• Verkocht

IJsselkade 9 -9A 7201 HB Zutphen

Verkoop bij inschrijving

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 december 2021
Verkoopdatum
17 februari 2022
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

TE KOOP UNIEKE LOCATIE MET VEEL HERONTWIKKEL POTENTIE (naar wonen!!) in het centrum van Zutphen, met magistraal uitzicht op de IJssel ! Het gaat om een zeer fraai monumentaal (nu nog) KANTOORVILLA met achtergelegen KOETSHUIS. De ruimte ademt de sfeer van weleer dankzij de fraaie stucplafonds, de authentieke paneeldeuren en andere historische details. Dit alles maakt dit monumentale kantoorpand met haar fantastische uitzicht tot een zeer prettige werkomgeving ! Dankzij de grote ramen vindt er veel lichtinval plaats. Het NS-station is letterlijk op 5 minuten loopafstand en in diezelfde tijd bereikt u ook de binnenstad van de prachtige Hanzestad Zutphen.

HERONTWIKKELING: dankzij de bestemming WONEN, is het mogelijk om appartementen te gaan realiseren.

OBJECTEN en VOORZIENINGEN
Het betreft de volgende adressen:
• IJSSELKADE 9 (verhuurd aan Ixta Noa)
Bestaande uit een eigen entree, kelder, kantoorruimte op de begane grond en op de aan achterzijde gelegen verdieping. Dit betreft het VERHUURDE deel van ca. 465 m², dat aan de achterzijde een fraaie besloten binnentuin heeft.

Meer informatie over de huurder is opgenomen in de dataroom. Het huurcontract met bijbehorende allonge van Ixta Noa heeft een expiratiedatum van 31 december 2026 gevolgd door 5 optiejaren.

• IJSSELKADE 9a (leeg te aanvaarden)

De LEEGSTAANDE ruimte heeft met EEN BIJZONDER FRAAI UITZICHT OP DE IJSSEL en verder met de volgende voorzieningen: entree met toegang tot kelder en trap naar 1e verdieping, ruime overloop die toegang biedt naar diverse ruimten en naar het grote, zonnige dakterras aan achterzijde, kantine met pantry, moderne sanitaire voorzieningen, vloerafwerking (parket, linoleum en vloerbedekking, scheidingswanden, fraaie stucplafonds, verlichting, voorzetramen aan voorzijde (!) , deels binnenzonwering, fraaie luiken, groot balkon met openslaande deuren aan voorzijde, CV met radiatoren, brandmeldinstallatie, alarminstallatie, vluchtwegaanduidingen en blusmiddelen.
Met de monumentale trap wordt de 2e verdieping bereikt waar eveneens de overloop toegang biedt tot diverse kamers met originele robuuste brede houten vloerdelen, en een archief met een luie en dus prettig te belopen trap waarmee de fraai verbouwde 3e verdieping (onder de kap) wordt bereikt. Deze verdieping is dankzij het vele licht dat door de dakramen en het grote atriumdaklicht in de nok toetreedt, een zeer prettige omgeving om te werken.
In totaal gaat het om ca. 520 m², als volgt verdeeld:
- entree : ca. 10 m²
- 1e verdieping : ca. 170 m² V.V.O.
- 2e verdieping : ca. 170 m² V.V.O.
- 3e verdieping : ca. 170 m² V.V.O.

Nummer 9 en 9a vormen samen het monumentale kantoorpand aan het fraaie IJsselfront.
Er heeft al een (kadastrale) opsplitsing in 2 appartementsrechten plaats gevonden, inclusief een Vereniging van Eigenaars, nu uiteraard nog met één eigenaar. De bestemming staat WONEN toe.

OPTIONEEL kan ook het achtergelegen KOETSHUIS worden gekocht, gelegen aan de

• OUDE WED 7-7a , bestaande uit:
- begane grond : ca. 95 m² V.V.O
- verdieping : ca. 65 m² V.V.O. (gemeten vanaf ca. 120m schothoogte).

Het recent gerestaureerde Koetshuis heeft een eigen entree en eigen nutsaansluitingen en…..vloerverwarming ! Via de entree komt men in de werkruimte dat als kantoor, atelier, maar wellicht ook als woning gebruikt kan worden. De ruimte beschikt over een pantry, een ruim toilet en royale doucheruimte. Via de vaste trap wordt de verdieping bereikt, waar dankzij 3 dakramen en 3 solartubes in de nok veel licht toetreedt. Bij de in 2009 uitgevoerde restauratie is ook het asbest verwijderd.

METRAGES
Doordat het object niet conform NEN 2580 is ingemeten, zijn de in deze informatie vermelde metrages indicatief en kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

PARKEERGELEGENHEID
Voldoende (openbare) parkeer mogelijkheden in de omgeving.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:
In overleg met onze opdrachtgever is gekozen voor een Verkoop bij Inschrijving. Belangstellenden kunnen zich via de aanmeldingen op onze eigen site (thomapost.nl), op Funda in Business en uiteraard ook via de dataroom ijsselkade9-9a.nl oriënteren en via ons kantoor een code opvragen waarmee u toegang krijgt tot alle informatie. Tijdens de kijkmomenten worden géén documenten ter hand gesteld.
Daarnaast kunt u uitsluitend via een telefonische reservering één van de volgende kijkdagen bezoeken:
• 13 januari van 10.00 tot 12.00 uur
• 25 januari van 13.00 tot 15.00 uur
• 3 februari van 14.00 tot 16.00 uur

Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 16 februari 11.00 uur en uitsluitend via het Biedingsformulier welke te downloaden is via de dataroom een bod uitbrengen en haar of zijn plannen met de locatie kenbaar maken. Verkoper behoudt zich alle rechten voor om geheel naar eigen inzicht te gunnen of niet.

Op 16 februari om 12.00 uur zullen de enveloppen in het bijzijn van notaris D.Siebelink ten kantore van Tap & Van Hof Notarissen te Lochem worden geopend, waarna binnen twee weken zal worden besloten of er gegund wordt en – zo ja – aan welke partij.

PROCEDURE KIJKDAGEN
Wanneer u op een van de kijkdagen het object wenst te bezichtigen, kunt u telefonisch contact opnemen met ons kantoor om een bezichtiging in te plannen. In verband met het toenemende aantal Corona-besmettingen, houden we tijdens de bezichtiging voldoende afstand en dienen de dan geldende maatregelen in acht te worden genomen. Per gegadigde kunnen maximaal 2 personen bezichtigen.

AKTE VAN LEVERING:
Zodra verkoper en koper overeenstemming hebben bereikt, wordt voor rekening van koper door de notaris van diens keuze een Akte van levering opgesteld op basis van de door partijen getekende koopovereenkomst. Deze koopovereenkomst zal binnen twee weken na gunning door partijen worden ondertekend, waarna koper binnen 3 werkdagen gehouden is om de zekerheidstelling ter grootte van 10 % van de koopsom onder de notaris te brengen. De zekerheidstelling mag bestaan uit een waarborgsom of een door een in Nederland erkende bankinstelling afgegeven bankgarantie.
De levering zal in onderling overleg doch uiterlijk 30 maart 2022 plaatsvinden.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Doordat het pand IJsselkade 9/ 9a in 1998 is opgesplitst in twee appartementsrechten is er een “Vereniging van Eigenaars IJsselkade 9 en 9a te Zutphen” opgericht. De splitsingsakte en alle overige bescheiden rondom de VvE zijn aan de dataroom toegevoegd.
Het “Koetshuis” gelegen aan de Oude Wed 7-7a valt niet onder deze VvE.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente Zutphen , Sectie: F, nummer 9077 opgesplitst in twee appartementsrechten te weten 11104 A1 en 11104 A2 en heeft een perceeloppervlakte van 575 m², alsmede nummer 9078 zijnde het Koetshuis (Oude Wed 7-7a), met een perceeloppervlakte van 105 m². Het betreft het volle eigendom.

BESTEMMINGSPLAN:
Het object valt onder het bestemmingsplan “Oude Stad / IJsselkade” en – hoewel het object al vele jaren in gebruik is als kantoorruimte – is de bestemming “Wonen” van zowel de IJsselkade als het koetshuis aan de Oude Wed !
Het betreffende deel van het bestemmingsplan is aan de dataroom (website) toegevoegd.

BIJZONDERHEDEN:
De objecten zijn onderdeel van beschermd stadsgezicht (beeldbepalend pand).

UITGANGSPUNTEN TRANSACTIE
Gegadigden dienen hun eigen kosten te dragen, inclusief de kosten voor een eventueel due diligence traject en eventueel deskundigen advies. De verkoper heeft Thoma Post Bedrijfsmakelaars aangesteld als exclusieve makelaar van het verkoopproces. Potentiële kopers zijn niet verantwoordelijk voor enige honorering aan Thoma Post Bedrijfsmakelaars.
De objecten worden “as is, where is” ( en dus ook deels in verhuurde staat) verkocht en geleverd, om deze reden dus zonder enige verklaringen of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieu-, technische en/of fiscale aspecten van de objecten en zonder garanties over de afwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen, tenzij is vermeld en/of als informatie in de dataroom is opgenomen.

Zoals u zult zien, is het mogelijk om op beide objecten te bieden maar ook op de objecten afzonderlijk. Verkoper behoudt zich het recht voor om te gunnen zoals het hem goed dunkt. Alhoewel dit niet voor de hand ligt, kan het zijn dat dit aan twee verschillende partijen is.

Het uitbrengen van een bieding heeft niet tot gevolg dat voor verkoper verplichtingen ontstaan, ook niet om (verdere) informatie te verschaffen of te onderhandelen. De acceptatie van een bieding zonder dat dit is uitgewerkt in een schriftelijke en door partijen ondertekende koopovereenkomst zal van de zijde van verkoper nimmer leiden tot een verplichting tot levering of anderszins jegens koper. Na gunning zal het concept van de koopovereenkomst zoals die is toegevoegd aan de dataroom, door Thoma Post Bedrijfsmakelaars verder worden opgesteld.

De baten, lasten, belastingen, heffingen en dergelijke komen voor rekening van koper met ingang van de datum van de notariële overdracht. De dan lopende baten, lasten, belastingen, heffingen en canons, zullen per die datum tussen partijen naar rato van tijd worden verrekend. Deze verrekening vindt gelijktijdig plaats met de betaling van de koopsom.

MILIEU
Er is een asbestinventarisatie rapport (2009) aanwezig welke is te downloaden via de dataroom op de website.
In 1992 heeft er een verkennend bodemonderzoek plaats gevonden, waarvan het rapport eveneens in de dataroom opgenomen is.

KOOPOVEREENKOMST
In de dataroom (website) vindt u een concept van de koopovereenkomst, die gebruikt zal worden na gunning.

BANKGARANTIE:
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van 10 % van de koopsom, te voldoen op de kwaliteitsrekening direct ondertekening van de koopovereenkomst.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
8 december 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
1.145 m²
Perceel
680 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Beleggingsobject

Huurders
1 huurder

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.