Kattenberg 6 5688 JM Oirschot

€ 995,000

Description

PRACHTIG MODERN LANDHUIS MET RIETEN KAP IN KLASSIEKE STIJL, EEN ONDER ARCHITECTUUR AANGELEGDE RUIME TUIN MET BIOLOGISCH GEREINIGD NATUURLIJK ZWEMBAD CQ ZWEMVIJVER. ACHTER DE WONING BEVINDT ZICH EEN VRIJSTAAND BIJGEBOUW (CIRCA 600 M2)

DEZE WONING IS HET DROOMHUIS VOOR MENSEN DIE VAN NATUUR EN BUITENLEVEN HOUDEN. GELEGEN IN DE PRACHTIGE GROENE GEMEENTE OIRSCHOT IN DE STEDENDRIEHOEK EINDHOVEN, TILBURG EN DEN BOSCH.

HET LANDHUIS IS IN 2007 VOLLEDIG OPNIEUW GEBOUWD. HIERBIJ IS GEBRUIK GEMAAKT VAN DE OORSPRONKELIJKE BAKSTENEN VAN DE EERDER AANWEZIGE LANGGEVELBOERDERIJ. DE ARCHITECT IS ER IN GESLAAGD EEN KLASSIEKE BOUWSTIJL TE REALISEREN WELKE AAN DE MEEST MODERNE WOONEISEN VOLDOET. ER IS GEBRUIK GEMAAKT VAN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE MATERIALEN, WAARBIJ ZOVEEL MOGELIJK OUDE ELEMENTEN TERUG GEKOMEN ZIJN. ZO ZIEN WE IN HET METSELWERK DE BOERENVLECHT EN DE MUIZENTAND TERUG KOMEN. DE AANWEZIGE DAKGOTEN ZIJN IN KOPER UITGEVOERD EN DE RAMEN AAN DE KOP-, EN VOORGEVEL ZIJN VOORZIEN VAN SOLIDE HOUTEN VENSTERS. HET ACHTERHUIS HEEFT EEN BUITENBLAD VAN GEPOTDEKSELD HOUT OP EEN STENEN VOET. HET DAK IS MET RIET GEDEKT IN COMBINATIE MET HOLLANDSE DAKPANNEN. AAN DE ACHTERZIJDE VAN DE WONING IS, MET OUD MASSIEF EIKEN HOUT, EEN ROYALE OVERKAPPING GEREALISEERD WELKE VOLLEDIG MET EIGEN PLANKEN ONDERSCHOTEN IS EN MET PANNEN GEDEKT, MET UITZICHT OP DE PRACHTIGE TUIN MET ZWEMBAD.

TOTALE PERCEELSGROOTTE 19.965 M2

Dit landhuis is gelegen in Spoordonk, in het buitengebied van de Gemeente Oirschot, dat zich graag profileert als “Monument in het Groen”. Elf unieke natuurgebieden maken Oirschot tot een groene gemeente. Deze woning aan de Kattenberg heeft het geluk op slechts 500 meter afstand te liggen van een van deze natuurgebieden, namelijk “ Landgoed Baest” met de bekende natuurlijke bedevaartsoord “de Heilige Eik”. Landgoed Baest is gelegen tussen Spoordonk en Middelbeers in de Gemeente Oirschot, is zo’n 500 hectare groot en is zowel vanuit natuurhistorisch als cultuurhistorisch oogpunt van groot belang. Direct tegenover het pand ligt op 400 meter afstand het natuurlijk ingerichte stroomdal van de Beerze. Dit dal, wat is ingericht als een natuurlijke verbinding, is te bewandelen en rechtstreeks verbonden met het uitgestrekte natuurgebied Kampina. Kampina is een mooi voorbeeld van het heidelandschap zoals dat zo'n 200 jaar geleden ongeveer een derde van de provincie Noord-Brabant besloeg. Het centrale gedeelte van het 1350 hectare grote reservaat is de open Kampinase heide, waar runderen en IJslandse paarden grazen. In het zuidelijke deel van de Kampina, in het stroomdal van de Beerze, vinden we behalve hei ook populierenbossen, elzenbroek en een zeer gevarieerd aanbod aan kleinere vegetatie, waaronder engelwortel, valeriaan, koninginnekruid en allerlei moerasplanten
Buiten het landgoed Baest is Kampina één van de weinige plaatsen waar de Beerze niet is gekanaliseerd. De stuw is hier bovendien vervangen door vistrappen die verschillende vissoorten de mogelijkheid geven om stroomopwaarts te paaien.
Oirschot kent daarnaast vele bezienswaardigheden, waaronder vele monumenten. Het pittoreske en “gezellige centrum” met gezellige terrasjes, restaurantjes en winkels ligt op ongeveer 10 minuten rijafstand. Kortom Oirschot zit vol met verborgen parels, zowel rond de markt, de sfeervolle aangrenzende dorpen als het uitgestrekte buitengebied. In noordwestelijke richting ligt eveneens op 10 minuten rijafstand Oisterwijk met zijn bossen en vennen. Ook een heerlijk dorp om uitgebreid op niveau te winkelen of om eens heerlijk te genieten van de vele restaurantjes en gezellige terrasjes.

Het landhuis zelf is gelegen aan een rustige weg Kattenberg op het platteland. Dit terwijl de steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch allen binnen 30 autominuten bereikbaar zijn.

INDELING BEGANE GROND
Entree/hal; Entree naar ruime hal met trapopgang met open houten trap, garderobe nis, meterkast (met alarminstallatie) en toegang tot half betegelde toiletruimte welke is voorzien van een (zwevend) toilet, een separaat urinoir en wastafel.
Kantoor/werkkamer; De lichte kantoorkamer heeft drie ramen met uitzicht op de voortuin. De wanden en het plafond zijn glad afgewerkt. Vanuit het kantoor is toegang tot de ruime woonkeuken.
Woonkeuken; De praktische woonkeuken is voorzien van half betegelde witte wanden. Keukenblok is een van Ham maatwerk keuken. Uitgevoerd met een Belgisch hardsteen werkblad en spoelbak, een luxe 6 pits Boretti gasfornuis, 2 elektrische ovens, koelkast en vaatwasser. Deze royale woonkeuken biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel en extra kast. Ensuite deuren, uitgevoerd met fraai geslepen glas in lood, geven toegang tot de woonkamer.
Woonkamer; De lichte woonkamer heeft 5 ramen en tuindeuren die toegang bieden tot het overdekt terras met uitzicht op de prachtige tuin. In de woonkamer is tevens een sfeervolle zandstenen schouw met open haard annex houtkachel. Boven en naast de sfeervolle ensuite schuifdeuren zijn fraaie inbouwkasten gerealiseerd. In de woonkamer is een speelse verhoging met eiken houten vloer en vloerverwarming naar het idee van een klassieke opkamervloer. Via een bakstenen trap biedt de woonkamer toegang tot de kelder.
Kelder; De ruime, koele kelder met voorraadrekken is absoluut droog, zowel de wanden als de vloer zijn geheel betegeld en heeft daglichttoetreding.
Entree/hal achterom; De entree/hal achterom is in Brabant feitelijk de hoofdtoegang tot de woning. Deze achterom biedt toegang tot de keuken, een wasmachine ruimte/berging met een spoelbak en tot het (tweede) toilet. Ook kan men via deze ruimte het achterhuis bereiken.

INDELING EERSTE ETAGE
Overloop; Ruime overloop bereikbaar via de ruime hal met trapopgang met open houten trap.
Toilet Separaat (derde) toilet, geheel betegeld.
Badkamer met ligbad, vaste wastafel en inloopdouche. Onder de schuine wand is over de gehele lengte kastruimte gecreëerd. Voorzien van Velux dakraam en design radiator.
Slaapkamer 1 Ruime slaapkamer met Velux dakraam en draaikiep raam op de kopgevel. Voorzien van walk in closet en bergruimte onder schuine wand.
Slaapkamer 2 Ruime slaapkamer met Velux dakraam en draaikiep raam op de kopgevel. Voorzien van walk in closet.
Slaapkamer 3 Ruime slaapkamer met 2 Velux dakramen. Voorzien van vaste wastafel.
Slaapkamer 4 Ruime slaapkamer met 2 Velux dakramen en bergruimte onder schuine wand.

INDELING TWEEDE ETAGE
Bereikbaar middels vlizotrap. Geen daglicht toetreding. Bruikbaar voor berging en opslag.

OMSCHRIJVING BIJGEBOUW
Dit pand heeft een uitgebreid erf met een solide royaal bijgebouw welke uitstekend dienst kan doen als hobby of bedrijfsruimte. Het erf is toegankelijk middels een fraaie met betonklinkers verharde oprit en afsluitbaar met een deugdelijk metalen hekwerk, voorzien van een elektrische poort met afstandsbediening. Rondom het huis is een ruime tuin gelegen met veel gazon, hagen, bloemperken en een fraai zwembad cq zwemvijver in de achtertuin. De gehele tuin is voorzien van een ondergrondse beregeningsinstallatie. Deze wordt gevoed met grondwater uit eigen bron met een ontijzeringsinstallatie. Deze installatie is voor overname beschikbaar. Aan de zuidzijde is het erf gelegen tegen een perceel landbouwgrond wat eventueel ook aangekocht kan worden. Het totaal omvat dan circa 2 hectare.

Vloeroppervlak circa 20 x 30 meter. Deze ruimte betreft een voormalige ligboxenstal voor melkvee. De drijfmestkelders zijn met een betonvloer afgesloten. De vloer is vlakgemaakt en voorzien van een gevlinderde beton laag. Het betreft een solide gebouw opgebouwd uit spouwmuren van metselwerk. De kap heeft een vrije overspanning en is gedekt met asbestcement golfplaten en niet geïsoleerd. De kopgevel is voorzien van een, op afstand bedienbare elektrische, overhead roldeur.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 995,000
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Other
Building type
Resale property

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
1,131 m³
Year of construction
2007

Cadastral data

OIRSCHOT K 1370
Cadastral map
Ownership situation
0 ha 25 a 55 ca (whole parcel)
OIRSCHOT K 1713
Ownership situation
1 ha 74 a 10 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Kattenberg 6

€ 995,000