• Verkocht

Nieuwestad 85-87 8911 CL Leeuwarden

Prijs n.o.t.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 oktober 2021
Verkoopdatum
22 november 2021
Looptijd
7 weken

Omschrijving

In hartje centrum Leeuwarden wordt deze voormalige bioscoop met potentie tot herontwikkeling aangeboden. De onderzochte herontwikkelingspotentie bestaat uit een combinatie van wonen op de verdiepingen en op de begane grond bedrijfs- en/of winkelruimte. Binnen het ontwikkelplan is er gedacht vanuit het perspectief van de stad en het benutten van de maximale mogelijkheden van de locatie.

Na het tekenen van een geheimhoudings- en deelnameverklaring zijn de voorbehandeling en de voorlopige reactie van de gemeente te raadplegen in de dataroom.

KENMERKEN

Bestemming: Centrum - 2
Locatie: Nieuwestad 85-87 en Bagijnestraat 58a
Ligging: Hartje centrum Leeuwarden
Oppervlakte huidig: 1.586 m2 bioscoop en 306 m2 kantoorruimte (gegevens uit de BAG)
Oppervlakte potentie: 2.020 m2 wonen en 220 m2 bedrijfs- en/of winkelruimte
Kadastrale aanduiding: Leeuwarden sectie C 2668 en 1459
Kadastrale oppervlakte: 1.002 m2
Energielabel (huidig): Bioscoop label A en Bagijnestraat label F
Bouwjaar: 1995

HUIDIG OBJECT

De huidige objecten zijn volledig ingericht als bioscoop en hebben een totaal oppervlakte van ca. 1.154 m2. Historisch gezien waren er op de locatie aan de Nieuwestad twee panden gesitueerd. Zo’n 25 jaar geleden zijn deze panden opnieuw gebouwd en speciaal ingericht als bioscoop.

Momenteel bevinden zich in het gebouw een entree/foyer, 4 bioscoopzalen en aanvullende opslag- en techniekruimten.

BAGIJNESTRAAT

Bagijnestraat 58a in Leeuwarden is een rijksmonument. Aan de achterzijde grenst het pand aan een bioscoopcomplex aan de Nieuwestad en het maakt daar, in de vorm van enkele kantoren, ook deel van uit. Ook is het pand de achteruitgang en de vluchtroute van de bioscoop.

ONTWIKKELPOTENTIE

Het voorlopige woonprogramma geeft ruimte voor 24 grote appartementen. Waarvan 5 appartementen van ca. 70 m2, 14 appartementen van ca. 80 m2, 4 appartementen van ca. 100 m2 en 1 appartement van 135 m2. Op de begane grond is naast bergingen voor de bovengelegen woningen en overdekte parkeerplaatsen, ruimte voor ca. 220 m2m bedrijfs- en/of winkelruimte.

VERKOOPPROCEDURE

Indien u interesse heeft, kunt u via e-mail of telefonisch meer informatie opvragen. U ontvangt van ons een deelnameverklaring. Na ontvangst van de getekende deelnameverklaring, krijgt u toegang tot de digitale dataroom die voorzien is van alle relevante informatie en documentatie.

BEZICHTIGING

Eventuele bezichtiging van de objecten is mogelijk, echter uitsluitend na ondertekening van de deelnameverklaring, op afspraak en in het bijzijn van de procesbegeleider DeenKoopmans.

De bieding dient uiterlijk op 1 november 2021 om 12:00 uur (Nederlandse tijd) schriftelijk te zijn ontvangen door, conform de gestelde voorwaarden in het procesdocument.

BIJZONDERHEDEN

Het object wordt in huidige staat verkocht onder de conditie “as is where is”, waarbij het onroerend goed wordt aanvaard in de feitelijke, juridische, ecologische, technische en fiscale situatie zoals het is op de datum van overdracht;

Deze voormalige Pathé locatie wordt te koop aangeboden in verband met de nieuwbouw van een vervangend bioscoopcomplex. In de koopovereenkomst en de leveringsakte zullen een kwalitatieve verplichting en een kettingbeding worden opgenomen waarin de koper en diens rechtsopvolgers zich verplichten gedurende een termijn van 10 jaren vanaf de levering aan koper in het object geen bioscoop te exploiteren;

Namens verkoper hebben wij een vooronderzoek laten uitvoeren naar de herontwikkelingsmogelijkheden van de locatie, zowel de ontwerpen als de reactie van de gemeente hebben een voorlopig karakter. Het is aan de koper om hier al dan niet verdere uitvoering aan te geven.

Verkoper wordt in de verkoopprocedure begeleid door procesbegeleider DeenKoopmans. Alle communicatie rondom deze transactie en het proces dient te verlopen via DeenKoopmans.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op.

Telefoon: 085 130 82 99

Disclaimer:
Alle informatie in deze advertentie is met de grootste zorg samengesteld. Desondanks kunnen wij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit daar van. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
4 oktober 2021
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten

Oppervlakte
1.892 m²
Perceel
1.002 m²

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.