Kooiplein 2315 Leiden

€ 140.000 v.o.n.

Omschrijving

Kooiplein ong. te Leiden - Het Plein van Leiden

In de afgelopen jaren heeft er binnen de in Leiden-Noord gelegen wijken Groenoord, Noorderkwartier en De Kooi een grote herstructurering, renovatie en nieuwbouw van voorzieningen en woningen plaatsgevonden. Hiermee komt er binnen dit gebied een diversiteit van huishoudens met uiteindelijk in totaal ca. 15.000 inwoners. Samen met de woningcorporatie De Sleutels en de gemeente Leiden heeft Heijmans Vastgoed B.V. de herstructurering rondom het Kooiplein ter hand genomen. Uiteindelijk zijn er op en nabij het Kooiplein ongeveer 430 woningen, circa 9.000 m² aan commercieel vastgoed en 2 openbare parkeergarages gerealiseerd.

De herstructurering van het Kooiplein omvat 5 deelgebieden. Inmiddels zijn de deelgebieden 3 en 5 afgerond en is de nieuwe Albert Heijn opgeleverd. Met de afronding van de deelgebieden 4a en 5 alsook de afronding van de openbare ruimte (het plein) is de herontwikkeling van het winkelcentrum Kooiplein afgerond. Uiteindelijk omvat het winkelcentrum Kooiplein ca. 7.000 m² waarvan 2 supermarkten (Hoogvliet en Albert Heijn) en ca. 356 openbare parkeerplaatsen. De kwaliteit van de openbare ruimte met een – in oude luister herstelde – fontein, een nieuwe gracht (inclusief drie voetgangersbruggen) en veel groen, draagt bij aan een aantrekkelijk verblijfsklimaat van het winkelcentrum Kooiplein. Door de herstructurering en herinrichting van het winkelcentrum heeft het gebied een ware metamorfose ondergaan met de mogelijkheid tot een winkelcircuit.

Voor het in ontwikkeling zijnde deelgebied 4b wordt thans gezocht naar kandidaten die invulling kunnen geven aan een nog te realiseren gebouw. Dat centraal op het Kooiplein nabij de moskee gerealiseerd gaat worden. Zelf realisatie (grondaankoop) is onder voorwaarden bespreekbaar.

Deelgebied 4b
Mede gezien de centrale ligging op het Kooiplein leent deelgebied 4b zich voor vestiging van met name (dag) horeca. In deelgebied 4b is vanuit het bestemmingsplan – in relatie tot horecavestigingen elders in het plangebied – ca. 135 m² toegestaan in de horeca-categorieën I tot en met III.

Voor deelgebied 4b is een eerste schetsontwerp opgesteld. In samenspraak met de potentiële kandidaat kan in samenwerking met het stedenbouwkundig-bureau (KCAP), de gemeente Leiden en de architect een (bouw)plan worden uitgewerkt. Uitgangspunt is een ‘kiosk-achtig’ gebouw dat qua architectuur past binnen het Kooiplein. Vanuit het vastgestelde bestemmingsplan geldt dat sprake mag zijn van maximaal 2 lagen (begane grond + 1e verdieping) met een maximale bouwhoogte van 10 meter.

Locatie
Het deelgebied ligt nabij de kruising van de Willem de Zwijgerlaan. De Willem de Zwijgerlaan is binnen Leiden een belangrijke verkeersader. De Kooilaan is van oudsher een belangrijke verbindingsweg naar het centrum van Leiden.

Parkeren
Nabij het deelgebied is er sprake van ruim voldoende openbare parkeerplaatsen. Parkeren kan plaatsvinden in de openbare parkeergarages in de deelgebieden 4 en 5, winkelcentrum Kooiplein. Alhier geldt het (betaald) parkeerregime van de ring buiten het centrum van Leiden, voor het Kooiplein geldt in de komende jaren dat parkeren het eerste uur gratis is.

Naast de goede bereikbaarheid met de auto is het Kooiplein ook goed bereikbaar per openbaar vervoer (6 buslijnen en een R-net verbinding = hoogwaardig openbaarvervoer in de Randstad) als ook voor fietsers.

Oppervlak
Deelgebied 4b betreft een kavel van ca. 120 m².

Uitgifteprijzen
(prijspeil 1 januari 2021)
Deelgebied 4b € 140.000,00 V.O.N., exclusief BTW.

Oplevering
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 140.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte en winkelruimte
Bebouwingsmogelijkheid
Horeca
Maximale bouwhoogte
10 m

Oppervlakten

Oppervlakte
1.130 m² (in units vanaf 120 m²)
Perceel
1.130 m²

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kooiplein

€ 140.000 v.o.n.