Kampsteeg 45 5768 PN Meijel

Price on request

Description

Complete hippische accommodatie gelegen op een perceel van 2 hectare in het buitengebied van Meijel nabij Equestrian Centre de Peelbergen!

Deze prachtige accommodatie bestaat onder andere uit een vrijstaande woning, 3 paardenstallen met in totaal 47 paardenboxen, rijhal, royale buitenpiste, galoppeerbaan, diverse paddocks en weilanden en een moderne ontvangs-/kantoorruimte.

Het geheel is goed onderhouden en ligt op korte afstand van bos-en natuurgebieden met diverse uitrijmogelijkheden. Equestrian Centre de Peelbergen is op minder dan 20 kilometer afstand gelegen.

Woonhuis:

Begane grond:
De hal is voorzien van een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en inbouwverlichting. In de hal is een vernieuwde meterkast (2019) gesitueerd. Een vaste, houten trapopgang biedt
vanuit de hal toegang tot de 1e verdieping. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en ingebouwde led-verlichting. Ook is er airco aanwezig. Diverse grote raampartijen in de voor- en zijgevel van de woning zorgen voor veel lichtinval. De over de gehele breedte van de woning uitgebouwde, L-vormige leefkeuken is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en stucwerk plafond met inbouwverlichting (led). De zeer complete en luxe uitgevoerde keukeninrichting in wandopstelling met apparatenwand is uitgerust met een granieten werkblad, een gootsteen, gaskookplaat, brede oven, combi-oven, vaatwasser, Amerikaanse koelkast, design-radiator en volop bergruimte middels de vele lades. De keuken geniet veel lichtinval middels de grote raampartijen en de schuifpui over de gehele achtergevel. Een loopdeur biedt direct toegang tot de tuin. Vanuit de keuken is middels een houten trap de stahoge, kelder bereikbaar. De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond en uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur. De bijkeuken biedt toegang tot de leefkeuken, de toiletruimte en de doucheruimte. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet, natuurlijke ventilatie en de opstelling van de c.v.-combiketel, welke fraai is weggewerkt.
De doucheruimte is geheel betegeld en voorzien van stucwerk plafond. De doucheruimte is uitgerust met een inloopdouche, een vaste wastafel in badkamermeubel en een design-radiator. De leefkeuken staat middels openslaande deuren in verbinding met de slaapkamer, gesitueerd in de voormalige garage. Deze slaapkamer is afgewerkt met een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met ingebouwde led-verlichting. Een groot raam in de voorgevel zorgt voor veel lichtinval en een loopdeur biedt toegang tot de achtertuin. Boven een gedeelte van de slaapkamer is een bergzolder gesitueerd.

1e Verdieping:
De overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers. Aangrenzend aan de ouderslaapkamer is een badkamer en suite gesitueerd. De ouderslaapkamer beschikt over airco en is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Verder is deze kamer voorzien van een dakraam en een praktische vaste kast. Vanuit deze slaapkamer is er een loopdeur naar het platte dak evenals de naastgelegen badkamer. De badkamer en suite is geheel betegeld en uitgerust met een vrijstaand ligbad, een separate douche, een zwevend toilet en een vaste wastafel in bergmeubel. De 3e en 4e slaapkamer zijn voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met ingebouwde ledverlichting. Eén van deze kamers is in gebruik als walk-in closet. De andere kamer beschikt over een dakkapel (2016) en geniet daardoor veel daglicht en extra ruimte.

Tuin en erf:
De rondom de woning gelegen tuin is goed verzorgd en voorzien van een natuurstenen terras ter plaatse van de achtergevel, een gazon en vaste, volwassen beplanting. Een laurierhaag zorgt voor de afscheiding. Het erf is deels verhard middels betonnen klinkers. Het perceel is toegankelijk middels 2 opritten, beiden afgesloten met een houten
poort. De duurzame, gecreosoteerde houten omheining van het perceel is geplaatst in 2010.

Hippische accommodatie:

Paardenstal I (ca. 47x11 mtr):
De paardenstal is direct achter het woonhuis gelegen en opgetrokken uit metselwerk. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De paardenstal is ingericht met 14 paardenboxen, 3 wasplaatsen en 3 poetsplaatsen, een zadelkamer. De boxen zijn afgewerkt met deels bamboe, deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De was- en poetsplaatsen zijn afgewerkt met een rubberen vloer en de achterwanden zijn deels bekleed met rubber. De wasplaatsen zijn uitgerust met warm- en koud water. Tevens bevinden zich naast de was-en poetsplaatsen een berging en een wasruimte, welke is voorzien van een 50 ampere aansluiting voor de industrieele wasmachines. De gang van de stallen naar de binnenpiste is voorzien van nieuwe kasten die volop
opbergruimte verschaffen voor dekens, zadeldekjes, enzovoort. De zadelkamer is voorzien van tegelvloer, een gootsteen en kastruimte. Een schuifdeur in de zijgevel biedt vanuit het stalgedeelte toegang tot het erf. Daarnaast biedt een corridor vanuit de stal toegang tot de rijhal met naastgelegen ontvangst- en kantoorruimte. Tevens is er een toiletruimte en een 2e ontvangst/kantoorruimte in de corridor gesitueerd welke momenteel in gebruik is door de grooms. Deze 2e ontvangst/kantoorruimte is ingericht met een keukenblok in wandopstelling. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en dubbele wastafel. De prachtig afgewerkte en geïsoleerde ontvangstruimte met aangrenzende kantoorruimte is voorzien van een tegelvloer met houtlook welke gedeeltelijk is voorzien van vloerverwarming. Deze ruimte beschikt over airco. Een tweetal vernieuwde grote ramen bieden direct zicht op de binnenpiste. In de ontvangstruimte is een keukenblok gerealiseerd met vaatwasser, spoelbak en koelkast. Naast de keuken is eveneens een riante raampartij geplaatst met openslaande deuren naar het aangrenzende terras. Hierdoor geniet de ruimte een prettige lichtinval evenals een aangename verbinding met de omliggende landerijen. Ook is er een fraaie baropstelling aanwezig. De kantoorruimte is vanuit de ontvangstruimte bereikbaar middels openslaande deuren.

Rijhal (ca. 21 x 45 meter):
De rijhal is opgetrokken uit stalen spanten, damwand wanden en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt, welke deels lichtdoorlatend zijn uitgevoerd. De rijhal is in 2000 gebouwd en diverse keren gemoderniseerd. De gevels van de hal zijn geïsoleerd. De binnenpiste (ca. 21 x 45 meter) is voorzien van een eb en vloedbodem (Wijlaars, ca. december 2019) met een nieuwe houten bakrandkering. Grote schuifdeuren in de zijgevel bieden toegang tot het erf. Aan de rechterzijde van de rijhal is in 2011 een afhang gerealiseerd, opgetrokken met stalen spanten en voorzien van een asbestvrij golfplaten dak. Deze afhang (ca. 6 x 25 meter) is uitermate geschikt als stallingsruimte en opslag van hooi en stro. De afhang is voorzien van een beklinkerde vloer en verlichting.

Paardenstal II (ca. 46 x 11 meter):
De vrijstaande, 2e paardenstal is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met damwand gedekt en voorzien van een brede lichtstraat in de nok. Openslaande houten deuren in de voorgevel bieden toegang tot het voorste gedeelte van
de stal. Dit gedeelte is uitgerust met 7 paardenboxen aanwezig. Deze paardenboxen (ca. 3,5 x 3,5 meter), zijn allen voorzien van deels bamboe en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De zadelkamer is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden, een stucwerk plafond en vaste kastruimte. Aan de achterzijde van de boxen is een opslagruimte gerealiseerd, welke vanaf het erf toegankelijk is middels openslaande deuren in de zijgevel. De opslagruimte is afgewerkt met een betonnen vloer.

In het tweede stalgedeelte zijn 14 paardenboxen, 2 zadelkamers en 2 was- en poetsplaatsen gesitueerd. De paardenboxen zijn allen voorzien van deels bamboe en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De was- en poetsplaatsen zijn voorzien van een rubber vloer en deels betegelde en deels rubber wanden. Verder is hier een separate energiezuinige boiler aanwezig. Dit stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels grote houten schuifdeuren in de achtergevel en een loopdeur in de zijgevel. Zadelkamer I en II zijn afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een geïsoleerd dak. In deze zadelkamers is een keukenblok gesitueerd met een gootsteen en kasten.

Paardenstal III (ca. (18 x 9 meter):
De 3e paardenstal is gelegen achter de buitenpiste en opgetrokken uit houtskeletbouw en een golfplaten dak. Er zijn 12 stallen, ca. 3 x 3 meter, gesitueerd met voorzien van deels bamboe en deels gegalvaniseerde wanden met schuifdeuren. Ook is er elektriciteit aanwezig.

Overigen: Mestplaat, beregeningsput, buitenpiste, weilanden, paddocks en galoppeerbaan.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: ca. 550 m3.
• De woning is in 2014-2015 grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd.
• De ramen zijn voorzien van houten kozijnen met dubbelglas.
• Het woonhuis is op de begane grond voorzien van airco.
• De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
• Het object is aangesloten op gas-, water-, elektra-, en riolering.
• De hippische accommodatie is de afgelopen jaren compleet gerenoveerd.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 40 paarden ouder dan 3 jaar.
• Er is geen Natuurbeschermingswetvergunning aanwezig.
• Het geheel is gesitueerd op een zeer rustige locatie, doch op korte afstand van het dorp Meijel met alle voorzieningen.
• Een goed bereikbare locatie, nabij diverse uitvals- en snelwegen, zoals de A67 en de A2 richting Weert, Venlo en Eindhoven.

Voor verdere informatie of voor het plannen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Features

Transfer of ownership

Asking price
Price on request
Listed since
6 weeks
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Horse farm
Building type
Resale property
Horse boxes
47
Riding halls
945 m² (with canteen)
Warehouses
3 warehouses (517 m², 506 m² and 162 m²)

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
635 m³
Year of construction
1963

Cadastral data

MEIJEL D 1707
Cadastral map
Ownership situation
1 ha 38 a 35 ca (whole parcel)
MEIJEL D 1708
Ownership situation
0 ha 64 a 30 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Kampsteeg 45

Price on request