Burchtstraat 2 6241 CR Bunde

€ 475.000 k.k.

Omschrijving

LET OP: Tot datum 31 januari wordt er de gelegenheid geboden voor bezichtiging van dit object.
Vanaf deze datum start de laatste fase van het verkoopproces met instructies voor bieding voor de geïnteresseerden.

Aan de gehele dorpsopbouw van Bunde is te zien dat de ‘De Auw Kèrk’ het middelpunt vormt! Het was dan ook de parochiekerk tot in 1951: de Sint Agneskerk.
Inmiddels is het een ‘oude kerk’ met een eenbeukig schip en een opvallend dubbeltorenfront met unieke details uit barok en neorenaissance.

De Auw Kèrk ligt op het perceel van het bijbehorende hof, dat mooi omkaderd wordt door de authentieke kerkmuur. Sterke poorten in het hekwerk geven toegang tot de groene tuin die het gebouw omringt, het voormalig kerkhof.

De Auw Kèrk werd in de jaren tachtig gerestaureerd en getransformeerd tot sociëteitsgebouw waarbij alle ontwikkelruimte werd benut. Het huidig ontwerp biedt verschillende zalen die los van elkaar kunnen fungeren. Het oksaal is tot een open, glazen ruimte getransformeerd, waar een dubbel rondloopbordes met trappen tot het balkon leiden.

Verrassend is de tweede verdieping daar nogmaals bóven, die mogelijk nog meer lijkt te zweven in de sacrale ruimte. Het daglicht straalt nog onveranderd binnen door het glas-in-lood en tovert op alle uren een mooi kleurenspectrum op de witte kerkmuren. Net zo theatraal is de open indeling van het interieur, de kracht van symmetrie en grootste glaspartijen, een podium en al wat nodig is om welke gelegenheid dan ook te sieren.

Na drie decennia trouwe dienst als cultureel centrum is de tijd rijp voor een nieuwe fase. De gemeente is namelijk bereid om medewerking te verlenen aan een geheel nieuwe bestemming waaronder een woonbestemming, een bedrijfsbestemming of een verblijfsrecreatieve bestemming.

Heeft u een mooi plan als invulling en toekomstbestendig gebruik voor dit bijzondere gebouw? Dan is het nu uw kans en vernemen wij graag!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 475.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Culturele instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1145

Oppervlakten

Oppervlakte
742 m²
Perceel
1.715 m²

Indeling

Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (inpandig, 742 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Burchtstraat 2

€ 475.000 k.k.