• Verkocht

Op de Keppels 3 9101 DG Dokkum

Prijs n.o.t.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 januari 2024
Verkoopdatum
22 mei 2024
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING – DE FONTEIN TE DOKKUM

Verkoop bij inschrijving van het niet meer in gebruik zijnde kerkgebouw "De Fontein" gelegen aan Op de Keppels 3 te Dokkum. Het object is gelegen op een goede stand in de wijk Fonteinslanden op loopafstand van de prachtige en levendige binnenstad van Dokkum op een perceel van 2.745 m² eigen grond.

De kerk is gebouwd in 1971 en vervolgens in 2004 verbouwd en uitgebreid. Het kerkgebouw heeft geen monumentale status en heeft een totale oppervlakte van circa 907 m² GBO. Het gebouw beschikt over een kerkzaal met circa 450 zitplaatsen. Door middel van een vouwwand kan de ontmoetingsruimte bij de kerkzaal worden getrokken en kan het aantal zitplaatsen worden vergroot tot maximaal 550-600. Verder zijn er 3 zaalruimten van circa 76 m², 49 m² en 25 m², een hal, een keuken, een kantoor, dames- en herentoiletten en diverse overige (berg)ruimten aanwezig.

Parkeergelegenheid
Het gebouw beschikt aan de zijkant van het perceel over een parkeerterrein met 9 parkeerplaatsen op eigen terrein. In de directe nabijheid van het complex bevinden zich diverse openbare parkeervoorzieningen. Verder zijn er op eigen terrein diverse mogelijkheden voor het stallen van fietsen.

Locatie en bereikbaarheid
Dokkum, één van de Friese Elfsteden, is een prachtige historische vestingstad met een kleine 13.000 inwoners. De binnenstad met vele gezellige cafés, terrassen, restaurants en een divers winkelaanbod in schitterende historische panden wordt omringd door fraaie natuur. Dokkum is een levendige stad met vele sociale activiteiten en een rijk verenigingsleven en beschikt over een hoog voorzieningenniveau met o.a. een medisch centrum (De Sionsberg), diverse scholen (zowel basis als voortgezet en speciaal onderwijs) en sportfaciliteiten.
De Fontein ligt in de wijk Fonteinslanden op loopafstand van de binnenstad van Dokkum. Deze woonwijk kenmerkt zich door zijn ruime opzet met veel groen. In de directe nabijheid van het gebouw zijn supermarkten en scholen aanwezig.
Sinds 2016 is Dokkum dankzij de Centrale As (N356) aangesloten op een vernieuwd wegennetwerk richting Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Groningen. Hierbij is de bereikbaarheid aanzienlijk verbeterd. Ook is Dokkum via het openbaar vervoer prima te bereiken.

Bestemming
Het object valt onder het geldende bestemmingsplan ‘Dokkum Regiostad’. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 28 juni 2018. Het object heeft op basis van dit plan de enkelbestemming ‘Maatschappelijk’, waaronder begrepen educatieve, sociaal-/medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke voorzieningen, sport- en recreatieve voorzieningen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening.
Het gebouw heeft, mede ook vanwege de goede ligging, diverse (herontwikkelings) mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan wonen, werken, kantoor of een maatschappelijke invulling zoals zorg. Uiteraard behoort een religieuze invulling ook tot de mogelijkheden.
Koper is zelf verantwoordelijk voor de verkrijging van de eventueel benodigde vergunning(en) c.q. bestemming ten behoeve van het beoogde gebruik en/of herontwikkeling van het object. Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de gemeente Noardeast-Fryslân.

Bijzonderheden
- De verkoop van het object geschied onder voorbehoud gunning opdrachtgever en onder voorbehoud definitieve toestemming van de Kerkenraad van de Protestantse gemeente te Dokkum-Aalsum-Wetsens en onder voorbehoud definitieve toestemming van CCBB;
- In de dataroom is een lijst opgenomen met zaken welke door verkoper uit het gebouw worden meegenomen c.q. worden verwijderd;
- De aktepassering dient plaats te vinden bij Hellema Notaris te Dokkum;
- Het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de huidige staat zonder garanties van enige soort waaronder die met betrekking tot de bouwkundige, juridische, technische, financiële en milieukundige aspecten van het object en met alle aan het object verbonden rechten en verplichtingen alsmede eventuele zichtbare of niet-zichtbare gebreken;
- In tegenstelling tot hetgeen vermeld bij de ‘kenmerken’ van deze aanmelding op Funda in Business is het gebouw niet verhuurd. Het gebouw wordt vrij van huur en gebruik geleverd aan de koper.

Verkoopproces
Wilt u deelnemen aan het verkoopproces? Neemt u dan contact op met Hoekstra Bedrijfsmakelaars. De verkoopdocumentatie is opgenomen in een digitale dataroom. Via Hoekstra Bedrijfsmakelaars is de toegang tot de dataroom te verkrijgen.

Kijkdagen
Het bezichtigen van het kerkgebouw is uitsluitend mogelijk tijdens de kijkdagen. Deze vinden plaats op donderdag 8 februari 2024 tussen 14:00 uur en 16:00 uur en op woensdag 14 februari 2024 tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Indien u hieraan wilt deelnemen hoeft u vooraf geen afspraak te maken. U kunt zich tijdens de kijkmomenten melden bij het gebouw aan Op de Keppels 3 te Dokkum.

Sluitingsdatum inschrijving
Donderdag 28 maart 2024 uiterlijk om 12:00 uur is het laatst mogelijke tijdstip voor het indienen van een schriftelijke bieding op het object bij Hellema Notaris, Hogepol 18 (9101 LZ) te Dokkum. Biedingen die na deze datum worden ingediend of niet aan de voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen.

DISCLAIMER
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van 'Hoekstra Bedrijfsmakelaars' is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan 'Hoekstra Bedrijfsmakelaars' geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971

Oppervlakten

Oppervlakte
907 m²
Perceel
2.745 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder
Verhuurd
907 m²

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.