Kerkbuurt 128 3361 BL Sliedrecht

€ 249.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen:
Een herontwikkelingslocatie gelegen in het hartje centrum van Sliedrecht aan de winkelpromenade ‘De Kerkbuurt’. Deze ruimte is momenteel niet te gebruiken maar bied legio mogelijkheden zoals het realiseren van winkelunits en/of appartementen separaat of in een combinatie van wonen en werken. Vanuit de gemeente Sliedrecht is het uitgangspunt om mee te werken aan een herontwikkeling van het aangeboden kavel in het belang van de Kerkbuurt. Onderstaand is de huidige ontwikkelingsruimte aangegeven, dat kwalitatief mogelijk is. Met 1 à 2 winkel grote units op de begane grond aan de Kerkbuurt en max. 2 woningen inclusief berging en buitenruimte (tuin en balkon). Het parkeren voor de winkelunits en de 2 woningen zal middels salderen met de bestaande winkelfunctie en in de openbare ruimte opgelost moeten worden. In de openbare ruimte is er geen ruimte om extra parkeerplaatsen te realiseren. De locatie wordt aangeboden in huidige staat. De koper dient zelf de benodigde toestemming en/of vergunningen te verkrijgen bij de gemeentelijke instanties om voor de koper beoogde bestemming te realiseren.

Afmetingen:
Perceeloppervlakte is 225 m².

Parkeren:
Rondom de Kerkbuurt zijn verschillende parkeerterreinen aanwezig. Deze zijn gelegen aan:
- het kruispunt Jacob Catsstraat ? Frans Halsstraat;
- de Zoutstoep (2 terreinen);
- de Van Goghstraat;
- de Rubensstraat;
- de Gantelweg (2 terreinen);
- de Middeldiepstraat.
Daarnaast kan tevens langs de weg en in de omliggende woonstraten worden geparkeerd.

Vraagprijs:
€ 249.000,-- kosten koper

Kadastrale gegevens:
Gemeente Sliedrecht
Sectie H
Nummer 8570
Grootte 225 m²

Opleveringsniveau:
In huidige staat, sloopniveau.

Bouwjaar:
1900.

Verwarming:
Niet aanwezig.

Warm watervoorziening:
Niet aanwezig.

Elektrische installatie:
Meterkast aanwezig.

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Kerkbuurt-Oost’ vastgesteld op 28 oktober 2014 waaruit blijkt dat onderhavige locatie de enkelbestemming ‘Centrum-1’ en dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’ heeft. De voor ‘Centrum-1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: • detailhandel, met dien verstande dat een supermarkt uitsluitend is toegestaan ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt'; • dienstverlening; • horeca van categorie 2 t/m 4, met uitzondering van de gronden ter plaatse van de aanduiding 'horeca uitgesloten'; • kantoren; • wonen (inclusief aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten) op de verdiepingen en bijbehorende entrees en bergingen op de begane grond; • zorgvoorzieningen, zoals medische praktijken, klinieken en dagverblijven, consultatiebureaus en kinderopvang; • ter plaatse van de aanduiding 'garagebox': uitsluitend garageboxen; • ter plaatse van de aanduiding 'horeca van categorie 5': tevens horeca van categorie 5, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'horeca' horeca van categorie 5 uitsluitend op de bovenste verdieping is toegestaan; • ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - 1': tevens een bedrijfsactiviteit met de SBI-code 18129, uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten 'functiemenging'; • ter plaatse van de aanduiding 'sportzaal': tevens een sportzaal; • ter plaatse van de aanduiding 'wonen': tevens wonen (inclusief aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten) op de begane grond; • bij deze bestemming behorende voorzieningen zoals: wegen en paden, tuinen, groenvoorzieningen en parkeervoorzieningen.

Aanvaarding:
In overleg. Op korte termijn.

Informatie gemeente:
Sliedrecht is een dorp dat slingert langs de rivier 'Beneden Merwede'. Het ligt op een steenworp afstand van Nationaal Park De Biesbosch en heeft ook binnen de gemeentegrenzen veel groen. Mooi aan Sliedrecht is het dorpse karakter. De inwoners van Sliedrecht staan voor elkaar klaar en respecteren de ander. Ook als die ander een andere levensovertuiging heeft. Sliedrecht heeft bovendien veel winkel- en vrijetijdsvoorzieningen, waarvan ook omliggende dorpen gebruik maken.

Locatie:
Op een half uur afstand van Rotterdam, Utrecht en Breda, op drie minuten loopafstand van de waterbus naar Dordrecht , Rotterdam en een wandelpromenade langs rivier de Merwede. Ook op drie minuten loopafstand vindt u een vestiging van Jumbo, Action en onder andere een Hema. Deze woningen hebben dus een centrale ligging op een zonnige en groene plek in Sliedrecht. Het centrum van Sliedrecht biedt een gezellige autovrije historische winkelstraat, ‘De Kerkbuurt’. Deze winkelstraat geeft een diversiteit aan winkels en heeft nog een authentiek dorps karakter. Via de Parallelweg en de Stationsweg is de rijksweg A15 goed bereikbaar.

De Nieuwe Winkelstraat Kerkbuurt Sliedrecht:
Vanuit de ondernemersvereniging Kerkbuurt Sliedrecht, OVK, is samen met de Gemeente Sliedrecht, ondernemers en vastgoedeigenaren het initiatief opgestart DNWK. Het doel is om het winkelgebied Kerkbuurt tot een fris, actief en gezellig winkelgebied te maken. Dit leidt tot dat de Kerkbuurt vol met activiteiten, het gehele jaar door, aankleding, bewegwijzering en andere wijze van bekendheid zal ondergaan. Dit is in een groot voordeel van de aanwezige Sliedrechtse ondernemers en dit leidt tot meer bezoekers en levendigheid in het winkelgebied. In de bijlage treft u een plattegrond waar een verdeling, indeling van de Kerkbuurt is te zien.

Naast de hoofdfunctie winkelgebied geeft de Kerkbuurt ook steeds meer een woonfunctie. Naast de Kerkbuurt, zijn er in Sliedrecht nog ondersteunende winkelgebieden voor de dagelijkse boodschappen. Zoals Burgemeester Winklerplein, en de wijk? en buurtcentra zoals het Fazantplein, Populierenhof en winkels aan de Thorbeckelaan.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 249.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Overige

Oppervlakten

Oppervlakte
225 m²
Perceel
225 m²

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Kerkbuurt 128

€ 249.000 k.k.