Watermolenweg 6 4191 PN Geldermalsen

€ 3,400,000 k.k.
Eyecatcher Beleggingsobject van 6.813 m² bedrijfsruimte en 3.113 m² kantoor.

Description

Beleggings-/ bedrijfsobject van 6.813 m² bedrijfsruimte en 3.113 m² kantoren centraal in het land.

Dit grootschalige bedrijfsobject is verhuurd aan 2 uitstekende partijen, te weten MVRO (makers en ontwerpers van retailinrichtingen) en 3D printer bedrijf Ultimaker (wereldwijd opererend professioneel 3D printer bedrijf).
De huidige bruto huuropbrengst bedraagt € 355.391,52 excl. BTW en servicekosten per jaar.
Huurcontracten lopen nog tot respectievelijk 31 maart 2021 en 28 februari 2022. Beide huurders zullen de huur niet verlengen waardoor het object ook geschikt is voor eigen gebruik. Huurder Ultimaker zal vanwege een gefaseerde verhuizing het pand eerder kunnen verlaten dan einddatum huurcontract, indien gewenst.
De gehanteerde huurprijs per m² is zeer aantrekkelijk te noemen waardoor het, in ieder geval voorheen, een goed verhuurbaar object is gebleken en het nu voor een nieuwe eigenaar opnieuw een interessante belegging kan worden of een uitstekende ruimte voor een grootschalige eindgebruiker!

VRAAGPRIJS:
€ 3.400.000,= k.k.

INDELING:
De aan de stationszijde gelegen kantoorruimte is verhuurd aan MVRO. De gebruiksoppervlakte van deze ruimte is 1.459 m² groot en heeft een hoogwaardige staat van afwerking. Hoofdentree met tochtsluis en elektrische toegangsdeuren, ruime ontvangstruimte met receptie. Naast een ruime kantoortuin met veel lichtinval zijn er diverse spreek-/kantoor- en vergaderruimten beschikbaar, 2 toiletgroepen met separate dames- en herentoiletten. Aan het eind van de gang ligt de kantine met keukenblok
De kantoren aan de rechterzijde van het object, met een deel van de bedrijfsruimte, worden gehuurd door Ultimaker. Dit deel is bekend onder een eigen adres te weten ‘t Oosteneind 1d te Deil. Gebruiksoppervlakte ruim 1.600 m² kantoor. De indeling van dit deel is als volgt:
Hoofdentree met tochtsluis met elektrische toegangsdeuren, ontvangstruimte met receptie, royale kantine annex presentatieruimte, aan de rechterzijde van de ontvangstruimte bevinden zich diverse kantoren, spreekkamer en een voorraadruimte.
Aan de linkerzijde van de ontvangsthal is een groot aantal half open kantoren aanwezig, ingericht op het nieuwe werken. De kantoren zijn in werkgroepen afgescheiden door middel van kastenwand, enkele gesloten (spreek)kamers met glazen scheidingswanden, stilte coupés om geconcentreerd in te kunnen werken, een 3-tal volledig ingerichte pantry’s met bijbehorende zitjes, 2 toiletgroepen met separate dames- en herentoiletten, serverruimte, archief en garderoberuimte.

Tussen de kantoren in bevindt zich de bedrijfsruimte. Circa 1.857 m² van de bedrijfsruimte heeft een vrije hoogte van ca. 6 meter, de overige ruimte heeft een lagere hoogte. Een deel hiervan (ca. 340 m²) bestaat uit expeditieruimte met dockshelters. In het hoge deel is een kraanbaan aanwezig.
Tevens is de bedrijfsruimte toegankelijk via diverse overheaddeuren.

VOORZIENINGEN:
De kantoorruimte beschikt onder andere over een glasvezel aansluiting, alarmsysteem aangesloten op meldkamer, een brandmeldinstallatie, topkoeling bij de werkplekken, airco-installatie in de serverruimte, verwarming door middel van centrale verwarming, computer vloer, systeemplafonds met energie zuinige verlichting.

PARKEREN:
rondom het gebouw is een royaal parkeerterrein op eigen grond aanwezig.
Bouwwijze: staal constructie met aan weerszijde van het gebouw ingebouwde kantoren. Aluminium kozijnen voorzien van dubbel glas. Metalen geveldelen. Plat dak met nog originele dakbedekking. Beton vloer.
Bouwjaar 1985.

HUURCONTRACTEN:
- MVRO huurt middels 2 overeenkomsten. Het hoofdhuurcontract betreft kantoorruimte met voor- en naastgelegen parkeerterrein welk contract is ingegaan 1 oktober 2010 en loopt tot 31 maart 2021. Het aanvullende contract loopt vanaf 1-3-2015, is aangegaan voor de duur van steeds 1 jaar en eindigt op 1-3-2021. Dit betreft het bijhuren van extra en direct aansluitend in het gebouw gelegen kantoorruimte.
Huidige huur: € 6.800,96 per maand, voorschot energie verbruik € 1.428,20 per maand.

- 3D printer bedrijf Ultimaker huurt ruim 1.600 m² kantoren en circa 6.800 m² bedrijfsruimte. Tevens beschikt zij over ruim 50 parkeerplaatsen.
Huidige huur € 22.815,= per maand, voorschot verbruik nutsvoorzieningen (gas, water, elektra) € 6.000,= per maand
Huurovereenkomst loopt tot 28 februari 2022.
De huurprijs per m² bedraagt ca. € 60,= per m² voor de kantoren en € 26,= per m² per jaar voor de bedrijfsruimte. Dit huurprijs niveau is laag voor de geboden staat van afwerking. Verhuurder heeft het object op deze wijze kunnen aanbieden daar een vorige huurder aanzienlijk heeft geïnvesteerd in het gebouw (en vervolgens met achterlating van alle verbeteringen is vertrokken).

LOCATIE:
het gebouw is centraal in het land gelegen, vlakbij het knooppunt Deil waar de A2 de A15 kruist. Alle windrichting zijn met eigen vervoer dus uitstekend bereikbaar.
Daarnaast ligt op loopafstand het NS station van Geldermalsen. Hier vandaan gaan elk kwartier treinen naar Utrecht, alsmede zijn er verbindingen naar Leerdam - Dordrecht, Zaltbommel - Den Bosch en richting Tiel.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 3,400,000 kosten koper
Original asking price
€ 3,554,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Ownership situation
Full ownership

Construction

Main use
Investment
Alternative use(s)
Commercial property
Building type
Resale property
Year of construction
1998

Surface areas

Area
9,927 m²
Plot size
17,628 m²

Energy

Energy label
C

Surroundings

Location
Business park and railway station site
Accessibility
Dutch Railways Intercity station in less than 500 m and motorway exit in 1500 m to 2000 m

Parking

Parking spaces
75 uncovered parking spaces

Investment property

Gross rental income
€ 355,391 per year
Tenants
2 tenants

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Watermolenweg 6

€ 3,400,000 k.k.