Van der Waalsstraat 2721 KX Zoetermeer

€ 240 v.o.n.

Omschrijving

ALGEMEEN

Na de succesvolle verkopen van de laatste bouwpercelen op het bedrijventerrein Lansinghage biedt de gemeente Zoetermeer in totaal ca. 18.422 m² bouwkavels voor bedrijven aan gelegen op het bedrijventerrein Oosterhage te Zoetermeer. De kavels zijn beschikbaar vanaf ca. 1.000 m². Uitgifte vindt plaats tot aan het talud.

Oosterhage is gesitueerd noordelijk van het Prismaterrein (Bleiswijk), aan de rand van de woonwijk Oosterheem in Zoetermeer en is eenvoudig bereikbaar vanaf Rijksweg A12 via de N209 en de verlengde Australiëweg (ringweg door Zoetermeer). Via de N470/471 zijn ook snelwegen A13 en A20 snel bereikbaar.

Op het bedrijventerrein Oosterhage zijn o.a. de volgende bedrijven gevestigd: Dräger Nederland B.V., NBD Biblion en Fortune Coffee. De beschikbare percelen zijn naast het laatstgenoemde bedrijf gesitueerd. De percelen hebben een diepte van ca. 37-56 m; uitgifte vindt aaneengesloten plaats.

OPPERVLAKTE EN KOOPSOM

De koopsom is afhankelijk van de grootte van het perceel, waardoor onderstaande staffel van toepassing is:

Oppervlakte / koopsom € m²
eerste 1.000 m² / 265,-
tweede 1.000 m² / 255,-
derde 1.000 m² / 245,-
meerdere boven 3.001 m² / 240,-

De koopsommen zijn vrij op naam, te vermeerderen met BTW. Transport vindt plaats bij JHD Notarissen te Zoetermeer.

VERKOOPVOORWAARDEN

Bij verkoop zal gebruik gemaakt worden van het model koopovereenkomst van de gemeente Zoetermeer, waarin tevens de algemene verkoopvoorwaarden van de gemeente Zoetermeer van toepassing worden verklaard. Beide documenten zijn op aanvraag beschikbaar. De verkoop is onder voorbehoud goedkeuring Burgemeester en Wethouders gemeente Zoetermeer.

BESTEMMING

Het terrein valt onder het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosterhage/Businesspark Oosterheem, onherroepelijk op 16-08-2013. De bestemming betreft "Bedrijventerrein", geschikt voor:

- bedrijven t/m categorie 3.1 (afwijkbevoegdheid van het bevoegd gezag t/m categorie 4.1)
- bedrijfsgebonden detailhandel (detailhandel in goederen die ter plaatse worden vervaardigd/gerepareerd tot maximaal 5% van het vloeroppervlak met een maximum van 100 m² vvo, waaronder ook het afhalen van via internet bestelde producten)
- bedrijfsgebonden kantoren (maximaal 50% van het totale bvo); maximaal 60% van het bestemmingsvlak mag worden bebouwd (ontheffing tot 80% mogelijk mits de parkeerbehoefte op eigen terrein kan worden opgelost)
- bouwhoogte maximaal 15 meter
- bebouwing dient op minimaal 20 meter uit het hart van de HSL-spoorlijn gerealiseerd te worden
- de afstand van bebouwing tot de zijdelingse bouwperceelsgrens dient minimaal 4 meter te bedragen (ontheffing tot op 1 meter mogelijk mits dit niet ten koste gaat van de verplichting om de parkeerbehoefte op eigen terrein op te lossen en dit niet ten koste gaat van de gebruiksmogelijkheden op aangrenzende percelen
- plat dak is uitgesloten.

Het beeldkwaliteitsplan van januari 2008 heeft een hoog ambitieniveau en is op aanvraag beschikbaar. Inmiddels is de parkeernota 2019 van toepassing, zie link in onze brochure.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 240 vrij op naam
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Bouwgrond
Bebouwingsmogelijkheid
Bedrijfsruimte
Maximale bouwhoogte
15 m

Oppervlakten

Oppervlakte
18.422 m² (in units vanaf 1.000 m²)
Perceel
18.422 m²

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Van der Waalsstraat

€ 240 v.o.n.