Generaal de Bonsweg 1 5363 ST Velp (NB)

€ 60 /m²/year

Description

BOEi is op zoek naar ondernemers die een werkplek willen huren op de Bonskazerne te Grave. De Bonskazerne biedt als bedrijfsverzamelgebouw goede en betaalbare huisvesting met flexibel in te delen ruimten en eenvoudige mogelijkheden om uit te breiden of te krimpen. Ondernemers kunnen onderling profiteren van elkaar expertise/ netwerk en gebruik maken van gedeelde faciliteiten. Daarnaast biedt het terrein/gebouwen ruimte om zelf evenementen en bijeenkomsten te organiseren, bijvoorbeeld exposities, optredens, diners, markten en andere lokale bijeenkomsten. De locatie is goed bereikbaar met de auto en op het terrein zijn parkeervoorzieningen aanwezig.

RUIMTELIJKE INDELING:
De Generaal De Bonskazerne is een Rijksmonument net buiten de bebouwde kom van Grave. Het terrein omvat 13 historische kazernegebouwen in expressionistische stijl wat goed is voor ruim 20.000 m2 terreinoppervlak en 19.500 m2 vloeroppervlak. De gebouwen bieden een scala aan mogelijkheden: van legeringsgebouwen tot kantines, van stafgebouwen tot een beheerderswoning, en van een filmzaal tot een wachtershuisje.

BOEI is op zoek naar huurders voor de gebouwen A, B en C . Het totale verhuurbaar oppervlak van bovengenoemde gebouwen bedraagt ca. 5.000m2.

De gebouwen zijn in het geheel of per ruimte vanaf 50 m2 te huur. De huurprijs is vanaf €100,- per m2 per jaar inclusief €40,- per m2 per jaar servicekosten incl. o.a. duurzame warmte en elektra.

MONUMENTALE WAARDE:
Voor wijzigingen aan een rijksmonument is altijd een vergunning vereist, om zo het karakter van het pand te waarborgen. BOEi heeft een restauratieplan gemaakt, dat goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Aan de binnenzijde van de gebouwen mogen wel ingrepen worden gedaan, in samenspraak en met toestemming van de eigenaar (BOEi). Er kan in samenspraak met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en BOEi doorgaans meer met een monument dan gebruikers verwachten, mits een aanpassing goed onderbouwd wordt.

BESTEMMINGSPLAN:
Op de grond van het kazerneterrein rust de bestemming "gemengd";.
- cultuur en ontspanning;
- dienstverlening;
- horeca, categorie I en II
- leisure;
- maatschappelijke doeleinden

LIGGING EN BEREIKBAARHEID:
Het historische kazerneterrein ligt aan de rand van Grave aan de Maas, op 30 minuten rijden van de stad Nijmegen en van de Duitse grens. De Bonskazerne ligt op een kruising van de snelwegen A50, A27, A15 en A77 (Duitsland). Per auto is Grave goed bereikbaar vanuit Nijmegen via de N324 (25 minuten). De dichtstbijzijnde NS-stations zijn Wijchen (8 km), Cuijk (10 km) en Ravenstein (10 km). Op ca. 50 meter van het kazerneterrein is een bushalte waar lijn 99 stopt.

HUURTERMIJN:
BOEi hanteert flexibele huurperioden en opzegtermijnen. De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van [nader te bepalen] en kan vervolgens in overleg worden verlengd. Er zijn meerdere constructies bespreekbaar.

INTERESSE? Bij interesse en/of behoefte aan nadere informatie kunt u contact opnemen via 0800-8068.

Features

Transfer of ownership

Rental price
€ 60 per square meter per year
Service charges
€ 40 per square meter per year (21% VAT applies)
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Main use
Flex space (office)
Building type
Resale property
Year of construction
1938

Surface areas

Area
5,000 m² (units from 50 m²)

Layout

Number of floors
2 floors
Facilities
Windows can be opened, toilet, pantry, heating and room layout

Energy

Provisional energy label
G

Surroundings

Location
Rural area
Accessibility
Motorway exit in 5000 m or more

Parking

Parking spaces
90 uncovered parking spaces

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Generaal de Bonsweg 1

€ 60 /m²/year