Hengelderweg 6 b+c 6942 NC Didam

€ 325.000 k.k.

Omschrijving

Bouwlocatie inclusief een royale bedrijfswoning, aangeboden aan de Hengelderweg 6b+6c te Didam voor lichte bedrijvigheid .

Het betreft een voormalig agrarische bouwlocatie voor veehouderij, gelegen aan de west rand van het woongebied van Didam, grenzend aan het buitengebied. Perfecte locatie aan de rand van Didam met vrij uitzicht en veel ruimte rondom, tevens zijn voorzieningen als winkels, station en op- en afrit naar snelwegen in nabije omgeving.
Ideaal voor een woon-werk combinatie!

Deze royale bouwlocatie met een totaal perceeloppervlakte van 5.233 m² is bestemd voor bedrijven genoemd in categorie 1 en 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, dan wel niet nader genoemde activiteiten die wat betreft aard, ruimtelijke en milieu-uitstraling vergelijkbaar zijn. De kavel is momenteel nog voorzien van een voormalige vleesvarkensschuur uit 1980 van circa 980 m², welk niet in gebruik is.

In plaats van deze schuur mag een nieuwe loods worden gebouwd van 600 m². Indien er 1 bestaande gevel wordt behouden mag er maar liefst 980 m² worden teruggebouwd! Voor deze schuur is er een bouwblok beschikbaar voor een vrijstaande bedrijfswoning met met een inhoud van 750 m³.

Terrein inrichting

Deze kavels zijn gelegen in hetzelfde bestemmingsgebied als de kavels rondom, hierdoor hebben de nieuw te bouwen woningen en bedrijven dezelfde landelijke uitstraling maar allen met een eigen karakter. De westzijde van Didam wordt thans gekenmerkt door een verweving van verschillende functies. De bebouwde kom, een bedrijventerrein, alsmede (voormalige) agrarische bouwpercelen zijn op korte afstand van elkaar gelegen. Onderhavige ontwikkeling biedt voor wat betreft beeldkwaliteit en situering goede mogelijkheden de bestaande structuur te versterken. De verschillende percelen worden daarbij in de diepte ontwikkeld met de woningen georiënteerd op de Hengelderweg en de bedrijfsgebouwen in het verlengde daarachter.

In dat kader is het wenselijk dat de bedrijfswoningen worden gesitueerd in een lint langs de Hengelderweg. De bedrijfsgebouwen worden op enige afstand achter de woningen gesitueerd, doch wel zodanig dat beide zowel functioneel als qua vormgeving een eenheid vormen. De bedrijfsgebouwen dienen daarbij een meer formeel karakter uit te stralen en de bedrijfswoningen daarbij een meer gevarieerd karakter met wisselende maten, kappen en nokrichtingen. Een ontsluitingspunt vanaf de Hengelderweg is reeds aanwezig.

Beeldkwaliteitscriteria

Het plangebied ligt in een zonde tussen de stedelijke omgeving, het landelijk gebied en een bedrijventerrein. Bij het beeldkwaliteit wordt ingezet op de inpasbaarheid in de omgeving. Hierbij is vooral rekening gehouden met de landelijke uitstraling en landelijk karakter. Ook gelet op de milieutechnische belemmeringen worden de woningen terugliggend op de kavel geplaatst. Voor de ontwikkeling is ook een beplantingsplan opgesteld. De groeninrichting tussen de bedrijfswoningen en de erfbeplanting in de voortuinen moeten het landschappelijk karakter waarborgen.

Bereikbaarheid

Een ideale ligging direct nabij de op- en afrit van de snelwegen A12 en A18, uitstekend bereikbaar met personen- en vrachtvervoer. Voorzieningen als NS-station, supermarkt, winkels en scholen zijn binnen enkele minuten te bereiken in Didam en Zevenaar.

Kenmerken

Vraagprijs: exclusief btw
aanvaarding: Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie: Volle eigendom
Kadastrale aanduiding: Didam R 1031, 1044, 1046 en 1049

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 325.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Bedrijfsruimte
Maximale bouwhoogte
10 m

Oppervlakten

Oppervlakte
5.233 m²
Perceel
5.233 m²

Omgeving

Verspreide huizen De Hogenend en Oud-Dijk, Didam

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hengelderweg 6 b+c

€ 325.000 k.k.