Vismarktstraat 4 A t/m D 4931 AZ Geertruidenberg

Prijs op aanvraag

Omschrijving

KENMERKEN

In het monumentenregister staat het Cultureel Centrum "De Schattelijn" aangeduid als ’De Posthoorn’, in de volksmond ’De Schattelijn’. Het rijksmonument valt op door haar lijstgevel. Het pand kent een rijke historie en bestaat oorspronkelijk uit drie verschillende panden die in de 18e eeuw allemaal bierbrouwerijen waren. Geertruidenberg, dat in 1213 stadsrechten kreeg van de graaf van Holland en toen nog bij Holland behoorde, was een vestingstad. En vestingstad betekende soldaten en soldaten betekende kroegen. Elke kroeg brouwde vroeger zijn eigen bier. In het verleden had het onder andere de functie van militair hospitaal, kazerne, jeugdherberg, belastingkantoor en tot 1963 als ambachtsschool.

In 1833 werden die drie panden, die nu nagenoeg één geheel vormden, verkocht aan het Rijk en werd het geheel omgebouwd tot militair hospitaal en later tot een kazerne: “De Havenkazerne”, zoals het tot in de 20e eeuw bekend is gebleven. In de eerste helft van de jaren ’80 werd het plan ontwikkeld en uitgevoerd om het gebouw te restaureren en er een cultureel centrum in te vestigen. In 1989 was "De Schattelijn" klaar voor gebruik. Sindsdien biedt het onderdak aan een aantal instellingen en verenigingen op (sociaal) cultureel en (sportief) recreatief gebied, een peuterspeelzaal en een muziekschool.
Daarnaast beschikt "De Schattelijn" over een kleine theaterzaal, waar voorstellingen en concerten gegeven worden en een expositieruimte. De Schattelijn is een prachtig monumentaal gebouw met gewelfde kelders onder het gebouw.

Omgevingsfactoren
De rijksmonumentale panden Vismarktsraat 4-A tot 4-D alsmede Haven 18 zijn centraal gelegen aan de historische markt in de kern Geertruidenberg en nemen een prominente en beeldbepalende plaats in. De Markt heeft een zeldzaam hoge cultuurhistorische waarde met haar talloze monumentale panden met winkels, kantoren, horeca gelegenheden en monumentale woningen.

LOCATIE

Bereikbaarheid
De gemeente Geertruidenberg is goed bereikbaar per auto, bus of boot. Via het knooppunt Hooipolder (A27 Breda-Utrecht en A58 Oss-knooppunt Zonzeel) rijdt u zo de gemeente binnen. Vanaf het NS station in Breda is er een goede busverbinding. En via het water is de gemeente zowel vanuit NP De Biesbosch, de Zeeuwse wateren als de West-Brabantse vaarroutes prima bereikbaar. De gemeente Geertruidenberg is opgenomen in het landelijke netwerk van fiets- en wandelknooppunten.

Parkeren
Aan de Markt zijn ruime parkeerfaciliteiten aanwezig (vrij parkeren). Rondom de historische kern is op korte loopafstand van de Markt eveneens voldoende gratis parkeergelegenheid.

OBJECTGEGEVENS

Indeling
Het geheel omvat een viertal panden met de adressen Vismarktstraat 4A t/m 4D en Haven 18, ook wel “De Bakkerij” genoemd. In deze laatste is momenteel een muziekband gevestigd.
Het hoofdgebouw (nr. 4) bestaat uit drie bouwlagen en is toegankelijk vanuit de hoofdentree welke bereikbaar is middels de tussen de nummers 4 en 4D gelegen overdekte patio. Aan de achterzijde bevindt zich onder andere een kleine theaterzaal.

Door de diversiteit aan kamers en ruimten is een omschrijving van de indeling onvoldoende om dit prachtige object te beschrijven. Foto’s zeggen meer dan woorden!

Opleveringsniveau
Het geheel wordt deels leeg en deels in verhuurde staat opgeleverd.

Bestemmingsplan
Binnen het bestemmingsplan “Kom Geertruidenberg 2012” hebben de objecten de hoofdbestemming “Enkelbestemming Maatschappelijk” en de functieaanduiding “theater”. Dit impliceert dat de objecten gebruikt mogen worden ten behoeve van maatschappelijke voorzieningen en uiteraard theater.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar gegevens
Gemeente: Geertruidenberg
Sectie: B
Nummer: 2588 + 979 + 2708
Gezamenlijk groot: 2.395 m²

Energielabel
De verplichting voor een energielabel bestaat niet voor rijksmonumenten, provinciale en gemeentelijke monumenten en is dus ook niet aanwezig.

Bezichtigingsdagen
De bezichtigingsdagen staan gepland op 8 en 11 februari tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Indien u een afspraak voor een bezichtiging wenst te maken dan vernemen wij dat graag vroegtijdig van u, zodat wij conform de richtlijnen van het RIVM verantwoord afspraken in kunnen plannen.

KOOPGEGEVENS

Koopprijs
Openbare verkoop bij inschrijving.

Aanvaarding
In overleg.

Voor de vastlegging van een koopovereenkomst wordt gebruik gemaakt van een door de projectnotaris opgemaakt model. In dit model is standaard de verplichting voor een koper opgenomen om een zekerheid te stellen (bankgarantie/waarborgsom) ter grootte van 10% van de koopsom.

Deze informatieverstrekking is geheel vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie wordt verstrekt zonder enige verantwoordelijkheid voor eventuele onvolledigheden en/of onjuistheden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Culturele instelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1622

Oppervlakten

Oppervlakte
1.950 m²
Perceel
2.395 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vismarktstraat 4 A t/m D

Prijs op aanvraag