk aantal een stop maakt bij het Utrecht CS.

5. ONDERZOEKEN / RAPPORTAGES
Verkoper heeft diverse onderzoeken laten uitvoeren door hiervoor gespecialiseerde bedrijven die zijn in te zien via de dataroom, waaronder:
Bouwkundige keuringen, uitgevoerd door SSW Vastgoedinspectie B.V. april 2022;
NEN2580 meetrapporten, uitgevoerd door Object&Co april 2022;
Bodemonderzoeken, uitgevoerd door Hofstede CS milieuadviseurs, WSP Nederland B.V. (voorheen Lievense Milieu B.V.), Grontmij Nederland B.V. en CSO Adviesbureau;
Asbestonderzoeken, uitgevoerd door Hofstede CS milieuadviseurs;
Energielabels woningen, uitgevoerd door Energieadvies voor uw bedrijf B.V., energielabel kantoor-/showroomruimte, uitgevoerd door E-label Nederland B.V.

Voor nadere informatie over de algehele toestand / staat van onderhoud verwijzen wij u naar de inhoud van de rapportages in de dataroom.

6. VERKOOPPROCES
Algemeen
Bij serieuze belangstelling ontvangt u van ons een geheimhoudingsverklaring (NDA). Na ontvangst van de getekende NDA ontvangt u toegang tot de online dataroom die voorzien is van alle relevante informatie en documentatie.

Bieding
Het verkoopproces is erop gericht om concrete biedingen te ontvangen van een koper op basis waarvan verkoper tot een levering van het object kan komen. De volgende informatie dient in ieder geval opgenomen te worden in uw bieding:
- Korte omschrijving kandidaat-koper(s) inclusief NAW gegevens en UBO (ultimate benificial owner(s));
- De koopsom kosten koper (k.k.);
- Datum eigendomsoverdracht;
- Eventuele voorbehouden en overige voorwaarden.

Bezichtigingen
Wenst u te bezichtigen kunt u contact opnemen met ons kantoor om een afspraak te maken dan wel in te plannen via de dataroom.

Levering en Aanvaarding
De onroerende zaak wordt geleverd in de huidige gebruikte, bouwkundige, technische, milieukundige, juridische en (tijdelijk) verhuurde staat, de staat “as-is” met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, lasten en beperkingen, zichtbare en onzichtbare gebreken, heersende en lijdende erfdienst- baarheden, en kwalitatieve rechten en plichten, doch vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. De koper dient kennis te nemen van de inhoud van de laatste akte van levering.

Gunning
Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht om het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze. Een overeenkomst komt stand indien overeen- stemming is bereikt over zowel de koopsom als de bijkomende voorwaarden middels een ondertekende koopovereenkomst.

7. BEZICHTIGINGSDAGEN
DINSDAGMIDDAG 24 MEI: 13.00 UUR - 17.30 UUR
WOENSDAGOCHTEND 1 JUNI: 09.00 UUR - 13.00 UUR
DONDERDAGOCHTEND 2 JUNI: 09.00 UUR - 13.00 UUR

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.850.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1913

Oppervlakten

Oppervlakte
2.074 m²
Perceel
1.546 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 126.067 per jaar
Huurders
10 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Weerdsingel O.Z. 42-44 en Duifstraat 24-26

€ 2.850.000 k.k.