• Sold under reservation

Setersedwarsweg 5 a 4903 RT Oosterhout (NB)

€ 600,000 k.k.

Description

Paardenhouderij Setersedwarsweg 5a te Oosterhout.

In een prachtig bosrijke omgeving ligt in het buitengebied van Oosterhout nb. deze paardenhouderij met de naam “Stal Seters”. Deze paardenhouderij ligt ten zuiden van de A27 in een bosrijk gebied met Oosterhout op korte afstand.

Op het perceel zijn diverse opstallen gevestigd o.a. een inpandige rijhal met paardenboxen en inpandige bedrijfswoning met daarboven een appartement/ logeerruimte en een kantine, longeercirkel, paardenstal en een opslagruimte voor stro en hooi.

BEDRIJFSWONING EN INPANDIGE RIJHAL MET PAARDENBOXEN.

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich de inpandige woning en de toegang naar het appartement/de loggeerruimte en de ontvangstruimte op de eerste verdieping. De bouwjaar van de bedrijfswoning met inpandige rijhal zijn ca. 1990, 1995 en 2000.

In het midden in de lengterichting bevindt zich de rijhal van circa 17.5 m x 52 m met spiegelwanden en overheaddeur.

Aan beide zijden zijn in totaal 26 paardenboxen gelegen. Eén zijde is alleen buitenom bereikbaar. Hier bevinden zich 10 boxen van ca. 3.2 m 3.2 m en 2 loopstallen van resp. 3.2 m x 7.65 m en 3.2 m x 6.30 m. Aan de andere zijde bevinden zich 14 paardenboxen van elk ca. 10 m², twee zadelkamers, twee poetsplaatsen en een spuitplaats. Tevens is er in de rijhal nog een toiletruimte aanwezig.

De fundering van de hal is van beton en in de rijhal ligt een Agterberg bodem. De hal is gedeeltelijk tot circa 2 meter opgetrokken met betonblokken daarboven damwand. De dakconstructie bestaat uit stalen spanten met Dupanel platen tegen het dak. Een deel van het dak is bedekt met asbesthoudende golfplaten en een deel met asbestvrije golfplaten.

BEDRIJFSWONING
De bedrijfswoning is ca. 18.50 m x 4.1 m ( = ca. 76 m²). De bedrijfswoning is volledig geïsoleerd en wordt verwarmd middels vloerverwarming, gestookt middels een warmtepomp (aardwarmte op put van ca. 120 meter diep). De buitenzijde van de woning is in 2020 geschilderd. Warmwatervoorziening eveneens door middel van de warmtepomp. De vloeren en de wanden van de woning zijn geïsoleerd.
De fundering van de woning is van beton met een geïsoleerde betonvloer met daaronder een kruipruimte. De woning is opgetrokken van damwandprofielplaten met isolatie en gipsplaten en houten kozijnen met dubbele beglazing. De dakconstructie bestaat uit stalen spanten. De zoldervloer is een houten vloer. Deze woning beschikt over een energielabel met klasse “A”.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:

Entree
Entree via bijkeuken voorzien van meterkast, opstelplaats warmtepomp en wasmachine aansluiting. De bijkeuken is voorzien van een plavuizenvloer.

Woonkeuken
Woonkeuken van ca.4.15 m x 3 m met keukenblok voorzien van granieten werkblad, spoelbak, vaatwasser, Boretti fornuis met oven en kookplaat (elektrisch), koelkast en afzuigkap. De woonkeuken is voorzien van een plavuizenvloer.

Woonkamer
Woonkamer van ca. 7.24 m x 4.15 m met open haard en plavuizenvloer.

Kantoor
Kantoorruimte/werkkamer/hobbykamer van ca. 2.54 m x 1.71 m met plavuizenvloer.

Slaapkamer
Slaapkamer van ca. 4 m x 4 met vaste kast en laminaatvloer. Vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar.

Badkamer
Aansluitend aan de slaapkamer een deels betegelde badkamer van ca. 2.26 m x 2.52 m voorzien van douche met thermostaat kraan, vaste wastafel, toilet en designradiator.

Eerste verdieping:

Boven de woning in tweeën gedeelte ruimte. Waarvan het achterste gedeelte bestaat uit een appartement/logeerruimte van circa 38m² en aan de voorzijde een ontvangstruimte voor de pensionklanten.

APPARTMENT/LOGEERRUIMTE (ca. 38 m ²).
Aan de achterzijde gelegen appartement /logeerruimte van circa 9,40 m x 4,0 m met woonkamer met open keuken, badkamer met douche met thermostaat kraan, vaste wastafel en toilet en slaapkamer.

ONTVANGSTRUIMTE / KOFFIEKAMER (ca. 30 m²).
Ontvangstruimte / koffiekamer voor de pensionklanten met keukenblok en aparte kantoorruimte, berging en doucheruimte met douche en vaste wastafel.

OMSCHRIJVING SCHUUR / OPSLAG

Deze ruimte is in 2005 aan de achterzijde tegen de rijhal aangebouwd. De afmeting bedraagt circa 15 m x 30 m. De fundering van de opslag is van beton. De opslag is opgetrokken van een damwandprofielplaten en is aan de voorzijde open. De dakconstructie bestaat uit spanten met golfplaten en lichtplaten.

OMSCHRIJVING VRIJSTAANDE PAARDEN STAL
Stal met in totaal 7 boxen van ca. 10 m² met een berging, spoelplaats en een zadelkamer. De stal is omstreeks 1970 gebouwd (als varkensstal) en heeft een afmeting van ca. 10 m x 20 m. De fundering van de stal is van beton en is opgetrokken van betonblokken en hout. De dakconstructie bestaat uit houten vakwerkspanten en asbestvrije golfplaten.

OMSCHRIJVING BERGING EN CARPORT
Aan de voorzijde van het perceel één open ruimte voor berging van klein materiaal en stalling voor de auto. Achter de achterwand loopt deze berging op het terrein van de buren verder. Het is dus een grotere schuur die voor een gedeelte op ieders eigendom staat. De afmeting bedraagt circa 6 m x 17 m. De fundering bestaat uit betonnen poeren met betonklinkers en het gebouw is opgetrokken met houten rabatdelen met een houten vakwerkspanten met asbesthoudende golfplaten.

STAPMOLEN
Bouwjaar: 2000
Diameter: circa 15 meter.
Capaciteit: 4 paarden.
Ondergrond: klinkers.

ALGEMEEN BUITEN
De erf verharding bestaat overwegend uit betonklinkers.

BUITENBAAN
Buitenbaan van circa 25 m x 65 m. Deze is omheind. De bodem bestaat uit zand.

MESTPUTTEN
Er zijn twee mestputten aanwezig van totaal circa 64 m².

GRASLAND
Achter het erf en de gebouwen ligt nog een relatief klein perceel grasland. Dit perceel is in twee kleinere percelen ingedeeld en afgezet met palen en stroomkoord.

TANKS
Er is een septictank aanwezig. Deze is buiten gebruik. Het object is aangesloten op persriool.

BULKSILO
Er is een polyester bulksilo aanwezig van circa 4,5 ton.

KADASTRALE GEGEVENS
KADASTRALE GEMEENTE SECTIE NUMMER OPPERVLAKTE
Oosterhout L 847 1.530 m²
Oosterhout L 859 230 m²
Oosterhout L 860 6.350 m²
Oosterhout L 892 200 m²

BESTEMMINGSPLAN
Binnen het vigerende bestemmingsplan heeft de locatie de bestemming “agrarisch”, met als dubbelbestemming “waarde-archeologie”, gebiedsaanduiding: “wetgevingzone – beperking veehouderij”, functie aanduiding: “Specifieke vorm van agrarisch - 10”, waarbij twee bedrijfswoningen zijn toegestaan.

De bedrijfswoning met ondergrond op nummer 5 maakt geen onderdeel uit van het verkochte, maar betreft wel formeel een bedrijfswoning welke is gelegen op hetzelfde bouwvlak als het verkochte (dus 1 van de 2 toegestane bedrijfswoningen).

Deze specifieke vorm van agrarisch- 10 slaat op de bestemming paardenpension met een maximum van 500 m².

Kenmerken:
• Aanvaarding vanaf januari 2022.

Opmerkingen
• Milieuvergunning / natuurbeschermingswet vergunning:
Voor het object is op 21 januari 2004 een milieuvergunning/omgevingsvergunning activiteit milieu afgegeven. Er is geen NB vergunning (Natuur Beschermingswet vergunning) afgegeven.
• In de koopakte zal, als zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van koper, een bankgarantie van 10 % van de koopsom opgenomen worden;
• In de koopovereenkomst zullen de volgende artikelen worden opgenomen:
"Toelichtingsclausule NEN2580:
De woning is opgemeten met inachtneming van de meetinstructie welke is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud.
De Meetinstructie sluit verschillen inmeetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.”
• Koper verklaart zich op de hoogte te hebben gesteld van de algehele onderhoudstoestand van het gehele object (bedrijfswoning, manege, stallen, mestplaat, buitenrijbaan, longeercirkel, bestrating). Koper accepteert derhalve de onroerende zaak in de huidige staat en verklaart dat dit nimmer aanleiding zal vormen tot ontbinding van de onderhavige overeenkomst, vermindering van de koopsom of schadeloosstelling door verkoper.
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de woning, de bijgebouwen en toebehoren meer dan 46 jaar oud zijn, wat inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, aangezienlijk lager liggen dan voor nieuwere objecten. Verkoper staat niet in voor fundering, vloeren, leidingen van elektra, water, riolering en de afwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht. Bouwkundige gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 omschreven gebruik en met ingang van de datum van de eigendomsoverdracht vrijwaart de koper de verkoper voor bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken.
• In het object kunnen gezien het bouwjaar asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering dienen op grond van de milieuwetgeving speciale voorzorgmaatregelen getroffen te worden. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor eventuele aansprakelijkheid.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 600,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Sold under reservation

Construction

Main use
Horse farm
Building type
Resale property
Horse boxes
33
Riding halls
910 m² (with canteen)
200 m² (year of construction 1970, without canteen)
Warehouses
1 warehouse (450 m²)

Surface areas

Total area
0 ha 83 a 10 ca
House plots
0 ha 83 a 10 ca

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
255 m³
Year of construction
1990

Cadastral data

OOSTERHOUT L 847
Cadastral map
Ownership situation
0 ha 15 a 30 ca (whole parcel)
OOSTERHOUT L
Ownership situation
0 ha 2 a 30 ca (whole parcel)
Ownership situation
0 ha 63 a 50 ca (whole parcel)
Ownership situation
0 ha 2 a 0 ca (whole parcel)

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Setersedwarsweg 5 a

€ 600,000 k.k.