Oostwoldjerweg 5 9628 TA Siddeburen

€ 925,000 k.k.

Description

NIET 1 MAAR 6 WONINGEN TE KOOP AANGEBODEN!

In de boerderij aan de Oostwoldjerweg 5 e.a. zijn maar liefst zes woningen met eigen adressen gerealiseerd, waarbij de huidige eigenaar in het voorhuis woont en de vijf appartementen verhuurd. Hierdoor is het één van de weinige woonboerderijen in de regio die economisch rendabel is gemaakt, aangezien de huurinkomsten voor een groot deel in de maandlasten voorzien!

Middenin het bosrijke Duurswold - een gebied wat in de vroege middeleeuwen is ontstaan op een hooggelegen boogvormige rug van keileem en dekzand - staat aan de Oostwold-jerweg 5 net buiten de kern van Siddeburen een karakteristieke Oldambtster herenboerderij uit 1909. De stijlkenmerken van de boerderij zijn geïnspireerd op de boerderijen in de rijke kleigebieden van het Oldambt, als uitdrukking van de bloeiende landbouw aan het begin van de twintigste eeuw in deze streek. Hoge ramen en plafonds, rijkelijk gedecoreerde gevels met ornamenten en een hoogwaardig exclusief interieur met ‘Art Nouveaux’ motieven. De boerderij staat vanwege zijn authenticiteit en architectuurhistorische waarde als gemeentelijk monument geregistreerd, alsmede om de cultuurhistorische waarde vanwege een ver-borgen onderduikerkamer uit de Tweede Wereldoorlog*.

De boerderij met bijgebouwen is gelegen op een perceel van maar liefst 10.000m2, met ruime parkeervoorzieningen aan de voor- en achterzijde. Op het schuurdak zijn zonnepanelen aangebracht waarmee tot 8,6kWh stroom kan worden opgewekt. De boerderij wordt aan alle zijden omringd door een parkachtige Engelse Landschapstuin met grote waterpartij en bossingels. Tevens beschikt het in alle windrichtingen over een vrij uitzicht, onder meer over de landerijen rondom de boerderij en het dorp Siddeburen. Het dorp Siddeburen kent daarbij een duidelijke regiofunctie, onder meer als het gevolg van een hoogwaardige voorzieningenniveau. Dit niet alleen op het gebied van de dagelijkse voorzieningen, ook op recreatief gebied - onder andere middels het naburige Schildmeer met o.a. watersportvoorzieningen en een golfbaan - heeft het veel te bieden.

Het royale voorhuis is - alhoewel zeer authentiek - toch voorzien van het modern hedendaags wooncomfort zoals dak-, muur-, vloer- en glasisolatie. Ook beschikt het geheel over centrale verwarming via zowel een gasgestookte HR-combiketel als een op hout gestookte CV-kachel. De zaadzolder van het voorhuis is in 2015 ingrijpend verbouwd, waarbij een royale vijfde en zesde slaapkamer maar ook een tweede badkamer aan het voorhuis zijn toegevoegd. Tijdens deze verbouwing zijn tevens het pannendak, de schoorsteen en de glas-in-lood vensters vervangen, waarbij de timpaan, de zijgevels en het boogvormige gevelmetselwerk constructief extra zijn versterkt. In de tweekaps schuur van de boerderij - waarvan in 2009 het volledige dak ook nog is vervangen - zijn twee ruime, zelfstandige en gelijkvloerse appartementen voorzien van eigen huisnummers gelegen.

Het resterende schuurgedeelte wordt thans gebruikt voor de verhuur van stallingruimte. Achter de boerderij bevinden zich twee bijgebouwen, een kleine bijschuur - anno 1909 - en een voormalige wagenloods van recentere datum te weten 1955. In de bijschuur is een zelfstandige woning gerealiseerd, voorzien van een eigen huisnummer. In de voormalige wagenloods zijn nog eens twee geschakelde woningen gelegen, eveneens voorzien van eigen huisnummers. Alle woningen zijn voorzien van een eigen entree, badkamer, keuken met inbouwapparatuur, één of meerdere slaapkamers, CV-combiketel, internet, schoteltelevisie, meubels, stoffering en allerhande huishoudelijke apparatuur. Als gevolg van de structurele huurinkomsten uit stallingruimte en de verhuur van vijf gemeubileerde woningen zijn de woonlasten voor de bewoner van het voorhuis verwaarloosbaar.

* Meer informatie zie:

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 925,000 kosten koper
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Ownership situation
Ownership encumbered with limitation of rights

Construction

Main use
Investment
Building type
Resale property
Construction period
1906-1930

Surface areas

Area
730 m²
Plot size
9,862 m²

Energy

Provisional energy label
G

Surroundings

Location
Rural area
Accessibility
Bus stop in 1000 m to 1500 m, Dutch Railways Intercity station in 5000 m or more and motorway exit in 500 m to 1000 m

Parking

Parking spaces
30 parking spaces (15 covered, 15 uncovered)

Investment property

Tenants
5 tenants

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Oostwoldjerweg 5

€ 925,000 k.k.