• Verkocht

Schoolstraat 150 -150A 2251 BK Voorschoten

€ 395.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 april 2023
Verkoopdatum
21 juni 2023
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

Zeer interessant verhuurd beleggingsobject met fraaie ligging centraal gelegen aan de Schoolstraat voor verkoop beschikbaar! Het pand heeft een commerciële ruimte op de begane grond en een ruime bovenwoning. De bovenwoning bestaat uit verschillende vertrekken verdeeld over 2 verdiepingen met keuken, badkamer en toilet.

Deze belegging kan eventueel in combinatie met de aangrenzende beleggingsobjecten worden verkocht, zijnde de huisnummers Schoolstraat 142 tot en met 150 (A) te Voorschoten. Voor aanvullende informatie hierover kunt u de projectinformatie via onze website raadplegen.

Locatie
De Schoolstraat is gunstig gelegen in het gezellige winkelcentrum van Voorschoten. Het centrum van Voorschoten is voorzien van ruime (gratis) parkeermogelijkheden en voorzieningen en is uitstekend bereikbaar zowel met eigen auto als met het openbaar vervoer.

Tevens ligt de Schoolstraat parallel aan de Voorstraat. Door de ligging in het hart van het centrum van Voorschoten is een uitgebreid aanbod winkels, horecagelegenheden én speciaalzaken op loopafstand bereikbaar.

Kadastrale gegevens
Gemeente : Voorschoten
Sectie : B
Nummer : 4506
Groot : 124 m2

Bij verkoop van onderhavige onroerende zaak afzonderlijk, dus niet in combinatie met de andere hiervoor genoemde beleggingen, zal er nog een mandeligheid gevestigd worden of een Kadastrale uitsplitsing t.a.v. de percelen met als kenmerk Kadastrale gemeente Voorschoten, sectie B, perceel 4501, perceel 11078, perceel 4506, perceel 4505, perceel 4504, perceel 4503 en perceel 4502.

Voornoemde in overleg met Kadaster en de betrokken notaris.

Voorts is er een recht van overpad gevestigd t.b.v. de entree / ontsluiting van de bovenwoningen ter plaatse van het complex waar o.a. supermarkt Dirk van den Broek is gevestigd. Daar bevindt zich ook het bellentableau van de bovenwoningen alsmede de brievenbussen.

Bestemming
Artikel 5 Centrum (zie bijlage).

Voor verdere informatie en exacte gebruiksmogelijkheden verwijzen wij u naar de gemeente Voorschoten.

Huursituatie
De commerciële ruimte is per 1 januari 2021 verlengd met vijf jaren derhalve tot 31 december 2025. De actuele huurprijs bedraagt € 23.989,08 per jaar.

De bovenwoning is per 1 april 2020 verhuurd voor onbepaalde tijd. De actuele huurprijs bedraagt € 5.601,84 per jaar.

De huurovereenkomst en overige relevante informatie is na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring beschikbaar.

Verkoopprocedure
De belegging wordt verkocht bij inschrijving.
Bezichtigingen zijn in overleg met Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. mogelijk op een daartoe afgesproken datum/tijdstip.

Graag verzoeken wij u, wanneer u een bieding uit brengt, kenbaar te maken of u een voorbehoud van financiering dient te maken en zo ja, welk bedrag er via externe financieringsbronnen gefinancierd dient te worden.

Richtprijs: € 395.000,- k.k., excl. BTW.

Zekerheidstelling
Koper dient binnen 1 week na schriftelijke acceptatie van het voorstel een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom bij de door koper aan te wijzen notaris.

Projectnotaris
Transport / eigendomsoverdracht zal plaatsvinden via Kuiper & Van ’t Spijker Notariskantoor te Putten.

Aanvaarding
In overleg.

Energielabel
Volgt.

As is, where is
Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot (installatie) technische, bouwkundige, juridische, milieukundige (inclusief bodem, grondwater, tanks en asbest), feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 80 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Asbestclausule
Gezien de ouderdom van de opstallen kunnen er asbesthoudende stoffen / materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. In het geval deze aanwezig zijn en worden verwijderd, dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 395.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten

Oppervlakte
124 m²
Perceel
124 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.