• Sold under reservation

Alphensebaan 15 4861 RA Chaam

€ 1,495,000 k.k.

Description

Op loopafstand van de Chaamse Bossen (ca. 1.300 hectare bosgebied), nabij de steden Breda en Tilburg, is deze te koop staande pension-/trainings-/sportstal gelegen. Het paardenpand bezit een langgevel boerderij met dubbele (woon)voorzieningen, 36 paardenstallen, 45 x 22m. binnenrijbaan (Eb & Vloed), 20 x 60m buitenrijbaan met daaraan vast een apart longeer deel van 20 x 20m. (beide Eb & Vloed), 20 x 40m. buitenrijbaan, kantine, trainingsmolen, paddocks, parkeergelegenheid en weides op ruim 4,2 hectare eigen grond.

De paardenhouderij ligt op de schitterende locatie aan de rand van het dorp Chaam tegen de Chaamse bossen voor eindeloze uitrijmogelijkheden vanaf het perceel.
Vanaf de openbare weg is het perceel te bereiken via een oprijlaan met aan de linkerzijde een carport voor ca. 4 voertuigen. Aan het einde van de oprijlaan is de verharde binnenplaats te vinden van waaruit de ruime parkeerplaats, mestvaalt en het achterliggende perceel is te bereiken.

Centraal op het perceel liggen de geschakelde rijhal met stallen, opslagruimte en paardenstal met in totaal 36 stallen. De geschakelde hallen hebben een totaal oppervlak van ca. 2.000m2.
De rijhal (bj. 2000) is voorzien van een 45 x 22m. binnenrijbaan met een Eb & Vloed rijbodem, spiegelwand, houten bakrand en verlichting. Aan weerszijde van de hal elk 12 paardenboxen (in totaal 24) met centraal een was-/poetsplaats. De paardenboxen zijn van gegalvaniseerd staal met kunststofpanelen en voorzien van buitenluiken met bijtranden, voer- en drinkbakken. Tegenover de paardenboxen zijn in de achterzijde van de bakrand kastruimtes gecreëerd.
De linkervleugel van de rijhal loopt door naar de schuur met machine opslag, 4 paardenboxen en was-/ poetsplaats. De ruimte is toegankelijk via een overheaddeur en voorzien van een betonnen vloer, aparte bergruimte en was-/ poetsplaats. In dezelfde hal is de kantine aanwezige die middels een opgang is te bereiken. Vanuit de kantine is er zicht op de binnenrijbaan. Aansluitend aan de buitenzijde is een ruime overkapping aanwezig met verschillende terrassen, doucheruimte en toilet met fonteintje.

De Paardenstal is voorzien van een 8-tal paardenboxen, was-/poetsplaats en bergruimte met witgoedaansluiting.

Woning
De langgevel boerderij uit ca. 1904 is voorzien van een zadeldak bedekt met pannen en bezit de mogelijkheid tot 2 wooneenheden (De woning is niet gesplitst).
De rechterzijde van de woonboerderij is in 2007 gerenoveerd en voorzien van vloerverwarming. De linkerzijde van de woonboerderij is in de originele staat.

Rondom de woning is een sfeervolle tuin aanwezig met aan de achterzijde een verhard terras met overkapping. Vanaf deze zijde zijn tevens de twee delen te bereiken.

Indeling
Deel I
De centrale hal geeft toegang tot het toilet, badkamer op de begane grond, stookruimte en woonkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en wastafel.
De woonkamer van ca. 46m2 heeft uitzicht op de voortuin en tevens aan de zijkant van de woning een buitendeur. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer, houtkachel en biedt toegang tot de woonkeuken.
De riante woonkeuken is voorzien van dezelfde tegelvloer, eetgedeelte, vaatwasser, combi-oven, 2e oven, 5-pits gasfornuis, rvs-afzuigkap, inbouw koffiezetapparaat en kastruimte. Vanuit de woonkeuken is de zijtuin en de overkapping te bereiken.

Via de vaste trap in de centrale hal is de overloop te vinden. Vanuit daar is de master bedroom met inloopkast en badkamer te vinden. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. De ruime slaapkamer ca. 46m2 is tot de nok toe opgetrokken voor een ruimtelijk effect en voorzien van een vliering. De mogelijkheid bestaat om in deze ruimte meerdere slaapkamers te realiseren.

Deel II
Vanuit de overkapping aan de achterzijde is het portaal voor woning deel II te vinden met toegang tot een apart toilet en de keuken. Vanuit de keuken is de vaste trap naar de kelder en de eerste verdieping te vinden. De keuken biedt toegang tot de woonkamer met kamer en suite en kantoorruimte. Op de 1e verdieping zijn nog een 3-tal slaapkamers te vinden.

Verder zijn nog aanwezig:
- Buitenrijbaan 20 x 60m. met daaraan vast een apart longeer deel van 20 x 20m. beide voorzien van een Eb & Vloed bodem en volledig omheind met houten hekwerk.
- Buitenrijbaan II 20 x 40m. gelegen aan de linkerzijde van de rijhal met verlichting
- Zandpaddocks
- Longeerkraal
- 4-paards trainingsmolen
- Weidegrond met centraal looppad
- Vijver
- Mestvaalt

Bijzonderheden:
- Dubbele bewoning mogelijk
- Waterbron aanwezig (ca. 100m diepte)
- Drinkbakken zijn aangesloten op eigen bron
- Kantine met boiler, spoelbak en koelkast
- Ruime parkeergelegenheid waaronder een carport
- Deel I woonboerderij in 2007 gerenoveerd

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,495,000 k.k.
Listed since
3 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Horse farm
Alternative use(s)
Riding stables
Building type
Resale property
Horse boxes
36
Riding halls
1.450 m² (with canteen)
Warehouses
2 warehouses (440 m² and 180 m²)
Fencing
Wood and electric

Surface areas

Total area
4 ha 29 a 30 ca
Field plots
4 ha 9 a 30 ca
House plots
0 ha 20 a 0 ca

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
1,042 m³
Year of construction
1904

Cadastral data

CHAAM K 674
Cadastral map
Ownership situation
4 ha 29 a 30 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Alphensebaan 15

€ 1,495,000 k.k.