• Sold under reservation

Dijkweg 5 3223 LD Hellevoetsluis

€ 1,150,000 k.k.

Description

Omschrijving
Loonbedrijf bestaande uit erf en onder- en omliggende grond, ter grootte van 1.10.50 ha met de zich daarop bevindende woonboerderij en bedrijfsgebouwen.

Ligging
Het object is gelegen aan de Dijkweg 5, 3223 LD te Hellevoetsluis vrij gelegen ten noorden van de nieuwbouw De Bonsenhoek.

Woonhuis
De woning is gebouwd in 1923 en heeft een woonoppervlakte van circa 85 m2 (inhoud circa 550 m3). De bouwaard is traditioneel met een fundering op staal, gevels van steensmuren waarboven een zadeldak met hout beschoten, geïsoleerd en voorzien van dakramen. De vloeren zijn van hout, de kozijnen van hardhout met isolerende beglazing (met uitzondering van de kleine ramen).

Indeling:
Begane grond:
Via de entree komend in de centrale gang met toegang tot de opkamer voorzien van twee vaste kasten, een royale woonkamer (circa 36 m2), een woonkeuken (circa 22,5 m2), bouwjaar 2000, voorzien van keramische kookplaat, oven, afzuigkap, koelkast en vaatwasser en de bijkeuken (circa 10,5 m2) in aangebouwde landbouwschuur.

1ste verdieping:
Bereikbaar met vaste trap vanuit de centrale gang, komend op een royale overloop, met toegang tot twee slaapkamers en de ouderslaapkamer met veel bergruimte, tevens aanwezig een geheel betegelde badkamer voorzien van douche en toilet.

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie op gas met een ‘Nefit’ cv-ketel, bouwjaar 2008. De warmwatervoorziening wordt geregeld met een boiler, bouwjaar 2012.

Aanbouw aan woonhuis
Aangebouwd aan de woning circa 38,25 m2 in gebruik als bijkeuken, centrale verwarmingsruimte en aan de achterzijde een toiletruimte. Opgetrokken in steensmuren met recent vernieuwde geïsoleerde gebroken kap gedekt met pannen. De aanbouw is toegankelijk door middel van houten openslaande deuren (inrijhoogte circa 2,25 m) en via de woning. De vloer is van beton, de kozijnen van hout met isolerende beglazing.

Bedrijfsgebouwen
1. Aangebouwde landbouwschuur gebouwd in ± 1850, met een oppervlakte van circa 276 m2. De schuur is gebouwd op een stalen fundering met gevels van steensmuren met uitzondering van de oostzijde (spouwmuur 4,50 m) waarboven een beschoten kap met riet, geïsoleerd en gedekt met pannen (1995). De schuur is toegankelijk door middel van twee grote openslaande deuren (inrijhoogte circa 4 m) en de vloer is van beton. De schuur heeft diverse inbouwruimtes (2015/2016) met hout afgescheiden ten behoeve van werkplaats, opslag en toonzaal tractoren, gedeeltelijk voorzien van houten opslagzolder. Voorin de schuur is in 1970 een garage (circa 24 m2) afgescheiden, voorzien van stalen kanteldeur.

2. Vrijstaande wagenloods gebouwd in 1947, met een oppervlakte van circa 91 m2. De loods is gebouwd op een stalen fundering met gevels van steensmuren waarboven een zadeldak gedekt met pannen. De loods is toegankelijk aan de voorzijde met een drietal openslaande dubbele deuren (inrijhoogte circa 3 m) en de vloer is van beton. In de loods een ingebouwd bestrijdingsmiddelenhok (circa 7,5 m2) en de overige ruimte is open.

3. Vrijstaande machinewasplaats gebouwd in 1995, met een oppervlakte van circa 100 m2. De wasplaats is gebouwd op een betonnen fundering met gevels van beton. De vloer is van beton en de wasplaats is voorzien van olie- en vetafscheiding.

4. Vrijstaande stalen schuur gebouwd in ± 1937, met een oppervlakte van circa 228 m2. De schuur is gebouwd op een stalen fundering met gevels van ijzeren golfplaten met uitzondering van de westzijde welke uit halfsteens metselwerk bestaat waarboven een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten. De schuur is toegankelijk door middel van 2 x 2 schuifdeuren (inrijhoogte circa 4 m) en de vloer is van beton. De schuur heeft een open werktuigenopslag (2016) en een gedeelte is afgescheiden middels houten wanden (afsluitbaar) ten behoeve van een ‘nieuwe’ huurder (2016). Gezien de ouderdom toch nog zeer functioneel.

5. Vrijstaande Romneyloods gebouwd in 1974, met een oppervlakte van circa 385 m2. De loods is gebouwd op een stalen fundering met gevels van ronde stalen constructie waarboven een dak gedekt met ijzeren golfplaten (deels geïsoleerd). De loods is toegankelijk door middel van twee dubbele schuifdeuren (inrijhoogte circa 4 m) en de vloer is deels van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van isolerende beglazing. In de loods een houten inbouw van circa 80 m2, met zolderberging, een kantoor van circa 25 m2, een kantine van circa 25 m2 met inbouwboiler, een keukenblok met rvs-aanrecht, koelkast, verwarming, geheel geïsoleerd en voorzien van een linoleumvloer, een toiletgroep, geheel betegeld tot circa 1,50 m, voorzien van douche, kastruimte, urinoir, dubbele wastafel en aparte CV (2000).

6. Vrijstaande voormalige poterbewaarplaats gebouwd in de jaren ’60, met een oppervlakte van circa 30 m2. De bewaarplaats is gebouwd op een stalen fundering met gevels van deels houten draadglazen wanden, het dak is gedekt met asbestcementgolfplaten. De bewaarplaats is toegankelijk door middel van een houten loopdeur en de vloer is van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkele beglazing. In de bewaarplaats 2 olieopslagtanks in lekbak voorzien van afdak, inhoud 1 x 1.000 liter en 1 x 5.000 liter, de overige ruimte is open.

7. Vrijstaande hobbykas gebouwd in de jaren ’80, met een oppervlakte van circa 38,40 m2. De kas is gebouwd op een betonnen fundering met gevels en dak in warenhuisbouw (aluminium), het dak is voorzien van handmatige luchting. De ruimte is open en heeft een poothoogte van circa 1,80 m.

8. Vrijstaand koelhuis gebouwd in 1980, met een oppervlakte van circa 770 m2. Het koelhuis is gebouwd op een geheide fundering met gevels van gemetselde ondermuur waarboven zwaar geïsoleerde stalen gevels, met daarboven een zadeldak met zwaar geïsoleerde stalen gevelplaten. Het koelhuis is toegankelijk door middel van 2 x 2 geïsoleerde schuifdeuren (inrijhoogte circa 4 m) met aan de voorzijde een aluminium roldeur en de vloer is van extra verzwaarde stelconplaten. Het koelhuis is ingedeeld in een 10-tal met hout afgescheiden ruimtes ten behoeve van een 10-tal huurders.

9. Aangebouwd aan het koelhuis een werktuigenloods gebouwd in 1980, met een oppervlakte van circa 216 m2. De loods is gebouwd op een stalen fundering met gevels van gemetselde ondermuur waarboven stalen gevelplaten, het zadeldak is gedekt met stalen platen. De loods is toegankelijk door middel van een open front (inrijhoogte circa 4 m) en de vloer is van stelconplaten.

10. Vrijstaande berging gebouwd in de jaren ’90, met een oppervlakte van circa 96 m2. De berging is gebouwd op een stalen fundering met gevels van staal en een zadeldak gedekt met stalen golfplaten. De berging is toegankelijk door middel van een open front (inrijhoogte circa 2,50 m) en heeft een tegelvloer.

11. Vrijstaande Romneyloods gebouwd in 2004, met een oppervlakte van circa 120 m2. De loods is gebouwd op een stalen fundering met gevels van ijzeren golfplaten, een zadeldak gedekt met ijzeren golfplaten. De loods is toegankelijk door middel van openslaande ijzeren golfplaten deuren (inrijhoogte circa 3,50 m) en de vloer is van betontegels.

Erfverharding
De verharding bestaat uit 12-15 cm restbeton met enkele bewapening, circa 1.350 m2 en fijn grint, circa 500 m2.

Nieuw toegangspad van asfalt naar het bedrijf vanaf de Nelson Mandelalaan, circa 25 m lang x 6 m breed, totaal circa 150 m2.

Verkaveling, ligging, ontsluiting
De kavel van de woning is voorzien van voldoende erfbeplanting, siertuin en terras.

De kavel naar de bedrijfsgebouwen is goed ontsloten via één uitrit op de Dijkweg en een nieuwe ontsluiting via een brede dam en toegangshek op de Randweg / Nelson Mandelalaan.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Noordelijke Randweg van de gemeente Hellevoetsluis d.d. 22 april 2010.
Aangewezen bestemming op de locatie:
? enkelbestemming Bedrijf
? dubbelbestemming Waarde – Archeologie
? maatvoering
? bouwvlak
? functieaanduiding bedrijf tot met met categorie 3.1

Zakelijke rechten / erfdienstbaarheden
Herinrichtingsrente € 158,80 per jaar, eindjaar 2024.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 1,150,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Other
Building type
Resale property

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
550 m³
Year of construction
1923

Cadastral data

HELLEVOETSLUIS H 1613
Cadastral map
Ownership situation
1 ha 10 a 50 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Dijkweg 5

€ 1,150,000 k.k.