• Sold

Stokkelen 44 5521 ND Eersel

€ 275,000

Sales history

Listed since
November 14, 2019

Description

Deze vrijstaande woonboerderij met aanpandig stalgedeelte is gesitueerd in het buitengebied van Eersel, op korte afstand van de bebouwde kom. Op het perceel van ca. 6.000 m² zijn verder nog diverse, vrijstaande bijgebouwen gesitueerd die in het verleden dienst hebben gedaan voor het houden van vee. Op het object rust op dit moment dan ook nog een agrarische bestemming.

Het gedateerde woonhuis beschikt over royale leefruimtes en een ruime badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers gerealiseerd en een tweede badkamer.

Alle dagelijkse voorzieningen en diverse uitvalswegen bevinden zich op korte afstand.

Woonboerderij:
Begane grond:
De hal aan de voorzijde van de woning is afgewerkt met een vinyl vloer, deels schoonmetselwerk wanden, deels betimmerde wanden en een schrootjes plafond. De hal biedt toegang tot de slaapkamer op de begane grond, de kelder en de woonkamer. Deze eenvoudige betonnen kelder is toegankelijk middels een trap. Bovenaan deze trap is de meterkast geplaatst. De slaapkamer op de begane grond is voorzien van een houten vloer met daarop vloerbedekking en een houten schrootjes plafond. De wanden zijn afgewerkt met granol en behang. Een kamerhoge, vaste kast zorgt voor de nodige opbergruimte. De L-vormige woonkamer is voorzien van een betonnen vloer, welke is afgewerkt met tapijttegels. De wanden zijn gedeeltelijk afgewerkt met granol, deels behangen en deels voorzien van schoonmetselwerk. Het plafond is voorzien van houten balken. Ook is er een schouw met een ingebouwde houtkachel aanwezig. De woonkamer biedt toegang tot de keuken en de badkamer. De leefkeuken is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde wanden en een panelen plafond. De eenvoudige, keukeninrichting in wandopstelling is uitgerust met een kunststof werkblad, een gootsteen, een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en een vaatwasser. Het achterportaal is afgewerkt met een vinyl vloer, deels betegelde wanden en een panelen plafond. In dit portaal is de opstelling van de c.v.-ketel geplaatst. Vanuit deze ruimte is er toegang tot het toilet, de badkamer, woonkamer en keuken. De ruim opgezette en grotendeels betegelde toiletruimte (voorheen toilet- en doucheruimte) is uitgerust met een toilet, een gootsteen en douchegarnituur. De riante badkamer is geheel betegeld en uitgerust met douchegarnituur met een zitje, een zwevend toilet met beugels, een designradiator en een vaste wastafel. Ook zijn er aansluitingen voor wasapparatuur aanwezig.

1e Verdieping
De overloop is, evenals de 4 slaapkamers op deze verdieping, voorzien van voerbedekking. Alle tussenwanden op deze verdieping zijn uitgevoerd in hout. De overige wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk en de plafonds zijn voorzien van houten schrootjes. De 2e badkamer is uitgerust met een douchecabine, een zwevend toilet en een vaste wastafel. De badkamer is afgewerkt met een vinyl vloer, geheel betegelde wanden en een panelen plafond. Middels een luik op de overloop is de zolderruimte met houten vloer bereikbaar. Het dak is is na-geïsoleerd middels tempex-dupanel platen.

Aanpandig stalgedeelte:
Het aanpandige stalgedeelte in het achterste deel van de boerderij is vanaf het erf toegankelijk middels drie loopdeuren en openslaande houten deuren in de achtergevel. De stalinrichting is nog gedeeltelijk aanwezig. Het stalgedeelte is opgetrokken uit metselwerk met houten spanten en het dak is geïsoleerd met dupanel platen. Het hooiluik in de achtergevel geeft toegang tot hooizolder.

Tuin en erf:
Aan de voorzijde van de woning is een siertuin gesitueerd. Deze is voorzien van
volwassen beplanting en een gazon. Het perceel is toegankelijk middels een oprit aan de linker- én rechterzijde van de boerderij. Het erf is verder ook grotendeels verhard.

Bijgebouwen:
Garage (ca. 35 m², bouwjaar ca. 1985):
Deze vrijstaande garage is aan de rechterzijde van de boerderij gesitueerd. Deze is opgetrokken uit betonelementen en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is verhard met beton en een stalen kanteldeur biedt toegang tot het erf.

Bijgebouw I (voormalige vleeskuikenstal, ca. 230 m², bouwjaar ca. 1969):
De voormalige vleeskuikenstal is opgetrokken uit gasbetonblokken met stalen spanten. Aan de buitenzijde is deze begroeid met Hedera. De stal is voorzien van een betonnen vloer en een geïsoleerd dak met asbesthoudende golfplaten. In het voorste deel van het bijgebouw is een eenvoudig keukenblok geplaatst. De voormalige stal is toegankelijk middels openslaande houten deuren in de voorgevel.

Bijgebouw II (voormalige varkensstal, ca. 225 m², bouwjaar ca. 1956):
Deze voormalige varkensstal bevindt zich naast de voormalige vleeskuikenstal. De stal is opgetrokken uit steens metselwerk en houten spanten. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De vloer is verhard met beton en daaronder zijn enkele mestputten gesitueerd. Openslaande houten deuren geven toegang tot het middenstuk van deze 3-delige schuur. Het linker- en rechtergedeelte zijn ook bereikbaar via een loopdeur in de voorgevel. In deze delen is de stalinrichting deels nog aanwezig. Aan de achterzijde van dit bijgebouw bevinden zich twee oude silo’s die niet meer voldoen aan de huidige eisen.

Bijgebouw III (voormalige zeugenstal, ca. 330 m², bouwjaar ca. 1990):
Links achter de boerderij bevindt zich de voormalige zeugenstal. Deze verdeeld in drie delen en opgetrokken uit metselwerk (in spouw gebouwd) met stalen spanten. Het deels geïsoleerde dak is met golfplaten gedekt. Onder de betonnen vloer zijn nog mestputten aanwezig. De stal is verwarmd en voorzien van een opstelling van een eigen c.v.-ketel (Atag Blauwe Engel), die in het eerste gedeelte geplaatst is. Dit deel is toegankelijk middels enkele loopdeuren. De stalinrichting is nog gedeeltelijk aanwezig. Het tweede gedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels een handmatig bediende roldeur en meerdere loopdeuren. Ook hier is de stalinrichting gedeeltelijk aanwezig. Het laatste gedeelte is voorzien van een open front en dient momenteel als opslagruimte.

Bijgebouw IV (garage/opslagruimte, ca. 15 m², bouwjaar onbekend):
Achter de voormalige varkensstal staat de slooprijpe garage/opslagruimte. Deze is opgetrokken met gasbetonblokken en het dak is voorzien van asbesthoudende golfplaten. De vloer is verhard met beton en het erf is bereikbaar middels een stalen kanteldeur.

Bijgebouw V (voormalige vleeskuikenstal/opslagruimte, ca. 225 m², bouwjaar ca. 1935):
De voormalige vleeskuikenstal (tweedelig) is momenteel in gebruik als opslagruimte en gelegen aan de rechter-achterzijde van het perceel. De wanden zijn opgetrokken uit gasbetonblokken met houten spanten. Er ligt een betonnen vloer en het is dak voorzien van asbesthoudende golfplaten. Toegang is mogelijk middels een openslaande houten deur.

Bijgebouw VI (veldschuur, ca. 70 m², bouwjaar onbekend):
De veldschuur met open front is opgetrokken met houten spanten en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De vloer is onverhard (zand). Deze slooprijpe schuur is gelegen naast de voormalige vleeskuikenstal en deels gesitueerd op grond van derden.

Weiland:
Aan de achterzijde van de veldschuur is het weiland gesitueerd, wat thans grotendeels is verpacht.
?
Bijzonderheden:
• Inhoud: ca 720 m³.
• Woonoppervlakte: ca. 180 m².
• Het dak van de woonboerderij is geïsoleerd.
• De houten kozijnen zijn deels voorzien van dubbele beglazing.
• Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• Op het object rust een agrarische bestemming, de woonboerderij betreft een bedrijfswoning.
• Op de oprit aan de linkerzijde van de boerderij en het erf aan de rechter- en achterzijde van de voormalige
zeugenstal rust een recht van overpad.
• Het object wordt uit een nalatenschap verkocht door de vereffenaar, zonder garanties en vrijwaringen
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met
ons kantoor te Helmond.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 275,000
Listed since
November 14, 2019
Status
Sold

Construction

Main use
Other
Building type
Resale property
Constructions
7 constructions (year of construction between 1935 and 1990)

Surface areas

Total area
0 ha 60 a 36 ca
House plots
0 ha 60 a 36 ca
Type of soil
Sand

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
720 m³
Year of construction
1931
Involved real estate agent

NVM real estate agent

van Santvoort makelaars

Call 0492- 525552

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.