• Verkocht

Pancratiusplein 2 - 3 6411 JZ Heerlen

€ 599.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
26 juli 2023
Verkoopdatum
21 februari 2024
Looptijd
6½ maand

Omschrijving

TE KOOP | HORECA VASTGOED | HEERLEN CENTRUM

Horecapand in hartje Heerlen. Het Pancratiusplein is hèt horeca- en uitgaansgebied van Heerlen. De plek, recht tegenover de oude St. Pancratiuskerk, omgeven door andere horeca met hun terrassen, is ronduit uniek te noemen. Het object bestaat uit een verhuurde commerciële ruimte en bovengelegen woonruimte.
Het gehele pand wordt ter verkoop aangeboden.

OBJECT
De commerciële ruimte (ca. 182 m²) is thans in gebruik als goed renderend restaurant en is verdeeld over de begane grond, een kelderruimte en achtergelegen op de eerste verdieping de opslagruimte en technische ruimte. De ruimte op de begane grond is enige jaren geleden volledig verbouwd tot de huidige staat waaronder brandwerende en isolerende laag tussen de begane grond verdieping en eerste verdieping. Terzijde van de commerciële ruimte is de brandgang gesitueerd welke gedeeld wordt met het naastgelegen object. Deze brandgang behoort niet tot het aangeboden object.

De voormalige woonruimte (ca. 191 m²) op de bovengelegen drie verdiepingen is thans door de horeca gehuurd en in gebruik als opslagruimte. Deze verdiepingen zijn te betreden vanuit een opgang in de commerciële ruimte.

Huurconstructie
Het object als geheel is door verkopers voor onbepaalde tijd verhuurd aan een gerenommeerde bierbrouwerij. De brouwerij als hoofdhuurder heeft het object in onderhuur verhuurd aan de zittend horecaondernemer tegen dezelfde huurvoorwaarden.

BESTEMMING
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan 'Cityplan Heerlen', vastgesteld op 15-12-2021. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming: enkelbestemming 'Gemengd' met dubbelbestemming 'Waarde Archeologie 2'. Aanvullend is gebiedsaanduiding 'concentratiegebied horeca Pancratiusplein-Zuid' van toepassing. Ter plaatse van de aanduiding 'concentratiegebied horeca Pancratiusplein-Zuid' is uitsluitend horeca van de categorie 2, 3 en 4 toegestaan. U dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen vigerend bestemmingsplan.

LIGGING
De centrale ligging, te midden van de vele andere horeca-etablissementen met terrassen aan het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen is uniek te noemen. Dit plein is dè horecalocatie van de stad. In de directe nabijheid bevinden zich de winkelstraten van Heerlen, waaronder de Saroleastraat als hoofdwinkelstraat. Aan het Pancratiusplein, worden veel festivals en evenementen georganiseerd. Het plein is hèt hart van de carnavalsactiviteiten, maar ook voor vele andere (culturele) evenementen zoals Cultura Nova, Raboronde, The Notorious IBE, ParkCity Live, Dutch Mountain Film Festival. Heerlen kent een actieve centrumorganisatie die enthousiast bijdraagt aan het levendig maken van het centrum. Gemeente Heerlen draagt hieraan haar steentje bij. Al deze elementen versterken de horeca commercie in het gebied.

BEREIKBAARHEID
Het stadscentrum van Heerlen is goed bereikbaar door de nabijgelegen oprit van de N281 en de verbindingswegen naar omliggende woongebieden. Op steenworp afstand zijn twee parkeergarages gelegen naast de openbare (betaalde) parkeergelegenheden. Voor openbaar vervoer is het NS treinstation op 500 meter te voet bereikbaar. Voorts zijn er meerdere bushaltes in de buurt.

PARKEREN
Op steenworp afstand zijn twee parkeergarages gelegen. Daarnaast zijn er - eveneens op loopafstand - diverse openbare (betaalde) parkeergelegenheden.

METRAGE
Commerciële ruimte
Restaurant ca. 144 m²
Opslag/technische ruimte ca. 23 m²
Kelder ca. 15 m²
Totaal ca. 182 m²

Verdiepingen
Eerste verd. ca. 78 m²
Tweede verd. ca. 73 m²
Zolder verd. ca. 40 m²
Totaal ca. 191 m²

HUURINKOMSTEN
Bierbrouwerij: € 48.000,- per jaar vrij van BTW.

VRAAGPRIJS
€ 599.000,- kosten koper.

OPLEVERINGSNIVEAU
In huidige deels verhuurde staat onder de conditie "as is- where is". Oplevering met het huidige afwerkings- en voorzieningenniveau.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie/waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom.

AANVAARDING/DATUM VAN OPLEVERING
In onderling overleg.

KOOPOVEREENKOMST
De koopakte wordt opgesteld volgens model NVM.

ENERGIELABEL
Pancratiusplein 2: Label C t/m 07-06-2033
Pancratiusplein 3: Label F t/m 06-06-2033

DATAROOM
Voor uitgebreide informatie ten behoeve van de aankoop hebben wij een dataroom ingericht voor dit object. Bij serieuze interesse kunt u per e-mail of telefoon toegang tot deze dataroom aanvragen.

ONDERZOEKSPLICHT
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het object.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor te Heerlen, 045 – 574 32 33.

DISCLAIMER
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 599.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
358 m²
Perceel
232 m²

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder
Verhuurd
167 m²

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.