Voorweg 2 2988 CG Ridderkerk

Price on request

Description

Karakteristieke woonboerderij met royaal achterhuis en vrijstaande loods op een perceel van 7.194 m2. Een bijzonder object met ruime gebruiksmogelijkheden om wonen en werken te combineren.

Het object is gelegen tussen Bedrijventerrein Dierenstein en Foodcenter Reijerwaard en op korte afstand van de A15 met een van de grootste knooppunten Nederland en op korte afstand van Rotterdam. De huidige bestemming is 'gemengd', deze bestemming biedt mogelijkheden voor bedrijfsmatige activiteiten (milieucategorie 1 en 2), maatschappelijke voorzieningen, recreatieve en horeca-bedrijven, allen in combinatie met wonen. Het bestemmingsplan laat de realisatie van meer bebouwing op deze locatie toe, tot maximaal circa 3.700 m2.

Woonhuis
De voormalige boerderijwoning, genaamd Bouwlust, heeft een fraaie uitstraling en beschikt nog over prachtige authentieke details, maar om een hedendaagse indeling en goed wooncomfort te bereiken zijn investeringen nodig. De gehele boerderij is een Rijksmonument.

Bouwjaar: 18e eeuw
Woonoppervlakte: circa 650 m2 inclusief achterhuis
Indeling: woonkeuken, woonkamer met ensuite-deuren, 2e zitkamer met schouw, hal/gang, doucheruimte, 2 slaapkamers waarvan 1 met opkamer, royale verdieping met open indeling.
Het rietgedekte achterhuis stond ooit ten dienste van het agrarische bedrijf, werd toen voornamelijk gebruikt als opslag en machineberging en heeft een open indeling.
Aan de boerderij is dwars op de gevel een zomerhuis aangebouwd, hierin bevinden zich diverse ruimtes die momenteel niet gebruikt worden.

Vrijstaande loods
Bouwjaar: 18e eeuw.
Afmetingen: circa 27 x 12 m, vrije hoogte, vrij overspannen,
Indeling: open ruimte, deels met een (berg-)zolder, voorzien van loopdeuren en een grote rol-/schuifdeur.

Terrein
Het voormalige boerenerf is verzorgd te noemen, met een tuin/gazon aan de voorzijde, een verharde toegangsweg en een grotendeels verhard terrein rondom het achterhuis en de loods. Het is mogelijk om op het terrein meer/grotere bedrijfsruimte realiseren.

Kortom: een veelzijdige locatie met een in het oog springende historische woonboerderij. De huidige eigenaar ziet graag dat dit object in de toekomst als zorgboerderij gebruikt gaat worden. We zijn uiteraard graag bereid om samen met u bij de gemeente na te gaan of uw plannen passen binnen de kaders van het bestemmingsplan.

Features

Transfer of ownership

Asking price
Price on request
Listed since
5 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Industrial unit
Building type
Resale property
Year of construction
1906

Surface areas

Area
648 m²
Industrial unit area
324 m²
Office area
324 m²
Plot size
7,194 m²

Layout

Number of floors
1 floor

Energy

Energy label
Not available

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Voorweg 2

Price on request