Rosenburglaan 1 4385 JE Vlissingen

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

OPENBARE INSCHRIJVING: Grotendeels verhuurd wijkgebouw gelegen aan de rand van de woonwijk ‘Rosenburg’ in Vlissingen.

Namens onze opdrachtgever Zorgstroom mogen wij u aanbieden het zogenaamde ‘Kruisgebouw’ in Vlissingen. Het betreft een grotendeels verhuurd wijkgebouw met 7 huurders; Verloskundige praktijk Walcherswonder, Osteopathie Minderhout, Stichting Star, De Provinciale Kraamzorg, Praktijk huidverbetering Sabine Verhoeven, Logopedie praktijk Schoonaard en Monique Kreikamp Praktijk voor Haptonomie. Alle huurders zijn gericht op de medische en of gezondheidszorg.

Eén van de huurders heeft opgezegd per 1 oktober 2021. En voorheen had de huidige eigenaar 50 m² zelf in gebruik. Deze ruimte wordt vrij van huur en gebruik overgedragen. Er is momenteel een grote vraag van maatschappelijke huurders naar kantoorkamers in gezondheidscentra. De eigenaar heeft vanwege de voorgenomen verkoop de beschikbare ruimtes niet meer te huur aangeboden. Via ons kantoor is een lijst beschikbaar met kandidaat-huurders.

Het wijkgebouw is de laatste jaren uitstekend onderhouden. Zo is de vleugel van de verloskundige in 2018 gerenoveerd en zijn in 2019 de daktrimmen vernieuwd. Tevens is het pand in 2019 aan de buitenzijde geschilderd. In 2020 zijn de algemene ruimte en wachtkamer gerenoveerd.
Kortom een zeer interessante beleggingspropositie met betrouwbare huurders, weinig leegstand, uitstekende staat van onderhoud en gelegen op een goed bereikbare locatie.

In het kort:
- Rosenburglaan 1 4385 JE Vlissingen
- Openbare inschrijvingsprocedure
- Grotendeels verhuurd wijkgebouw
- Richtprijs € 485.000,- k.k.
- 401 m2 BVO en 372 m2 VVO
- Perceel 884 m2
- 7 (maatschappelijke) huurders
- Latente huuropbrengst per jaar ± € 43.200,- vrij van BTW.
- Actuele huuropbrengst per jaar € 37.419,- vrij van BTW
- Bouwjaar 1988

Verkoopprocedure:
Het complex wordt verkocht middels een openbare inschrijvingsprocedure.
- Wij vragen alle geïnteresseerden een bod uit te brengen middels een inschrijfbiljet. Het inschrijfbiljet dient op uiterlijk 1 oktober 2021 om 12:00 bij notariskantoor de Zeeuwse Alliantie te Middelburg te zijn ingeleverd. Het inschrijfbiljet is beschikbaar via de dataroom.
- De gunning van verkoper waardoor, als resultaat van de verkoop bij inschrijving, de koopovereenkomst tussen de verkoper en de koper tot stand komt is uiterlijk 1 november 2021 vanwege de benodigde toestemming van de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur, onder de ontbindende voorwaarde dat: verkoper uiterlijk 10 november 2021 geen goedkeuring krijgt van het College Sanering Zorginstellingen.
- Na het verkrijgen van alle benodigde onvoorwaardelijk goedkeuringen zal de notariële overdracht uiterlijk 30 november 2021 plaats vinden.
- Koper conformeert zich met de inschrijvingsvoorwaarden. De inschrijvingsvoorwaarden zijn beschikbaar in de dataroom.

Gunning:
Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Energielabel
Het object beschikt over het energielabel B.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Vlissingen
Sectie : H
Nummer : 1463
Grootte perceel : 884 m2
Eigendomssituatie : eigen grond

Omgeving en bereikbaarheid:
Het object is gelegen aan de rand van de woonwijk Rosenburg met een uitstekende verbinding naar het centrum en de druk bezochte boulevard. De rotonde t.h.v. de Gamma ligt op 200 m hemelsbreed. Vanuit deze rotonde is de A58 binnen enkele autominuten bereikbaar. De A58 verbindt Vlissingen met Middelburg, Goes en Bergen op Zoom

Vlissingen heeft 44.600 inwoners en is een maritieme gemeente, gelegen aan de monding van de Westerschelde in de Noordzee. Grote schepen varen dagelijks vlak langs de boulevards. Op enige afstand van de stad bevindt zich het bedrijven- en havengebied Vlissingen-Terneuzen, een van de grootste havens van Nederland. Het is een belangrijke doorvoerhaven voor fruit, met diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in de op- en overslag en het verwerken van fruit. En van groot belang voor de Zeeuwse economie. Vlissingen biedt alle gewenste voorzieningen. Denk daarbij aan een station, onderwijs- en winkelvoorzieningen. Bovenal ligt Vlissingen aan de kust op loopafstand van natuur- en bosgebied, winkelcentrum, boulevard en het strand.

Huurgegevens:
Onderstaande een beknopte opsomming van de huurgegevens. Het object verkeerd grotendeels in verhuurde staat.
- 7 (maatschappelijke) huurders.
- Uiteenlopende expiratiedata.
- 1 huurder heeft opgezegd per 1 oktober.
- 1 ruimte van 50 m2 was in gebruik bij de huidige eigenaar en wordt vrij van huur en gebruik overgedragen.
- Tot op heden geen betalingsachterstanden.
De huurcontracten en alle overige huurgegevens zijn beschikbaar in de dataroom.

Richtprijs:
€ 485.000,- k.k.

Parkeren:
Parkeren op eigen terrein of openbaar in de directe omgeving (gratis).

Bodeminformatie:
Op basis van een uitdraai van het Bodemloket zijn er geen bijzonderheden.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan Paauwenburg – Groot Lammerenburg onherroepelijk vastgesteld op 07 juli 2011. De bestemming is ‘Maatschappelijk’. Deze gronden zijn bestemd voor maatschappelijke voorzieningen en instellingen.

Eigenaarslasten op jaarbasis:
Onroerende zaakbelasting eigenaren : € 1.156,-
Rioolheffing : € 841,-
WOZ-waarde 2021 : € 299.000,-
Gas, water en elektra : € 6.759,-

Servicekosten:
Door verhuurder wordt de levering van de volgende zaken en diensten verzorgd:
- Schoonmaakkosten algemene ruimten;
- Kosten levering en gebruik van gas, water en elektriciteit;
- Afvoer afval middels container;
- CV service abonnement;
- Airco service abonnement;
- Onderhoud gemeenschappelijk terrein;
- Administratiekosten inzake het bovengenoemde.

Koopovereenkomst:
Op basis van model verkoper.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. De bezichtigingen worden bij voorkeur ingepland op vrijdag middag in verband met de bezetting bij de huidige huurders.

Bijzondere verkoopvoorwaarde:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989

Oppervlakten

Oppervlakte
355 m²
Perceel
882 m²

Energie

Energielabel
B

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 37.419 per jaar
Huurders
7 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rosenburglaan 1

Prijs n.o.t.k.