• Verkocht onder voorbehoud

Parelweg 1812 Alkmaar

€ 225 k.k.

Omschrijving

TE KOOP

Algemeen
Aan de rand van bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar ligt De Etalage. Een zichtlocatie van totaal 85.000 m² uitgeefbare grond langs de A9. Kavels zijn te koop vanaf 5.000 m². Er zijn vestigingsmogelijkheden voor onder andere showrooms en voor bedrijfsruimte met maximaal 50% kantoor. Centraal gelegen in een van de meest dynamische werkgebieden van Noord-Holland. En uitstekend bereikbaar via onder meer de A9 en de Ring Alkmaar. Bedrijven die reeds grond gekocht hebben op deze prachtige locatie zijn onder andere Honda Welman, Stern Jaguar & Landrover, Dongua, Renses Greenwheels (ca. 8.000 m²) en Vercom (ca. 13.000 m²).

Vraagprijs
€ 225,-/ m² k.k. excl. BTW.
(Koper is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.)
(kleinere kavels zijn eveneens beschikbaar vanaf € 275,-/m² excl. BTW)

Locatie
De Etalage maakt deel uit van het succesvolle bedrijventerrein De Boekelermeer. Dat werd in 2015 dankzij een optimale score op het gebied van economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid gekozen tot Beste Bedrijventerrein van Nederland.

De Etalage ligt aan de westrand van De Boekelermeer, op een in het oog springende zichtlocatie aan de A9. De kavels beslaan de helft van het totale terrein. Gebouwen worden daardoor prachtig in het groen geplaatst. En met het AZ-stadion als buurman in de directe nabijheid. Het goed bereikbare centrum van Alkmaar ligt op circa vijf autominuten afstand.

Bereikbaarheid
De Etalage is gesitueerd pal naast de A9, direct bij de afslag naar De Boekelermeer. Dankzij deze aantrekkelijke ligging zijn onder meer Schiphol, Amsterdam, de Zaanstreek en Haarlem uitstekend bereikbaar. De Ring Alkmaar vormt een goede ontsluiting naar het noordelijk deel van Noord-Holland. Mede dankzij de optimale bereikbaarheid groeide De Boekelermeer in korte tijd uit tot een zeer gewilde vestigingslocatie. Vanaf het Centraal Station Alkmaar is het bedrijventerrein goed bereikbaar met de bus.

Aansluiting A9
Op 19 februari 2021 heeft het college van B&W van Heiloo ingestemd met het voorstel voor het bestemmingsplan voor de Aansluiting A9. En op 10 maart 2021 gaf ook de commissie Openbare Ruimte groen licht.

Dat betekent dat de aansluiting met de A9 weer een stap dichterbij is. Goed nieuws voor de ondernemers op de Boekelermeer. De aansluiting op de A9 zorgt voor een betere bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid. Op zowel de A9 als op lokale wegen in de omliggende dorpen. Ook ontlast de aansluiting de doorgaande wegen in het gebied.

Vanaf de nieuwe afslag wordt het bedrijventerrein zo nog beter bereikbaar. Aan de oostzijde van de A9 wordt een parallelweg aangelegd, bestemd voor het verkeer richting De Boekelermeer.

Kaveleigenschappen / bezettingsgraad
De drie kavels hebben een totaal oppervlak van ca. 6 ha., waarvan reeds ca. 1 ha. is vergeven. De maximale bouwhoogte is 28 m¹. Het maximale bebouwingspercentage bedraagt 65%. Bedrijven tot en met milieucategorie 3 zijn hier toegestaan.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 225 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Bedrijfsruimte
Maximale bouwhoogte
0,3 m

Oppervlakten

Oppervlakte
60.000 m² (in units vanaf 3.000 m²)
Perceel
60.000 m² (in units vanaf 3.000 m²)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Parelweg

€ 225 k.k.