Willem van Hillegaersbergstraat 102 104+106 3051 RP Rotterdam

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Mogelijke ontwikkelingslocatie naar wonen

BETREFT
Te koop, mogelijke ontwikkeling voor wonen, op een schitterende locatie nabij de Bergse Voorplas in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Zuid.

LOCATIE & BEREIKBAARHEID
Het pand is prominent gelegen nabij de Straatweg: de belangrijkste doorgangsroute naar de Rotterdamse wijken het Oude Noorden en Hillegersberg-Noord. De winkelstraat de Kleiweg is nabij gelegen. Het object is met de auto zeer goed bereikbaar op enkele minuten afstand van de A20 en tevens middels openbaar vervoer met zowel bus- als tramverbinding en treinstation Rotterdam Noord op loopafstand. Het centrum van Rotterdam ligt op ca. 3 kilometer afstand.

BOUWJAAR
Omstreeks 1926.

VRAAGPRIJS
Op aanvraag.

HUIDIGE OPSTALLEN
Circa 1.000 m² lichte bedrijfsruimte met kantoorruimte.
Het object betreft een appartementsrecht. De bedrijfsruimte is vanaf de voorzijde toegankelijk via 2 overheaddeuren. De kantoorgedeelten zijn afzonderlijk toegankelijk.

ENERGIELABEL
Er is een energielabel aanwezig voor de label-plichtige kantoorgedeelten van ca. 141 m². Het energielabel E (1,56 EI) is geldig tot en met 28-02-2027.

PUBLIEKRECHTELIJKE BESTEMMING
Bestemmingsplan ‘Kleiwegkwartier’, Gemeente RotterdamBestemmingsplan onherroepelijk (vastgesteld 27 september 2018)
Enkelbestemming: Bedrijf – 1 (achterzijde) / Gemengd – 3 (voorzijde)
Dubbelbestemming: Waarde - Archeologie 2

Het bestemmingsplan kan via geraadpleegd worden.

REACTIE GEMEENTE OP BESTEMMING WONEN
De huidige eigenaar heeft bij de Gemeente een plan ingediend voor de realisatie van 19 appartementen/studio’s van 25 – 55 m2 gbo, verdeeld over de begane grond en 1e verdieping.

Reactie d.d. 2 juli 2021 van de gemeente Rotterdam op het plan (opgemaakt door Studio Schaeffer).

“Transformatie naar wonen kunnen we ons voorstellen, maar we sturen als gemeente ook meer op ruimte voor bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Dit zijn ook logische functies op deze plek.
In het plan wat is voorgelegd zijn de woningen helaas te klein, de grootte van de woningen. Tevens dient het parkeren op het eigen terrein te worden opgelost. Deze (en andere) aandachtspunten vindt u ook online terug via Vuistregels bouwen | Rotterdam.nl (zie vuistregels bouwen in uitbreidingswijken en kleine kernen). De capaciteit van de gemeente om wijzigingen van het bestemmingsplan te faciliteren is beperkt, dat voorzien ze vanwege de veelheid aan plannen ook voor 2022.”

GARANTIES, VERKOOP EN LEVERING OP “AS IS, WHERE IS” BASIS
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe, waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder
onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Het object wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (conform het “as is where is” principe) geleverd, vrij van huur en gebruik.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Overige

Oppervlakten

Oppervlakte
1.116 m² (in units vanaf 1.000 m²)
Perceel
1.116 m² (in units vanaf 1.000 m²)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Willem van Hillegaersbergstraat 102 104+106

Prijs op aanvraag