• Rented

Reykjavikstraat 1 3543 KB Utrecht

Rental price on request

Rental history

Listed since
November 17, 2020
Date of rental
September 22, 2021
Term
10 months

Description

In een échte blikvanger aan de rijksweg A2, kantoorgebouw HELIX, komt kantoorruimte op de bovenste verdieping beschikbaar.
Gebouw HELIX, thans in aanbouw, grenst aan het kantoorgebouw van Capgemini Nederland en is gelegen bij de Leidsche Rijn tunnel alsmede direct naast het NS-station Leidsche Rijn.
HELIX is onderdeel van het nieuwe stadscentrum ‘Leidsche Rijn Centrum’, dat in mei 2018 is geopend. Met boulevards, leuke winkels, Foodmarkt Jumbo XL, diverse restaurants en koffiebars. Een bioscoop, bibliotheek en andere culturele voorzieningen zijn om de hoek gelegen.

Bereikbaarheid
Het gebouw is gelegen direct langs de rijksweg A2, met op- en afritten nabij, op geringe afstand van de knooppunten Oudenrijn (A2/A12) en Lunetten (A12/A27).
Ook per openbaar vervoer is de locatie uitstekend te bereiken. NS-station Leidsche Rijn is voor de deur gelegen, welke binnen circa 5 minuten een rechtstreekse verbinding heeft met Utrecht Centraal Station.

Oppervlakte
Op de 4e verdieping komt circa 1.205 m² kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar.
Het definitieve metrage zal bij oplevering worden vastgesteld conform de NEN2580.

Parkeren
In de onder het kantoorgebouw gelegen parkeergarage zijn op basis van een parkeernorm van 1:67 parkeerplaatsen beschikbaar.
Het Leidsche Rijn Centrum heeft een openbare parkeergarage aan het Brusselplein, op loopafstand van gebouw HELIX gelegen. De eerste 2 uur is gratis parkeren. De parkeergarage wordt door APCOA geëxploiteerd. De kantoorabonnementen worden binnen enkele maanden uitgegeven. De kosten hiervoor worden:
- ma-vr 07.00 uur -19.00 uur - € 160,- per plaats per maand, te vermeerderen met BTW
- 24/7 - € 215,- per plaats per maand, te vermeerderen met BTW

Huurprijs
Kantoorruimte: € 200,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW.
Parkeren: € 1.600,- per plaats per jaar te vermeerderen met BTW.

Gemeenschappelijke faciliteiten
Eigenaar gaat de begane grond inrichten ten behoeve van gemeenschappelijke vergaderfaciliteiten en een bedrijfsrestaurant.
De kosten voor de gemeenschappelijke lunchfaciliteit zijn reeds in het metrage/de huur verdisconteerd. In aanvulling op deze kosten betalen huurders uitsluitend de kosten voor het daadwerkelijke gebruik van de lunch.
Om de medewerkers een korting te geven op de kosten voor eten en drinken, kan huurder een aparte afspraak maken met de exploitant van de keuken. Verhuurder maakt geen deel uit van een overeenkomst tussen huurder en de exploitant van de keuken.
Op de begane grond komt tevens een algemene, bemande receptiebalie. Gedurende kantoortijden worden gasten van huurders opgevangen en doorverwezen door de receptionist(e). Er is de mogelijkheid om via de receptionist(e) extra vergaderruimte te boeken.

Opleveringsniveau en voorzieningen
De kantoorruimte wordt in casco staat opgeleverd, onder andere voorzien van:
- systeemplafonds met LED-verlichtingsarmaturen;
- sprinklerinstallatie;
- sanitaire ruimten;
- cement dekvloer;
- mechanische ventilatie met inductie units;
- liften.
De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs inbegrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.
Het gebouw beschikt over glasvezelinternet. Huurder is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van een glasvezelverbinding bij een provider.
In verband met deelverhuur hebben de entrees en de gemeenschappelijke ruimte die door meerdere huurders worden gebruikt een neutraal karakter.

Energielabel
Het nieuw te bouwen kantoorgebouw HELIX wordt voorzien van minimaal energielabel A.
Duurzaamheidslabel WELL silver core & shell.

Huurtermijn
Het betreft een onderhuursituatie.
Voor overeenstemming van deze onderhuursituatie is nadrukkelijk goedkeuring van directie onderverhuurder en eigenaar van het gebouw nodig.

Servicekosten
€ 45,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW, op basis van voorschot en nacalculatie, inclusief receptiediensten.
Naast de leveringen en diensten voldoet huurder aan verhuurder een voorschot voor de kosten voor het individuele elektra-verbruik van huurder ten bedrage van € 13,50 per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW.
De aansluiting en het verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen zijn niet in de huurprijs inbegrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.
Het gebouw beschikt over glasvezelinternet. Huurder is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van een glasvezelverbinding bij een provider.

Aanvaarding
Geplande oplevering mei 2021.

Features

Transfer of ownership

Last rental price
Rental price on request
Service charges
€ 45 per square meter per year (21% VAT applies)
Listed since
November 17, 2020
Status
Rented

Construction

Main use
Office
Building type
New property
Year of construction
Currently under construction

Surface areas

Area
1,205 m²

Layout

Number of floors
1 floor
Facilities
Air conditioning, mechanical ventilation, built-in fittings, elevators, cable ducts, modular ceiling, toilet, pantry and heating

Energy

Energy label
Not required

Surroundings

Location
Shopping center and railway station site
Accessibility
Bus stop in less than 500 m, Dutch Railways Intercity station in less than 500 m and motorway exit in less than 500 m

Involved real estate agent

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.