• Sold

Dorpsweg 23 3738 CA Maartensdijk

€ 998,000 k.k.

Sales history

Listed since
August 19, 2019
Date of sale
November 16, 2020
Term
14½ month

Description

KLASSIEK WONEN, MODERN WERKEN
…aan de Dorpsweg in Maartensdijk. Al in het begin van de vijftiende eeuw werd de basis voor deze weg gelegd toen men hier tijdens de ontginning van het veengebied Oostveen een dijk aanlegde. In 1873 werd dit herenhuis in Neo Renaissance stijl gebouwd. Het ligt nu aan de rand van het dorp.

Via uw eigen brug, toegangshek en oprit met ruime parkeermogelijkheden bereikt u een sfeervolle loggia met daarnaast de voordeur. Eenmaal binnen in de centrale hal scheppen hoge plafonds, lambrizering en een klassieke trap een stijlvolle ambiance. Het eveneens klassieke visgraatparket met band en bies vormt de perfecte basis voor zowel een modern interieur als antieke meubels. Rechts vinden we de woon-/ eetkamer en suite, met een robuuste open haard als blikvanger in de living. Aangrenzend is er een grote serre met toegang tot de tuin en glas-in-lood bovenramen die voor een bijzondere lichtinval zorgen. De verschillende ruimtes lopen mooi in elkaar over en kunnen desgewenst afgesloten worden om een meer intieme sfeer te creëren. Aan de andere kant van de hal vinden we de woonkeuken (kijk, voor u naar binnenstapt, even naar die prachtige nis met wasbak!) De keuken heeft een L-vormig blok met klassieke fronten en diverse inbouwapparatuur.

De eerste verdieping biedt ruimte aan twee ruime, lichte slaapvertrekken, waarvan er één toegang heeft tot een balkon. Voorts vinden we hier een zeer royale en luxe badkamer met douchecabine, tweepersoons ovalen bad met whirpool en meubel met dubbele wastafel. Er is een grote zolder over het hele huis. Het keukenblok daar wijst op de mogelijkheid om een (semi-) zelfstandige woonruimte te creëren voor bijvoorbeeld een studerend kind of au-pair.

Het aangebouwde kantoor/bedrijfspand met garage is te bereiken via een aparte toegang, maar ook inpandig via de keuken/ tweede hal. Het vormt een mooi, modern contrast met het klassieke hoofdgebouw. Er zijn ronde vormen gebruikt en veel glas, zowel binnen als in de buitengevel. In de grote kantoorruimte beneden heeft u het gevoel buiten, tussen groen en bomen, te vertoeven. Een zeer aangename werkplek! Verder vinden we hier diverse aparte vertrekken die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Op de verdieping loopt de bedrijfsruimte door boven de garage. De kantoorruimte heeft zijn eigen nutsvoorzieningen.

De tuin bestaat uit een groot, uitnodigend grasveld met volwassen bomen, omzoomd door struikgewas en aan de voorzijde grenzend aan water. We vinden er onder andere buxushagen, een klassiek vormgegeven hekwerk en diverse terassen. Het object is goed bereikbaar en dat is zowel zakelijk als privé een prettig gegeven.

Over de locatie kunnen we melden dat Maartensdijk een sfeervol lintdorp is, temidden van weilanden. Met de bossen van de Hollandsche Rading en de Lage Vuursche in de buurt en dichtbij de Loosdrechtse Plassen. Centraal gelegen halverwege Utrecht en Hilversum. Het dorp heeft een behoorlijk voorzieningenniveau. Om u een idee te geven: er zijn drie bassisscholen en middelbaar onderwijs vindt u op fietsafstand in Bilthoven (15 minuten), Hilversum (25 minuten) of Utrecht (30 minuten). In de plaatselijke sporthal worden uiteenlopende sporten aangeboden. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het dorpscentrum, onder andere bij een nationaal bekroonde groenteboer/traiteur. Openbaar vervoer stopt praktisch voor de deur en met de auto bereikt u binnen een half uur zowel Utrecht als Hilversum.

Samenvattend:
- Kantoor/bedrijf aan huis
- Zakelijk goed bereikbaar
- Vrijstaande woning
- Ruime parkeergelegenheid voor eigen auto's en bezoekers
- Woonhuis bevat leuke originele details
- Uitbouw is modern en efficiënt
- Groot perceel
- Woonoppervlakte 553 m2

Bijzonderheden:
- Olietank is gesaneerd, Kiwa-certificaat is aanwezig (schoongrondverklaring)
- Gemeentelijk monument
- Kantoorruimte heeft eigen nutsvoorzieningen

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Features

Transfer of ownership

Last asking price
€ 998,000 kosten koper
Listed since
August 19, 2019
Status
Sold
Ownership situation
Full ownership

Construction

Main use
Industrial unit
Building type
Resale property
Year of construction
1870

Surface areas

Area
170 m² (units from 50 m²)
Industrial unit area
120 m²
Office area
50 m²
Plot size
2,768 m²

Layout

Number of floors
1 floor
Facilities
Overhead doors and toilet

Energy

Provisional energy label
G

Surroundings

Location
Rural area

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.