• Verkocht

Tunnelweg 88 6468 EK Kerkrade

€ 209.250 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 april 2022
Verkoopdatum
28 september 2022
Looptijd
5½ maand

Omschrijving

BOUWGROND T.B.V REALISATIE BEDRIJFSPAND - OP ZICHTLOCATIE GESITUEERD EN CENTRAAL GELEGEN NABIJ DE BUITENRING PARKSTAD

Algemeen

Op Bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade wordt aan de Tunnelweg 88 een bouwperceel ter grootte van 1.395 m2 te koop aangeboden. Het terrein is op zichtlocatie gesitueerd, grenst direct aan de belangrijkste verbindingsweg binnen het bedrijventerrein en is zeer nabij een op- en afrit naar de Ringweg Parkstad gelegen.

De eigenaar van het terrein heeft een volledig door de gemeente goedgekeurd bouwplan ontwikkeld voor de locatie, dat op integrale wijze uitgevoerd zou kunnen worden door koper. Het creëren van een alternatief (bijvoorbeeld een bedrijfsobject voor meerdere gebruikers) vormt echter ook nog een mogelijkheid.

Uit de beheersverordening BH Dentgenbach blijkt dat sprake is van gebruik als ‘Bedrijventerrein -2’, waarbij bedrijven tot en met categorie 3.2 zijn toegestaan (meer info op ruimtelijkeplannen.nl).

Situering, omgeving en bereikbaarheid

Onderhavig perceel is gelegen op bedrijventerrein Dentgenbach binnen de gemeente Kerkrade. De omgeving voorziet hierbij in allerhande ondernemingen variërend van groothandel tot productie en logistiek. Qua bebouwing is sprake van objecten die zijn gerealiseerd in de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar ook uit panden die recentelijk zijn opgeleverd. Resumerend is sprake van een omgeving die mede gekenmerkt wordt door transformatie en revitalisering, hetgeen de courantheid van de locatie ten goede komt.

Verder is noemenswaardig dat het terrein zich enerzijds bevindt tussen Tenniscentrum Koster en anderzijds een verzamelgebouw waarin ondermeer NG-Perfumes gevestigd is. Aan de overzijde van de locatie ligt het viersterrenhotel 'Winselerhof', evenals natuurgebied 'Park Gravenrode', hetgeen de ambiance en herkenbaarheid van de locatie ten goede komt.

Het aanbod van centrumvoorzieningen binnen de directe omgeving is beperkt, maar de stadsdeelcentra van Spekholzerheide en Heerlerbaan zijn binnen enkele minuten bereikbaar en voorzien in ruim voldoende faciliteiten.

De locatie is per (vracht)wagen zeer goed bereikbaar middels doorgaande wegen, die rechtstreeks in contact staan met de Buitenring Parkstad (< 1 minuut rijden). Deze dubbelbaans snelweg staat in directe verbinding met snelwegen in de richting van Maastricht, Aken, Antwerpen en Eindhoven. De binnenring (Euregioweg) is eveneens binnen circa 1 minuut bereikbaar, waardoor ook de plaatsen Heerlen en Landgraaf binnen enkele minuten toegankelijk zijn, hetgeen de courantheid van de locatie eveneens bevordert.

Busverbindingen stoppen vrijwel voor de deur en het NS-station van Kerkrade - Eygelshoven ligt op circa 30 minuten loopafstand verwijderd. De bereikbaarheid middels het openbaar vervoer is zodoende ruim voldoende te noemen.

Adressering - kadastrale data

Het perceel is gelegen aan de Tunnelweg 88 te 6468 EK Kerkrade, kadastraal bekend als gemeente Kerkrade, sectie A, nummer 6050, ter grootte van 1.395 m2 (13 are 95 centiare). De breedte van perceel bedraagt circa 22.50 m¹, gekoppeld aan een diepte van circa 62 m¹. Verder zijn er geen kadastrale bijzonderheden / gebruiksvoorschriften bekend.

Bouwplan

De eigenaar van het perceel heeft een door de gemeente Kerkrade reeds volledig goedgekeurd bouwplan ontwikkeld. Dit plan voorziet in de bouw van circa 160 m² VVO kantoor, verdeeld over begane grond en eerste verdieping, evenals 700 m² VVO bedrijfsruimte, waarvan 300 m² is ingericht als tussenvloer. Doelstelling vormt hierbij de realisatie van een hoogwaardig object, dat past in het huidige tijdsbeeld.

Qua voorzieningen zijn de volgende elementen noemenswaardig :

- systeembouw, omvattende een bedrijfsvloer, staalconstructie, gevels v.v. borstwering, sandwichpanelen en aluminiumkozijnen v.v. meerlaagsbeglazing, 6 overheadpoorten (deels voorzien van licht doorlatende elementen), lichthellend dak v.v. bitumineuze afwerklaag en een betonnen tussenvloer (op 5 meter hoogte). De hoogte van de hal bedraagt in totaal circa 8.20 m¹;
- kantoren v.v. variabele scheidingswanden, spreek- werkkamers v.v. systeemplafonds en LED-verlichting, kitchenette, toilet- douchefaciliteit, stuck-en schilderwerk, elektra en IT-faciliteiten;
- creëren van een smeerput in de bedrijfshal is bespreekbaar;
- aanbrengen van duurzaamheidselementen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming enz., is hierbij eveneens nog mogelijk.

In de brochure alsmede bij media worden enkele impressies weergegeven van de mogelijke bebouwing die op het perceel zou kunnen plaatsvinden. Bijstelling van dit bouwplan is echter bespreekbaar!

Prijsstelling

Vraagprijs bouwgrond : € 209.250,= c.q. € 150,= / m² ‘kosten koper’.

NB : er is in de regel geen 8% overdrachtsbelasting verschuldigd voor de afname van bouwgrond, maar wel 21% (verrekenbare) omzetbelasting. De kosten van de notaris komen voor rekening van koper.

Vraagprijs bouwplan : indien koper het bouwplan wenst uit te voeren, dient een bedrag ter grootte van € 50.000,= (ex. BTW) hiervoor te worden voldaan, ter compensatie van de reeds betaalde leges, afgifte omgevingsvergunning, tekeningen architect, voormalige kosten aannemer, stikstofonderzoek en functiegerichte schone grondverklaring.

Bijzonderheden

- het bodemonderzoek zal om niet beschikbaar worden gesteld aan koper => er is thans sprake van een functiegerichte schone grondsituatie;
- afname van het perceel en bouwplan kan per direct plaatsvinden, al dan niet gevolgd door de start bouw;
- er is ten aanzien van de verkoop te allen tijde sprake van een voorbehoud van goedkeuring door de eigenaar van het perceel.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 209.250 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Bedrijfsruimte
Maximale bouwhoogte
8,2 m

Oppervlakten

Oppervlakte
1.395 m² (in units vanaf 700 m²)
Perceel
1.395 m²

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.