• Verkocht

Paul Krugerstraat 49 7551 GW Hengelo (OV)

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
14 november 2023
Verkoopdatum
23 april 2024
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

Objectomschrijving:
Voormalig schoolgebouw (Rijkskweekschool) gelegen nabij het centrum van Hengelo. Het markante gebouw ligt op zichtlocatie aan de Oldenzaalsestraat. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van ca. 2.750 m² en het perceel heeft een oppervlakte van ruim 5.652 m². Het bouwjaar is 1963 en is diverse keren verbouwd.

Het object is in carré-vorm gebouwd, waardoor er veel lichtinval in het gebouw aanwezig is en een omsloten buitenruimte ontstaat. Aan de entreezijde is een tweede bouwlaag, die dienst doet als kantine en ruimte voor het geven van voorstelling e.d. De overige ruimten bestaan voor het overgrote deel uit leslokalen en kantoren. Aan de westzijde is een gymlokalen met kleedkamer en doucheruimtes gesitueerd.

De ontwikkelingslocatie wordt, namens de gemeente Hengelo, middels een selectieprocedure verkocht. Alle informatie over het object en de procedure is beschikbaar in onze dataroom. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving selectiefase, uiterlijk 12-1-2024 voor 12:00 uur. De visie van de gemeente is kantoren ten behoeve van maatschappelijke dienstverlening, wonen met zorg en/of woningbouw.

Kijkmomenten
De volgende data en tijdstippen kunt u zonder afspraak het pand bezichtigen. De makelaar zal aanwezig zijn:

Woensdag 22 november tussen 9:30 en 11:30 uur
Woensdag 29 november tussen 13:00 en 15:00 uur
Donderdag 7 december tussen 14:30 en 16:30 uur

Er zijn tijdens de selectiefase verder geen mogelijkheden voor bezichtigingen. Tijdens de gunningsfase zijn er wel mogelijkheden voor bezichtigingen.

Verhuurbaar vloeroppervlak:
Souterrain: 262 m²
Begane grond: 2.224 m²
1e verdieping: 264 m²
Totaal: 2.750 m²

Bestemmingsplan:
“Centrum 2013” met als bestemming “Maatschappelijk” met een aanduiding “onderwijs”. De maximale bouwhoogte bedraagt 8 meter. Op basis van de visie voor dit gebouw is de functie kantoren ten behoeve van maatschappelijke dienstverlening, wonen met zorg en woningbouw toe te staan.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Hengelo
Sectie: O
Nummer: 6010 (gedeeltelijk)
Groot: ca. 5.652 m² (De grootte van het perceel dient nog uitgemeten te worden)

Bereikbaarheid:
Het object is bereikbaar via de Oude Molenweg. Op ca. 200 meter bevindt zich een bushalte en op ca. 900 meter het treinstation.

Procedure:
Verkoper heeft gekozen voor een verkoop in 2 “hoofdfasen”. De eerste fase is de selectiefase en de tweede fase is de gunningsfase.

Selectiefase:
In de selectiefase wordt aan de kandidaten gevraagd een visie te geven op de mogelijkheden met het voormalige schoolgebouw. De visie moet onderbouwd worden met een financieel kader om op haalbaarheid te kunnen toetsen. Een beoordelingsteam zal beoordelen of de betreffende visie voldoende is om te vervolgen naar de gunningsfase. In het verkoopdocument krijgt u meer informatie over de selectiefase. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving selectiefase, uiterlijk 12-1-2024 voor 12:00 uur.

Gunningsfase:
In de gunningsfase wordt aan de in de selectiefase geselecteerde partijen gevraagd om hun visie uit te werken tot een compleet plan op het niveau van een schetsontwerp. In deze fase zal ook het financiële kader uit de selectiefase verder uitgewerkt moeten worden tot een definitief bod. Waarbij het definitieve bod niet lager mag zijn dan het bod uit financieel kader in de selectiefase. In het verkoopdocument krijgt u meer informatie over de gunningsfase. Sluitingsdatum en -tijdstip indienen inschrijving gunningsfase, uiterlijk 22-3-2024 voor 12:00 uur.

Koopprijs:
Gunning is op basis van plan en prijs en is er is geen vraagprijs.

Met de ondertekening van de koopovereenkomst dient 20% van de koopprijs te worden voldaan. Na verlening van de omgevingsvergunning vindt binnen vier weken de levering plaats, samen met de betaling van het restant (80%) van de koopprijs.

Dataroom:
Mocht u verdere informatie willen ontvangen, meldt u zich dan per e-mail bij: U zult dan toegang verkrijgen tot de dataroom.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Verkocht

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Mogelijke functie(s)
Bouwgrond

Oppervlakten

Oppervlakte
5.652 m²
Perceel
5.652 m²

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.