• Verkocht

Smedenstraat 26 7411 RD Deventer

€ 389.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
22 maart 2023
Verkoopdatum
19 april 2023
Looptijd
4 weken

Omschrijving

Belegging: commercieel verhuurde winkelruimte met (onzelfstandige) bovenwoning te koop aan de Smedenstraat 26 te Deventer.

Dit authentieke en Monumentale winkelpand gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw en is gelegen in kernwinkelgebied van Deventer. In de nabije omgeving bevinden zich een mooie variatie tussen landelijke ketens en lokale speciaalzaken.

De huidige winkel (Blanche) is verdeeld over twee panden (nrs. 26 en 24) met ook twee kadastrale nummers, wij bieden aan het linker gedeelte (nr. 26) met de toegang naar de winkel inclusief (onder)grond, werkplaats aan de achterzijde, tuin en een toegang aan de achterzijde 'Op de Keizer' schuin t.o. ingang van de Centrum parkeergarage.
De doorbraak naar de aansluitende winkelruimte is door huurder uitgevoerd.
Hetgeen we te koop aanbieden betreft een 'vol eigendom', er is geen sprake van een splitsing in appartementsrechten. Het kadastrale perceel is 197 m2 groot.

De winkelruimte is verdeeld over begane grond, een opgang omhoog en een neergang omlaag, tezamen ca. 74 m2, waar tevens een toegang naar de kelderruimte (ca. 32 m2) is onder de winkel.
Via de opgang omhoog is tevens toegang naar de eerste verdieping met kantoor/opslagruimte met zicht op de beneden gelegen winkel en een keukentje (tezamen ca. 15 m2). De trap loopt door naar de 2e verdieping met woonruimte ter grootte van ca. 57 m2, momenteel niet bewoont of in gebruik. Er is een verdeling in woonkamer met deels open keuken, een douche en toiletruimte en een slaapkamer met kastruimte.
Via de neergang omlaag komt met in een ruimte van waaruit tevens toegang is naar de achterbouw met een halletje met buitendeur en een toilet (ca. 4 m2).
Via de buitendeur komt men in de geplaveide tuin aan de achterzijde van waaruit toegang is naar de werkplaats (ca. 34 m2). Deze werkplaats is ook toegankelijk een de achterzijde via een garagedeur.

De winkel-/woonruimte is met ingang van 1 januari 1989 verhuurd, de huidige huurtermijn loopt tot 1 januari 2024 en zal aansluitend automatisch verlengd worden met 5 jaar indien er geen opzegging plaatsvindt. De opzegtermijn bedraagt 6 maanden, er is geen waarborgsom of bankgarantie verstrekt. Er wordt door verhuurder géén BTW in rekening gebracht over de huur.

De bestemming valt onder het bestemmingsplan Binnenstad en heeft een enkelbestemming Centrum-Kernwinkelgebied I.
De voor 'Centrum - Kernwinkelgebied 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. detailhandel al dan niet in combinatie met horeca categorie 3b als bedoeld in Bijlage 3 Categorie-indeling Horeca, met uitzondering van perifere detailhandel, deze functie is alleen toegestaan in de onderbouw en eerste bouwlaag van een gebouw.
b. woningen al dan niet in combinatie met een beroep of bedrijf aan huis conform het gestelde in lid 34.2, waarbij deze functie alleen is toegestaan in de tweede en hogere bouwlaag van een gebouw;

Aangezien het een Monument betreft zijn er diverse mooie en bijzondere elementen, er is op basis van deze status geen verplichting voor een energielabel. Het huidige pand is karakteristiek, maar behoeft ook onderhoud wat tot uiting komt in de vraagprijs. Het onderhoud kan eventueel gecombineerd worden met energiebesparende maatregelen.

Vraagprijs € 389.000,- K.K.

Aanvaarding in overleg.

Nadere info over deze aanbieding zal op verzoek verstrekt worden via een link met de gegevens, na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring en akkoord opdrachtgever.

De verkoop vindt plaats onder voorbehoud goedkeuring verkoper.
De procedure verloopt via biedingen per email gericht aan de verkopend makelaar welke bij opdrachtgever voorgelegd worden. Over biedingen zal niet met derden gecommuniceerd worden.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van 'Luc Beumer Vastgoed’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan 'Luc Beumer Vastgoed’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 389.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1725

Oppervlakten

Oppervlakte
159 m²
Perceel
197 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 57 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.