Langestraat 96 1506 XJ Zaandam

Prijs op aanvraag Veiling

Omschrijving

ONTWIKKELPROJECT IN RUSTIGE WOONOMGEVING

Aan het eind van een pittoreske zijstraat van de Westzijde in Zaandam ligt op de hoek van de Langestraat/Valkstraat dit historische pand van 3 verdiepingen met woon-/winkelbestemming. Dit wordt aangeboden als ontwikkelproject, niet voor eigen bewoning. Op de begane grond blijven vooralsnog de huurcontracten voor 2 kamers van kracht. Inschrijvingen dienen uiterlijk 2 juli bij de projectnotaris worden ingediend.

In 120 jaar is uiteraard veel veranderd, maar het oorspronkelijke straatbeeld is hier vrijwel ongewijzigd. Door de centrale ligging en goede voorzieningen is het rustige woonbuurtje nu vooral geliefd bij jonge gezinnen. Ooit was in dit karakteristieke hoekpand een slagerij gevestigd, met de typisch afgeplatte ingang naar de oorspronkelijke winkelruimte. Aan de buitenzijde zijn veel authentieke details bewaard gebleven, zoals de verschillende gevelelementen, boogramen en de speelse vormen. In de winkelruimte vallen onmiddellijk de originele witte tegels van de slagerij op. Ook de naastgelegen rokerij herinnert nog aan deze tijd. De laatste jaren was deze in gebruik als loods, met een eigen brede ingang.

De indeling van het pand biedt veel mogelijkheden voor de opmerkzame ontwikkelaar. Naast de 2 ingangen voor de originele winkelruimte en loods, beschikken de bestaande huurders op de begane grond over een eigen entree via het achterom in de tuin. Daarnaast zijn er 2 ingangen die rechtstreeks naar de verdiepingen leiden, zowel aan de Langestraat als de Valkstraat. In het verleden hebben er 3 gezinnen in het pand gewoond in ieder een eigen deel en was op de begane grond de slagerij met loods.

Bereikbaarheid
De Langestraat ligt tegen het centrum aan en is daarmee goed bereikbaar. Op de fiets en te voet zijn scholen en winkelvoorzieningen in minuten bereikbaar. Naar het treinstation is het 750 meter lopen, de bushalte ligt zelfs nog dichterbij. De oprit naar de A8 is 3 minuten rijden. Aan de zuidkant is de stad met Amsterdam-Noord verbonden; de overige windstreken zijn weldadig groen en ongeschonden. Liefhebber van water? Zaandam ligt precies tussen het Noordzeestrand en het IJsselmeer.

Indeling
De indeling en het decor zijn op verschillende momenten aangepast aan de regerende stijlopvatting. Wie de tijdgeest wegdenkt zal verheugd zijn dat de hoofdlijnen van het pand, verrassende hoekjes, de hoge kamers en de lichtinval uit de vele kenmerkende ramen onmiddellijk een enthousiast gevoel van ‘nieuwe mogelijkheden’ oproepen. Het pand heeft liefde nodig, maar zal dit in overvloed teruggeven aan de toekomstige bewoners.

Begane grond (124,5 m2)
De winkelruimte en loods beschikken beide over een eigen ingang. Via de tuin komen de overige bewoners binnen in de uitbouw met bijkeuken, badkamer (douche en toilet) en gangetje, dat uitkomt in de keuken. De hoofdgang leidt naar de grote woonkamer en 2 slaapkamers. De woon- en verblijfruimten zijn nu hoofdzakelijk in gebruik door de huurders.

Eerste verdieping (113,4 m2)
De eerste verdieping is opgedeeld in twee delen waarvan één deel bereikbaar is via de ingang aan de Valkstraat en het andere deel via de ingang aan de Langestraat. Aan de zijde van de Langestraat kom je binnen op de overloop. Vanaf de overloop is zowel de woonkamer, een slaapkamer en de nette keuken. Vanuit de nette keuken is een badkamer ingericht, met wastafel, douche en toilet.

Aan de zijde van de Valkstraat kom je vanaf de overloop in de woonkamer, deze woonkamer heeft een sanitaire ruimte (douche/toilet) en wastafel.

Beide zijdes zijn voorzien van veel daglicht vanuit de originele boogramen.

Tweede verdieping (107,5 m2)
Ook de tweede verdieping is opgedeeld in twee delen. Aan de zijde van de Langestraat is er een ruime overloop met rondom 3 slaapkamers met authentieke details. Een open houten trap op de overloop leidt naar het dak. Voorheen gaf deze trap toegang tot het dakterras, maar na het vernieuwen van het dak is het dakterras verwijderd. Naar verwachting kan deze weer teruggebracht worden.

Vanaf de zijde van de Valkstraat is er een ruime overloop op de tweede verdieping met twee slaapkamers en een bergruimte.

Door het deels schuine dak en de dakramen blijft veel ruimte onbenut, met een wat hokkerige indeling, al dragen de zichtbare constructiebalken wel bij aan de sfeer. Alle kamers beschikken over centrale verwarming.

Tuin (11,1 m2)
Vanaf een zij-ingang is de buitenruimte toegankelijk, die wordt gebruikt als ingang voor de (kamer)huurders op de begane grond.

Verkoop per bieding
Op aanvraag is bij de verkopend makelaar een deelnameformulier beschikbaar, voor toegang tot de dataroom, met de noodzakelijke gegevens om tot een bieding te komen, waaronder de kadastrale en meetgegevens van Langestraat 96, het officiële meetrapport (april 2021) van het funderingsloket Gemeente Zaanstad en het bestemmingsplan.
Na ontvangst van het deelnameformulier kan een afspraak voor bezichtiging worden gemaakt.

Serieuze gegadigden dienen uiterlijk vrijdag 2 juli, 12.00 uur hun inschrijving in te dienen bij de aangewezen Projectnotaris.

Aanvraag deelnameformulier
Voor het deelnameformulier en meer informatie kunnen beleggers en investeerders contact opnemen met Ginger Lafeber van Van de Steege makelaars. Per mail of telefoon (075 - 201 02 01).

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Kenmerken

Veiling

Prijs
Prijs op aanvraag

Overdracht

Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Beschikbaar per 1-9-2021
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten

Oppervlakte
37 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 309 m²)

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Beleggingsobject

Bruto huuropbrengst
€ 12.000 per jaar
Huurders
2 huurders

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Langestraat 96

Prijs op aanvraag Veiling