• Sold

Hoogeindsestraat 3 5085 NK Esbeek

€ 690,000

Sales history

Listed since
March 12, 2020

Description

Deze vrijstaande, in 2010 nieuw opgebouwde woonboerderij met twee voormalige rundveestallen is gelegen op een schitterende, vrij gelegen locatie in het buitengebied van Esbeek (gemeente Hilvarenbeek). De opstallen zijn gelegen op een agrarisch bouwblok van ca. 7.000 m², de achtergelegen weilanden worden optioneel te koop aangeboden. Dit fraaie object is uiteraard voor meerdere doeleinden geschikt en met het wijzigen van de bestemming zijn er mogelijkheden voor particuliere bewoning, paardenhouderij/manege, zorg, recreatie of een bedrijf.

Woonhuis:

Begane grond:
De hal is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De vernieuwde meterkast en een hardhouten trap naar de 1e verdieping zijn in de hal gesitueerd. Onder de trap in de hal is een geheel betegelde toiletruimte gesitueerd, welke is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De L-vormige woonkamer (ca. 45 m²) geniet veel lichtinval middels de openslaande tuindeuren naar het terras en diverse raampartijen. De kamer is afgewerkt met tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met inbouwverlichting. De leefkeuken is voorzien van een keukeninrichting in hoekopstelling, welke is geplaatst in 2010. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een raampartij boven het werkblad van de keuken biedt zicht op de tuin en het overdekt terras. De praktische bijkeuken is eveneens voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond. De slaapkamer op de begane grond (ca. 15 m²) beschikt over een badkamer-en-suite en is afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De naastgelegen badkamer is geheel betegeld en uitgerust met een douche, een vaste wastafel en een toilet. De inpandige garage (ca. 24 m²) met berging is uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur. De garage (ca. 24 m²) met berging is uitgerust met de aansluitingen voor de wasapparatuur en de centrale stofzuiginstallatie. Het achterhuis van de boerderij is één open, multifunctionele ruimte (ca. 136 m²), welke is voorzien van een betonnen vloer, stucwerk wanden en een houten, balken plafond. Diverse raampartijen zorgen voor voldoende lichtinval. 3 Loopdeuren bieden vanuit het achterhuis toegang tot het erf.

1e Verdieping:
De riante overloop met vide is afgewerkt met tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De overloop biedt toegang tot 3 riante slaapkamers en de 2e badkamer. Een dakvenster in de hal zorgt voor veel natuurlijke lichtinval. Een vlizotrap biedt vanaf de overloop toegang tot de bergzolder en een loopdeur biedt toegang tot de riante zolderruimte boven de multifunctionele hobbyruimte op de begane grond. De 3 slaapkamers (32, 14 en 11 m²) zijn allen afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Velux dakvensters, welke zijn voorzien van verduisterende raambekleding, en raampartijen zorgen voor veel lichtinval. De raampartijen zijn deels uitgerust met horren. De geheel betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een douche, dubbele vaste wastafel en een zwevend toilet. Daarnaast zijn er nog 2 bergruimtes op de eerste verdieping aanwezig, welke eveneens zijn voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De riante zolderruimte (ca. 136 m²) boven het achterhuis is deels voorzien van een houten vloer en deels een betonnen vloer, het dak is geïsoleerd en de stalen spanten zijn zichtbaar. Deze zolder is tevens toegankelijk middels een vlizotrap vanaf de begane grond. Het voormalige hooiluik is nog aanwezig.

2e Verdieping:
De bergzolder is middels een vlizotrap bereikbaar, vanaf de overloop.

Tuin en erf:
Achter het woongedeelte van de boerderij is een tuin aangelegd met een overdekt terras, een gazon, vaste beplanting, een vijver en een tuinhuis.

Voormalige ligboxenstal:
De vrijstaande, voormalige ligboxenstal (ca. 19,8 x 34,5 mtr) is opgetrokken uit metselwerk (half steens) met stalen spanten. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en geisoleerd met tempex. De stal is vanaf het erf toegankelijk middels grote, houten deuren in de kopgevels.
Ventilatie vindt plaats via kleine inlaatopeningen in de zijgevel en de uitlaat middels de open nok. De stalinrichting is verwijderd en de voormalige melkstal is gesloopt. Het oorspronkelijke melklokaal is buiten gebruik en er is geen melkinstallatie meer aanwezig. Onder de roosters ligt een gierput met een inhoud van circa 250 m3 met een betonnen vloer en betonroosters. De stallen zijn niet meer bruikbaar voor het houden van melkvee.

Voormalige jongveestal:
De stal is (ca. 14,6 x 20 mtr) opgetrokken uit metselwerk (half steens) met stalen spanten en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De kopgevels zijn voorzien van grote deuren. Ventilatie vindt plaats via kleine inlaatopeningen in de zijgevel en de uitlaat middels een lichtkoepel welke kapot is. De inrichting bestaat uit een voerhek en zweedse beugels met stalen buizen. De stal is volledig onderkelderd met een mestopslag van circa 750 m3 met een betonnen vloer en betonroosters.

Kapschuur:
De kapschuur met open front is in spouw gebouwd, opgetrokken uit metselwerk en stalen spanten. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is verhard met betonnen klinkers.

Kuilvoeropslag:
Op het erf zijn 2 kuilvoerplaten aanwezig (ca. 1.000 m²), verhard met betonnen klinkers.

Bijzonderheden:
• De inhoud van de woonboerderij bedraagt 1.777 m3.
• De woning is nieuw opgebouwd in 2010.
• In 2010 is de volledige woonboerderij van binnenuit voorzien van een extra binnenblad/spouwmuur.
• De verdiepingsvloer van het woongedeelte is uitgevoerd in beton.
• De woning is voorzien van kunststof kozijnen, welke volledig zijn voorzien van isolerende beglazing.
• Vloerverwarming is nagenoeg in alle woon- en verblijfsruimte van het woongedeelte aanwezig.
• Het dak is beschoten met geïsoleerde dakplaten.
• Centrale stofzuiginstallatie met aansluitpunten op begane grond en eerste verdieping.
• Er rust een ‘’agrarische bestemming’’ op het object.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 60 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar, 45 stuks
vrouwelijk jongvee en 2 vleesstieren en overig vleesvee van 6 tot 24 maanden.
• Vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde!
• Het object ligt in de directe nabijheid van landgoed “De Utrecht” en biedt daardoor volop mogelijkheden tot
recreatie.
• Goed bereikbare locatie vanwege de ligging nabij de doorgaande weg Tilburg-Reusel.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 690,000
Listed since
March 12, 2020
Status
Sold

Construction

Main use
Horse farm
Building type
Resale property
Warehouses
1 warehouse (1.100 m²)

Surface areas

Total area
0 ha 70 a 0 ca
House plots
0 ha 70 a 0 ca

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
1,777 m³
Year of construction
2010
Involved real estate agent

NVM real estate agent

van Santvoort makelaars

Call 0492- 525552

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.