Oudegracht 239 3511 NK Utrecht

€ 600.000 k.k.
Blikvanger Unieke historische werfkelder in het centrum van Utrecht

Omschrijving

Unieke historische werfkelder in het centrum van Utrecht

Nergens in Europa zijn er zulke grachten met werven en kelders als in Utrecht. De werfkelders zijn Rijksmonumentaal en de werfmuren zijn eigendom van de gemeente Utrecht. De oude binnenstad van Utrecht staat bekend om zijn karakteristieke werfkelders (totaal 732 stuks) langs de binnengrachten. De kelders ontstonden vanaf 1150 uit particuliere initiatieven. Het geheel van vijf kilometer aan binnenstadsgrachten, werven, werfkelders en bruggen vormde een middeleeuwse stadshaven, uniek in de wereld.

Oorspronkelijk waren de kelders bedoeld als opslag- en doorgangsruimte voor goederen die daarmee over water gelijkvloers aan- en afgevoerd konden worden. Vanuit het bovenliggende pand op straatniveau kon de kelder vaak nog binnendoor worden bereikt. Tegenwoordig worden de kelders zeer divers ingezet: als atelier/expositieruimte, theater, vergader/cursusruimte, winkel, restaurant, muziekstudio, bed & breakfast en soms als woning.

De kelder heeft veel mogelijkheden door een gebruikersoppervlakte van maar liefst 129m². De kelder heeft twee toegangsdeuren en is verdeeld over 5 grote kamers. Ook beschikt het object over een toilet. De ligging van het object is ideaal en zeer centraal. U bent in de nabijheid van Hoog Catharijne / het Centraal Station (5 minuten lopen), de Neude, Ledig Erf, Tivoli Vredenburg en de Twijnstraat. Nabij het object kunt u ook een wandeling maken langs de Singel of door het groene Park Servaasbolwerk / Sonnenborgh. Tevens zijn er diverse uitvalswegen waaronder de A2, A12, A27 en A28.

Bijzonderheden
- Uniek object
- Gebruiksoppervlakte van 129m²
- Voorzien van toilet en keuken
- In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule opgenomen
- De werfkelder heeft geen woonbestemming echter is er een reëel uitzicht op transformatie naar een woonbestemming na vergunningsaanvraag bij de gemeente Utrecht
- Geen VvE
- Verwarming en warm water door middel van stadsverwarming
- Betreft een recht van opstal
- Notariskeuze keuze verkoper: Hermans & Schuttevaer Notarissen

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 600.000 kosten koper
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Zie akte

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1450

Oppervlakten

Oppervlakte
129 m²
Perceel
121 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Omgeving

Springweg en omgeving Geertebuurt, Utrecht

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oudegracht 239

€ 600.000 k.k.