Talmastraat 7331 PV Apeldoorn

€ 75.000 k.k.

Omschrijving

Een bijzondere verkoop van een maatschappelijk bouwrijp stuk grond in Apeldoorn Zuid nabij het winkelcentrum 'Monseigneur Nolenplein' en tegenover JYSK en Leen Bakker.

Op de kruising Kayersdijk met de Savorin Lohmanstraat, direct grenzend aan de vernieuwde openbare speeltuin, het park én de (vis)vijver van de Talmastraat, ligt het terrein van voormalig buurthuis ‘Robbedoes’. Dit buurthuis vervulde altijd een belangrijke rol als huiskamer voor de buurt.

De bouwkavel is 631 m2 groot en heeft een bouwvlak van 90 m2 (12 x 8 meter). Alleen in het bouwvlak mag gebouwd worden. Er is een gebouw toegestaan met een maximale goot/nokhoogte van 6 meter (2 laags). De kavel is bestemd voor: maatschappelijke en culturele voorzieningen in de categorieën 1 en 2 (GEEN WONEN). Op het terrein zijn maximaal 14 parkeerplaatsen te creëren.

Met de verkoop wil de eigenaar (Gemeente Apeldoorn) de kans om een extra maatschappelijke impuls te bieden aan de buurt niet onbenut laten. En daarom zijn zij op zoek naar een ondernemer die met de vigerende bestemming aan de slag kan. De verkoop van deze bouwkavel gaat in verband met deze beoogde maatschappelijke impuls voor de buurt samen met een voorwaarde. In het nieuw te stichten gebouw moet een ruimte beschikbaar zijn, voor minimaal 2 ochtenden en 2 avonden in de week, om te gebruiken als ‘huiskamer’ en voor maatschappelijke activiteiten voor en door de buurt. Voor dit gebruik hoeft de buurt voor de duur van minimaal 5 jaar geen huur te betalen. Deze ruimte hoeft niet exclusief beschikbaar te zijn voor de buurt en mag naast de vaste dagdelen ook gewoon verhuurd worden aan andere maatschappelijke initiatieven of bijvoorbeeld gebruikt worden door de toekomstige ondernemer dan wel toekomstige huurder/gebruiker zelf.

De groenstrook aan de Talmastraat is recent opgeknapt en uitgebreid met speeltoestellen in het kader van Avontuurlijk Spelen en heeft een open verbinding richting de te koop aangeboden kavel.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van deze kavel, de verkoopprocedure en het biedformulier op: apeldoorn.nl/talmastraat.

Het bod en het plan dienen uiterlijk vrijdag 10 september 2021 om 12 uur te worden ingediend bij de gemeente Apeldoorn.
De verkoop vindt plaatst onder voorbehoud van gunning en bekrachtiging door het College van B en W en dat de Bibob-toets onderdeel kan uitmaken van de transactie.

Vraagprijs € 75.000,-- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 75.000 kosten koper
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Overige
Maximale bouwhoogte
6 m

Oppervlakten

Oppervlakte
631 m² (in units vanaf 90 m²)
Perceel
631 m² (in units vanaf 90 m²)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Talmastraat

€ 75.000 k.k.