• Verkocht

Kloosterstraat 10 9401 KD Assen

€ 575.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 oktober 2021
Verkoopdatum
24 december 2021
Looptijd
2½ maand

Omschrijving

** Wegens grote belangstelling is het niet meer mogelijk om een bezichtiging in te plannen **

BELEGGERS OPGELET!!

In het oudste stukje van Assen bevindt zich deze nette praktijkruimte welke momenteel is verhuurd aan een orthodontistenpraktijk.

Door de gemengde bestemming zou het pand in de toekomst ook als woning, kantoorruimte of voor maatschappelijke doeleinden in gebruik kunnen worden genomen.

Het pand is schitterend gelegen in de Kloosterstraat. De achtertuin grenst aan die van het Drents Museum. In de directe omgeving bevinden zich verder het Drents Archief, de Rechtbank Noord-Nederland, het Stadhuis en het Gouveneurspark. Op loopafstand ligt het onlangs geheel vernieuwde trein- en busstation van Assen.

Dit deel van het centrum betreft een beschermd stadsgezicht. De omgeving is dan ook zeer karakteristiek.

Het geheel is ca. 240 m² groot, verdeeld over twee bouwlagen als volgt verdeeld:

begane grond ca. 140 m²

1e verdieping ca. 100 m²

Op eigen terrein is ruimte gecreëerd voor het parkeren van twee auto’s.

Gelegen in het oude historische stadscentrum van Assen naast het Drents Museum en in de directe omgeving van het Drents Archief, de Rechtbank, het Stadhuis en het Gouverneurspark. Op loopafstand van het onlangs geheel vernieuwde trein- en busstation van Assen.

Bereikbaarheid per auto
De bereikbaarheid per auto is goed. De Kloosterstraat is éénrichtings- verkeer en in de straat zelf kan niet worden geparkeerd. Op eigen terrein zijn twee parkeerplaatsen. In de directe omgeving is parkeergelegenheid op de openbare weg en in de parkeergarages Drents Museum en Nieuwe Kolk.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Uitstekend, het object ligt op steenworpafstand van het vernieuwde bus- en treinstation van Assen. In de directe omgeving bevinden zich meerdere bushaltes.

De Kloosterstraat 10 is geheel verhuurd aan Verstraaten en Hoogeveen Orthodontisten.

De huidige huurovereenkomst loopt tot en met 30 juni 2023.

In de eerste huurperiode geldt dat alleen de huurder de huurovereenkomst (opzegtermijn 12 maanden);

Verleningsperioden: 2 jaar + 5 jaar + telkens 1 jaar;

De huurprijs wordt jaarlijks per 1 juli geïndexeerd;

Bij serieuze belangstelling kan de volledige huurovereenkomst aan een geïnteresseerde kandidaat ter beschikking worden gesteld.

Bestemmingsplan: “Erfgoed Kwartier”
Enkelbestemming: “Gemengd”
Dubbelbestemming: “Waarde-Archeologie”
Dubbelbestemming: “Waarde-Cultuurhistorie”

De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. dienstverlening;
b. kantoor;
c. maatschappelijk;
d. wonen;
e. het behoud, de bescherming en/of het herstel van de cultuurhistorische waarden, indien en voor zover de gronden op de kaart zijn aangeduid met cultuurhistorische waarden (rijksmonument) of karakteristiek (gemeentelijk monument);

Verkoopvoorwaarden:
Het object wordt te koop aangeboden in de huidige staat.

Dit pand wordt te koop aangeboden ter uitvoering van een nalatenschap. Erfgenamen / begunstigden hebben de onroerende zaak nooit zelf persoonlijk in gebruik gehad en kunnen zodoende koper niet informeren over eigenschappen en/of gebreken van de onroerende zaak welke een normaal gebruik in de weg zouden kunnen staan. Het eventueel ontbreken van deze eigenschappen levert geen aansprakelijkheid op jegens verkoper, dan wel jegens de makelaar van de verkoper.

Koper wordt door verkoper, dan wel door de makelaar van verkoper, in de gelegenheid gesteld, alvorens tot aankoop over te gaan, alle vormen van onderzoek en recherche uit te (laten) voeren naar de onroerende zaak, naar de (solvabiliteit van) huurder en naar de inhoud van de huurovereenkomst, naar het perceel en/of naar de bestemming daarvan alsmede naar alle overige zaken waar koper onderzoek naar wenst uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld, doch niet uitsluitend, het laten uitvoeren van een bouwkundig onderzoek, enig ander specialistisch onderzoek, bodemonderzoek en al wat meer zij betrekking hebbende op het object en/of huurder, huurovereenkomst en naar wat koper in zijn belang acht.

Bij de gemeente, de provincie en bij het kadaster kan koper terecht voor allerlei informatie zoals mogelijkheden tot (ver)bouw, bestemmingsplaninformatie, zakelijke rechten of plichten, erfdienstbaarheden, verontreinigingen, gemeentelijke voorwaarden en belastingen etc.

Verkoop vindt plaats onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring / toestemming daarvan door Stichting Wakker Dier en Vogelbescherming Nederland.

De makelaar van de verkoper stelt een koopovereenkomst op waarin onder andere, doch niet uitsluitend, de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgenomen. In de koopovereenkomst zal daarnaast volledige exoneratie (volledige uitsluiting van risico) voor verkoper worden vastgelegd.

Er zal pas sprake zijn van bindende overeenstemming nadat beide partijen de door makelaar opgestelde koopovereenkomst ter bevestiging hebben ondertekend

De verkoper verlangt een waarborgsom / bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom uiterlijk 2 weken nadat er een onvoorwaardelijke koopovereenkomst is bereikt.

Deze informatie en alle overige verstrekte of te verstrekken informatie geldt onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring door onze opdrachtgever / eigenaar. Aan de inhoud van deze informatie, eventuele bijlagen en andere verstrekte informatie kunnen nimmer rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 575.000 kosten koper
Aangeboden sinds
1 oktober 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten

Oppervlakte
240 m²
Perceel
385 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.