• Verkocht

Everwijnstraat 21 a 4101 CE Culemborg

€ 450.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 februari 2024
Verkoopdatum
14 maart 2024
Looptijd
3 weken

Omschrijving

In de binnenstad van Culemborg gelegen beleggingsobject bestaande uit een winkelruimte met bovenwoningen. Volledig verhuurd!

De winkelruimte op de begane grond is verhuurd tot in ieder geval 1 april 2025, huurder is niet voornemens de huur op te zeggen. De huidige huurder heeft deze ruimte gemoderniseerd met o.a. 2 airco installaties en systeemplafond met LED verlichting. De bovenwoning is op basis van kamerverhuur verhuurd aan 4 huurders. Eén van deze woonunits heeft de beschikking over een eigen keukenblok en badkamer en nog één woonunit over een eigen keukenblok. Overige huurders delen deze voorzieningen.

Een overzicht van de huurprijzen en precieze looptijden is op aanvraag beschikbaar. De woningen hebben een eigen ingang en zijn dus zelfstandig van de winkel te verhuren.

VRAAGPRIJS:
€ 450.000,= k.k.

HUIDIGE HUUROPBRENGST:
Totaal € 35.181,= per jaar, waarvan € 22.281,= afkomstig van de woning verhuur.

INDELING Everwijnstraat 21b:
Eigen entree, etalage ruimte, meterkast, winkelruimte, systeemplafond met LED verlichting, strakke wand afwerking, trapkast, en achterin de winkel bevindt zich een portaal met toegang naar keuken en toilet.

Oppervlakte begane grond 77 m² verhuurbaar vloeroppervlak.

INDELING Everwijnstraat 21a:
Entree naar de bovenwoningen, meterkast en trapopgang, op de 1e verdieping één woonunit met eigen keukenblok aan de zijde Everwijnstraat, overloop met gedeelde separate toilet ruimte en badkamer voorzien van 2e toilet, bergkast, ruime keuken met toegang naar het gezamenlijke dakterras. Trap naar 2e verdieping met 2 woonunits, waarvan 1 woonunit is voorzien van eigen badkamer/toilet en keukenblok, overloop met wederom een badkamer voorzien van wastafel, douche en toilet. Op de zolder bevindt zich de vierde woonunit met aan weerszijde van de overloop een slaapkamer en woonkamer. Op de zolder bevindt zich tevens de technische ruimte met vernieuwde CV ketel.

Totale oppervlakte verdiepingen 138 m² verhuurbaar vloeroppervlak. Het dakterras is 37 m².

OVERIGE:
* Goede locatie op de hoek van de Markt;
* De panden in de binnenstad van Culemborg vallen onder Beschermd Stadsgezicht.
* De winkelruimte beschikt over een meterkast met eigen nutsvoorzieningen voor de begane grond.
* Verwarming middels centrale verwarming. Op de begane grond Vaillant CV ketel (bouwjaar onbekend) en t.b.v. de woningen op de verdiepingen een Intergas HR ketel met bouwjaar 2023.
* De winkel op de begane grond heeft een energielabel A++ en de bovenwoning energielabel G.
* Het object is gesplitst in appartementsrechten. Er is geen actieve VvE daar er op dit moment één eigenaar is.

VOORWAARDEN BIJ KOOP:
- Oplevering in overleg. Desgewenst op korte termijn mogelijk.
- Het object wordt geleverd in de staat waarin het zich ten tijde van de koop bevindt. In vaktermen 'as is, where is'.
- Koopakte: Conform NVM-model (model vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed NVM, de consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis).
- Notaris: Ter keuze aan de kopende partij, tenzij anders vermeld.
- Waarborgsom: Deze geldt tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van de kopende partij. Kopende partij stort als waarborgsom in handen van de notaris een bedrag groot 10% van de koopsom, binnen 4 weken na koop overeenstemming. In plaats van deze waarborgsom te storten kan koper een schriftelijk bankgarantie doen stellen.
- Financiering: Indien gewenst kan koper, na toestemming van verkoper, een ontbindende voorwaarde voor financiering krijgen. Deze ontbindende voorwaarde is geldig voor een periode van 6 weken na koop overeenstemming. Indien koper van een ontbindende voorwaarde gebruik wenst te maken dient dit voor het sluiten van de koop kenbaar gemaakt te worden.
- Ouderdomsclausule: Het wordt aan koper verondersteld, dat dit pand meer dan 100 jaar oud is, wat inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere panden. Tenzij verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat verkoper niet in voor de vloeren, de leidingen van elektriciteit, water en gas, de riolering en de aanwezigheid van doorslaand optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht nimmer belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopovereenkomst omschreven gebruik.

LOCATIE:
De binnenstad van Culemborg kan worden getypeerd als een "gemakscentrum", waar de consument niet alleen boodschappen kan doen, maar ook recreatief kan winkelen. De gezellige sfeer in het centrum, met haar grote cultuurhistorische waarde, zorgt voor een positieve uitstraling, waarin het goed winkelen is. Er is elke vrijdagavond koopavond in Culemborg tot 21.00 uur en iedere dinsdagochtend is er een weekmarkt.
Culemborg is een bedrijvige, gastvrije gemeente. Deze mooie stad met ongeveer 30.000 inwoners, is fraai gelegen aan de Lek en heeft een prachtige historische kern. Culemborg heeft een centrum functie voor de regio en is daarom rijk aan voorzieningen op het gebied aan winkels, gezondheidszorg, onderwijs en sport. Culemborg ligt aan de rivier de Lek en langs de rijksweg A2, nog net in de provincie Gelderland maar in de rook van de Randstad. Culemborg heeft een eigen NS-station met prima verbindingen richting Utrecht en 's-Hertogenbosch.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ en heeft als enkelbestemming ‘Centrum 2’. Voor inzage van het bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website van het Omgevingsloket.

DISCLAIMER:
De door Van der Horst Bedrijfsmakelaardij en verkoper verstrekte informatie dient uitsluitend gezien te worden als een uitnodiging tot nader overleg of voor het uitbrengen van een bod.

Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, wordt noch door de makelaar, noch door diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. Aan afwijkingen in de tekst, maten en tekeningen kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1918

Oppervlakten

Oppervlakte
215 m²
Perceel
95 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 138 m²)

Energie

Energielabel
A++

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 35.181 per jaar (21% BTW van toepassing)
Huurders
5 huurders
Verhuurd
215 m²

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.