• Sold

Schriekenweg 6 a 4891 PB Rijsbergen

€ 595,000

Sales history

Listed since
August 26, 2019

Description

Glastuinbouwbedrijf met bedrijfswoning, glasopstanden (ca 8.900 m²) en ruime schuur aan de voorzijde.
Gelegen in het buitengebied van Rijsbergen met snelle ontsluiting naar A16

Algemeen
Het object is een glastuinbouwbedrijf met bedrijfswoning, een warenhuis van ca 8.900 m² en overige bedrijfsruimten met ondergrond, erf, tuin, en overige aanhorigheden en waar thans teelt van hoofdzakelijke bloeiende potplanten plaatsvindt, waarvan deels op de grond en deels op vaste tafels met teeltgoten. Het object is gelegen in het buitengebied van Rijsbergen (gemeente Zundert, met als belendingen andere agrarische bedrijven en enkele particuliere woningen. Het object is gelegen op korte afstand van de A-16 (Rotterdam – Breda- Antwerpen) welke binnen 5 minuten bereikbaar is. Het object wordt aangeboden met bedrijfswoning. De kassen zijn zeker geschikt voor evt. boomkwekerijgewassen, potplantenteelt over bijv. voor teelt en/of vermeerdering van zachtfruitgewassen.

Glasopstanden
De totale oppervlakte glasopstanden bedraagt ca. 8.900 m². In het midden loopt een betonnen pad van ca. 2.10 m breedte. Het geheel bestaat uit 2 verschillende kassen, welke achter elkaar zijn gelegen. In kas 1 wordt op goten geteeld, welke zijn vast gemaakt op een betonnen onderbouw. Er staan in de eerste kas een zestig tal tafels met telkens 7 goten erop. Deze goten worden aan de voorkant voorzien van water en de opvang van het drainwater geschiedt in een aparte watersilo. Onder elke tafel liggen telkens 2 zgn. 51-ers als verwarmingsmogelijkheid. Daarnaast hangt er in elke 6.40 m-tralie een monorail bestaande uit ook 2 zgn. 51-ers, die ook als verwarming kunnen dienen. In de paden ligt antiworteldoek. De eerste kap van kas 1 wordt thans gebruikt voor de opslag van de vaste meststoffen en bijbehorende mestvaten en evt. zuur/loogbak, evenals voor de plaatsing van een ontijzeringsinstallatie en drainwatersilo. De kas is verder voorzien van nog een aantal ventilatoren, voor een optimale luchtverdeling en voorzien van een nog niet brandvertragend energie- en schermdoek.

De tweede kas is van een zgn. Erfgoedvloer met daarin verwerkt een 5 cm lavavloer en welke is voorzien van grondfolies met antiworteldoek en ook een betonnen middenpad. Boven het gewas is een hijsverwarming-installatie aanwezig en per tralie zijn er 8 verwarmingsbuizen aanwezig, waardoor de warmte op het gepaste hoogte bij het gewas gebracht kan worden. Tevens voorzien van beweegbaar en brandvertragende schermdoek uit 2011 en ook van een aantal ventilatoren.

Afdeling 1 Afdeling 2

Bouwjaar ca. 1984 ca. 2011
Traliebreedte 6.40 m 4.00 m
Aantal kappen 12 x 6.40 m 6 x 8 m
Vakmaat 3.00 m 4.50 m
Aantal vakken 13 17
Totale oppervlakte ca. 5.300 m² ca 3.600 m²
Type Venlo-tralie Venlo-tralie
Poothoogte ca.3.00 m ca. 4.00 m
Dekglasbreedte 0.73 m 112,5 cm
Onderbouw gegalv. staal gegalv. staal
Dek aluminium aluminium
Luchtramen tweezijdige 2 x½ tweezijdige 2x1/2 ruits

Schuur
Tuinbouwschuur, met ingebouwde garage en ketelhuis. Opgetrokken uit spouwmuur en gedekt met asbest en enige lichtdoorlatende golfplaten, welke niet zijn onderlaten en voorzien van betonnen vloer. De schuur heeft houten gordingen en is voorzien van een ingebouwde garage. De oppervlakte van de schuur bedraagt ca. 320 m². Het bouwjaar van de schuur is niet exact bekend, maar deze zal half jaren ’60 hier gerealiseerd zijn en later in gedeelten uitgebreid. Voorzien van garage en diverse overheaddeuren (ca. 3.00 m) en loopdeur. Boven een gedeelte van de schuur is een zolderruimte aanwezig. Tevens bevindt zich in een apart afgezet gedeelte het verwarmingsgedeelte. In aansluiting op deze schuur bevindt zich nog een hierna omschreven corridor, welke middels een loopdeur te bereiken is.

Corridor
Aan de zijkant van de schuur (noordwesten) bevindt zich een glazen corridor (ca. 153 m²) bestaande uit een glazen gevel en gedekt glas, traliebreedte van 6.40 m² waarin zich nog een watersilo voor het ontijzerd water (ca. 50 m³) bevindt, evenals een ged. betegelde toiletruimte, een wasbak, een eenvoudig kantoortje t.b.v. de klimaatcomputer, welke in 2011 is vernieuwd (voor aansturing scherm, verwarming, luchting), een normaal gangbare kantine en een kantoortje met fotostudio t.b.v. opname van de planten. Tevens voorzien van loopdeur naar de woning met terras, dat achter de woning is gelegen.

Overige voorzieningen
• Beregeningsapparatuur: via een volautomatische substraatregelaar (Netafim) wordt een doseerunit aangestuurd, welke de goten in kas 1 evt. kan laten vollopen, evenals in kas 2 de Erfgoedvloer. Meststoffen kunnen via een A- en B-bak in een mengbak worden toegediend.
• Het bronwater wordt middels een volautomatische ontijzeringsinstallatie ontijzerd, welk water wordt opgevangen in de watersilo in de reeds eerdergenoemde corridor.
• Recirculatie systeem: Het overtollige drainwater wordt opgevangen en wordt in een watersilo bewaard. Voor de voorste kas in een drainwatersilo in deze voorste kas aanwezig en voor de tweede kas is achter de kas een drainwater-silo aanwezig, welke thans ook gelijk als dagvoorraadsilo wordt gebruikt met een grootte van ca. 100 m³. Het hemel-water wordt opgevangen in een tweetal watersilo’s van elk 150 m³.
• Ketel: Er bevindt zich in het ketelhuis een gerenoveerde Crone-ketel uit 1979, met NOX-brander (2016) met een gascapaciteit van 200 m³. Achter de eerste ketel is nog een rook- gascondensor gesitueerd en een verdeelstuk met 2 aparte groepen voor iedere kas en een aparte groep voor evt. rookgascondensor. CO2-dosering vindt hier echter thans niet meer plaats.
• Beide kassen zijn verder uitgerust met tl-verlichting op het pad en een radiosysteem. Verder staan er permanent een aantal verrijdbare teelttafels in de eerste kap van kas 1, waarop ook geteeld kan worden.
• Erfverhardingen: Ca. 400 m², geheel bestaande uit betonklinkers.
• Beregeningsput: Er bevindt zich een beregeningsput met een diepte van ca. 60 meter, met thans aangesloten pomp. De capaciteit van deze put wordt thans begrensd door een eveneens aanwezig ontijzeringsinstallatie van 5 m³ per uur.
• Aan de straatzijde en ten noorden van de kas bevindt zich nog 2 kleine paardenweides met tegen de schuur nog een afhang met daaronder een kleine paardenstal met twee of evt. 3 paardenboxen ten behoeve van eigen recreatief gebruik.

Woonhuis
Het woonhuis (bungalowtype) bestaat uit een hoofdgebouw, met zadeldak en is traditioneel gebouwd en opgetrokken met stenen spouwmuren en het is gedekt met pannen, welke met planken zijn onderlaten. De leefruimte bevindt zich thans hoofdzakelijk op de begane grondvloer, behoudens een slaapkamer op de verdieping. Het is deels voorzien van aluminium kozijnen en hoofdzakelijk voorzien van dubbel glas. Nagenoeg alle plafonds zijn voorzien van veelal witgeverfde houten schrootjes, m.u.v. de doucheruimte, waar deze van kunststof zijn. Het bouwjaar is ca. 1965. De inhoud is ca. 585 m³.
Middels elektrische huurboiler is warm water te verkrijgen. De verwarming is rechtstreeks aangesloten op de verwarmingsketel van het bedrijf middels een aparte shuntpomp. Het object is aangesloten op gas, water, elektriciteit, riolering, c.a.i. en telefoon. Er is een aparte extra elektriciteitsaansluiting voor het bedrijf aanwezig.

Globale indeling woning:
Hal met tegelvloer en toegang tot meterkast (5 groepen, kook/krachtgroep)
Woonkamer met stookpunt, houten vloer en behangwanden.
Woonkeuken met normaal gangbare keukeninrichting v.v. spoelbak, vaatwasser, keramische kookplaat, afzuigkap en combimagnetron. Tevens toegang tot kelderopslag. Geheel betegelde achterentree/bijkeuken met toegang tot toiletruimte, welke ook toegankelijk is vanuit de reeds eerdergenoemde hal. Tevens toegang tot betegelde doucheruimte met wastafel, welke ook vanuit de kantoor/slaapkamer toegankelijk is. Er bevindt zich ook een vast kast in de bijkeuken en via de bijkeuken is er ook een vaste trapopgang naar de 1e verdieping bereikbaar
Op de begane grond bevinden zich verder nog een slaapkamer en kantoor, welke zijn voorzien van laminaatvloer en van een of meerdere vaste kasten.
Via een vaste trap komt men op een open zolderruimte, waar thans een slaapkamer met dakkapel aan de achterzijde, is aangelegd. Hier bevindt zich ook de huurboiler.

Kadastrale bekendheid
Gemeente Sectie Nummer Grootte
Zundert K 259 1 ha 32 a 50 ca

Bestemming
Volgens mededeling van de gemeente Zundert heeft het object de bestemming:
Enkelbestemming “Agrarisch-Agrarisch Bedrijf”
Dubbelbestemming “Waarde-archeologie-4”
Gebiedsaanduiding “Reconstructiewetzone-verwevingsgebied”
Functieaanduiding “Glastuinbouw” en zijn er op het object zelf geen nieuwe ontwikkelingen voorzien.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 595,000
Listed since
August 26, 2019
Status
Sold

Construction

Main use
Horticulture/market gardening farm (greenhouse farming)
Building type
Resale property
Greenhouses
5.300 m² (year of construction 1984)
3.600 m² (year of construction 2011)

Surface areas

Paved yard
400 m²
Type of cultivation
Flowers, flower bulbs, trees, fruit, vegetables, plants and other
Length of land
160 meter
Width of land
80 meter
Drainage
Yes
Type of soil
Sand

Living space

Company houses
1
Main residence
Volume
585 m³
Year of construction
1965

Cadastral data

ZUNDERT K 259
Cadastral map
Ownership situation
1 ha 32 a 50 ca (whole parcel)
Involved real estate agent

NVM real estate agent

Vermeeren Makelaardij B.V.

Call 076-5964171

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.